۱۰ خرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۵۴

7 کاندیدا در واکنش به پاسخ رضایی به سوال چهارم مناظره؛ / 8

رضایی: پارتی بازی و رشوه در بسیاری از ارکان کشور نفوذ کرده است/ عارف: مشمولان خط فقر به 44 درصد رسیده است

رضایی: پارتی بازی و رشوه در بسیاری از ارکان کشور نفوذ کرده است/ عارف: مشمولان خط فقر به 44 درصد رسیده است

پس از اظهارات محسن رضایی در پاسخ به سوال چهارم مناظره هفت کاندیدای دیگر به اظهارات وی واکنش نشان دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی به این سئوال که نگاه، برنامه و شاخص دولت شما برای گسترش و اندازه گیری عدالت اقتصادی چه خواهد بود، پاسخ داد و 7 کاندیدای دیگر نسبت به پاسخ وی نظرات خود را بیان کردند.

جلیلی: عدالت باید به شکل ساختاری و نهادینه شکل بگیرد نه حرکات مقطعی

در آغاز سعید جلیلی طی سخنانی گفت: یک بحث اساسی که در این سئوال باید جواب داد این است که ما باید عدالت را اصل بدانیم و حتی آن را مقدم بر پیشرفت بدانیم.

وی افزود: اگر ما توانستیم عدالت، یعنی همه ظرفیت های مردم را برای همه مردم کشور فراهم کنیم حتما به دنبال خود پیشرفت هم به وجود خواهد آمد. عدالت باید به شکل ساختاری و نهادینه شکل بگیرد نه حرکات مقطعی.

جلیلی ادامه داد: یکی از بحث هایی که در اقتصاد بسیار مهم است عدالت در تخصیص منابع است چه منابع ارزی، چه پولی، چه مالی. باید ببینیم وقتی اینها تخصیص داده می شود ساختار ما چگونه عادلانه این کار را انجام می دهد حتی در مرحله تولید. اینکه ما در بهره برداری از تولید چگونه عادلانه سیاست گذاری می کنیم که مثلا منافع تولید را به کسی که سرمایه گذاری کرده و کار انجام داده، چگونه تخصیص می دهیم می تواند به عدالت ساختاری کمک کند.

اگر این دو مرحله شکل بگیرد می تواند عدالت مد نظر را پس از تولید هم شکل بدهد.

غرضی: دولت ها تعهد بدهند وقتی دولت را ترک می کنند قیمت دلار چقدر خواهد بود؟

سپس محمد غرضی در این باره گفت: اولین بخش عدالت آن است که دولت دست خود را از جیب مردم دربیاورد. وقتی دولتی ارز موجود کشور را از 7 تومان به 100 تومان و 3500 تومان می رساند، این جیب فقرا را خالی می کند. عدالت در این است که اول دست کسی که در جیب فقرا کار می کند قطع شود. این نتیجه دولت متورم است. دولت متورم بیش از درآمدش هزینه می کند فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنی تر می کند.

وی افزود: روش های ناقص که در دولت های مختلف انجام شده است منجر به ضعف فقیر شدن فقرا و غنی شدن اغنیاء گردیده است. صد سال است که 100 ین ژاپن یک دلار و پنجاه سال است که 8 یوئن چین یک دلار است. ما باید از دیگران درس بگیریم، باید ارزش پول ملی را تثبیت کنیم و سپس به سراغ این کارها برویم.

غرضی گفت: عزیزانی که می خواهند کشور را اداره کنند باید مقابل مردم متعهد شوند که وقتی می خواهند دولت را ترک کنند قیمت دلار چقدر خواهد بود.

ولایتی: عدالت بدون پیشرفت تقسیم عادلانه فقر است

علی اکبر ولایتی نیز درباره عدالت گفت: معنی لغوی عدالت همان بود که فرمودند اما در عمل عدالت عبارت از این است که امکانات موجود در کشور به طور یکسان در اختیار مردم قرار بگیرد. امکانات تحصیلی، شغلی،مسکن، امکانات مالی و یا وامی اگر قرار است داده شود همه به طور یکسان در اختیار مردم قرار گیرد.

وی افزود: ما شهروند درجه یک و دو و سه نداریم. هر ایرانی در داخل و خارج ایران، ایرانی است و باید به طور یکسان از امکانات موجود در این کشور استفاده کند؛ این معنای عملی عدالت است.

ولایتی با بیان اینکه هر حرفی درباره عدالت بزنیم ولی رشد اقتصادی نباشد، این یک شعار بیشتر نیست است، گفت:عدالت بدون پیشرفت تقسیم عادلانه فقر است. عدالت و پیشرفت باید توام با هم باشد و اگر چنین شد ما می توانیم هم عدالت را داشته باشیم هم پیش برویم. پیشرفت بدون عدالت فاصله طبقاتی را زیاد می کند و این خلاف ارزش های ایرانی و اسلامی است.

عارف: مشمولان خط فقر به 44 درصد رسیده است

محمد رضا عارف نیز در این باره گفت: اشاره شد که عدالت اجتماعی نباید به منزله توزیع فقر باشد. در راستای گسترش عدالت اقتصادی که بخشی از شعارهای انقلاب است، باید تولید ثروت کنیم و رشد اقتصادی داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما در برنامه سوم رشد اقتصادی 6 درصد را داشتیم و شرایط را برای کاهش فاصله دهک اول و دهم فراهم کردیم. به نظر می رسد در حال حاضر به رشد بالاتری نیاز داریم و رشد 8 درصد را در برنامه دیده ایم تا آن را در راستای عدالت اقتصادی دنبال کنیم.

عارف خاطر نشان کرد: قطعا باید اولویت را در توسعه به نقاط غیربرخوردار و نقاط مرزی بدهیم و فاصله پیشرفت را در استانهای مرزی نسبت به مرکز کشور کم کنیم. متاسفانه خط فقر بالا رفته است. در سال 1383 29.4 درصد زیر خط فقر بودند که هم اکنون به 44 درصد رسیده است. باید تلاش شود که حتی الامکان تعداد فقرا را کمتر کنیم و به رسیدگی به مشکلات اقشار آسیب پذیر اولویت دهیم تا خط فقر در وضعیت قابل قبولی قرار گیرد.

قالیباف: هر حرفی درباره عدالت بدون رشد اقتصادی یک شعار بیشتر نیست

محمد باقر قالیباف نیز با بیان اینکه عدالت نه گفتنی است نه شنیدنی، اظهار داشت: عدالت یک اقدام و عملی است که باید اتفاق افتد و مردم آن را بچشند.

وی افزود: ما یک عدالت فردی داریم که بر اساس قانون اساسی آحاد ملت از هر قوم و مذهب و هر گرایشی که دارند باید در استفاده از فرصت هایی که در قدرت وجود دارد برابر باشند.

قالیباف گفت: به عنوان مثال در عدالت جغرافیایی نباید فقط به مرکزیت حکومت برسیم و سایرین هر چقدر از مرکز دور می شوند محروم تر باشند. ما عدالت اجتماعی می خواهیم . قشرهای مختلف از جمله زنان، کارگران و کشاورزان باید مورد توجه قرار گیرند نباید فقط یک قشر خاص را ببینیم.

وی ادامه داد: هر حرفی درباره عدالت بزنیم ولی رشد اقتصادی نباشد، این یک شعار بیشتر نیست هر قدر بگوییم به مناطق محروم برسیم هم درست نیست.

شهردار تهران گفت: بنده یک روز در نیروی انتظامی توفیق خدمت داشتم که عدالت در امنیت را این گونه برقرار کردند که پلیس 110 را درست کردند که یک پیرزن، یک پیرمرد، یک کودک، همه به یک میزان به آن دسترسی داشته باشند ما به این می گوییم عدالت. در شهرداری تهران هم توفیق خدمت پیدا کردم و گفتیم مناطق محروم در اولویت باشند.

وی افزود: رشد اقتصادی در رشد شهری ایجاد کردیم، درآمد شهرداری را بالا بردیم. رشد شمال شهر را متوقف نکردیم اما رشد جنوب شهر را چندبرابر کردیم.

حداد عادل: شاهد برخی از انحراف ها و کج روی ها در مبانی برنامه چهارم بودیم

حداد عادل نیز در این باره گفت: دهه کنونی دهه پیشرفت و عدالت نامیده شده است این نامگذاری بی سبب نبوده است و علت آن این بوده که برخی نظریه های پیشرفت که در خارج از مبانی اسلامی طراحی شده است به پیشرفت بیش از عدالت اهمیت می دهد و ما شاهد برخی از این انحراف ها و کج روی ها در مبانی برنامه چهارم بودیم.

وی ادامه داد: وقتی برنامه چهارم در مجلس ششم به تصویب رسید، در اسناد بالادستی آن نظریه هایی بود که عدالت را فرودست انگاشته بود و به پیشرفت اصالت می داد و رشد اقتصادی ولو به قیمت از دست رفتن محرومان مد نظر بود در حالیکه عدالت و پیشرفت باید با هم باشد و هیچ کدام نباید به قیمت فراموش شدن دیگری باشد.

حداد عادل گفت: یکی از نمونه های تامین عدالت هدفمند کردن یارانه ها است. شما می بینید یک خانواده ای قبل از اجرای هدفمند کردن یارانه ها با چندین اتومبیل چقدر بنزین استفاده می کند و یک خانواده فقیر هیچ استفاده ای از یارانه بنزین ندارد. یکی از اهداف هدفمندی یارانه ها تامین عدالت بود که باید تعقیب شود. عدالت اقتصادی مستلزم تامین زیرساختهاست که در کل کشور پس از انقلاب تا حدود زیادی انجام شده است.

وی ادامه داد: دولت باید این زیرساخت ها را در سراسر کشور توسعه دهد تا عدالت اقتصادی تامین شود البته عدالت استخدامی هم مهم است.

رضایی: تبعیض و پارتی بازی و رشوه واقعا در بسیاری از ارکان کشور نفوذ کرده است

محسن رضایی به عنوان آخرین کاندیدایی که درباره سئوال پرسیده شده از حسن روحانی اظهارنظر کرد، در این باره گفت: در طی شش ماه گذشته شاید من بیش از 250 نقطه در شهرستانها رفته ام . در بازارها، مزارع، کارخانجات با تمام وجود احساس کردم از این آرمان بزرگی که طی سی و چند سال از آن حرف می زنیم فاصله زیادی داریم.

وی افزود: تبعیض و پارتی بازی و رشوه واقعا در سیستم اداری و قوه قضائیه و بسیاری از ارکان کشور نفوذ کرده و اجازه نمی دهد توزیع عادلانه ثروت که از آرمان های ما بوده است، انجام شود.

رضایی گفت: دوستان ما که تعدادی از همان دولت ها هستند دقیقا به ما بگویند چرا این فاصله زیاد است. الان دوران شعار دادن تمام شده است .اگر قرار بود با شعار دادن مسئله عدالت حل شود باید حل می شد.

وی ادامه داد: اینکه من برنامه هایم را در 14 برنامه توضیح دادم همه ناظر بر این است که عملا به شعار عدالت عمل کنیم چون عدالت یک عدالت توزیعی و یک عدالت تولیدی است یعنی باید فرصت ها را عادلانه بین همه آحاد و شهرها تقسیم کنیم و نتیجه درآمدها هم که ثروت جامعه است به صورت عادلانه بین همه اقشار توزیع شود.

رضایی گفت: من فکر می کنم هم در تئوری، هم در نگاه و هم در شاخص مشکل داریم.

کد خبر 2067039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha