۲۱ مرداد ۱۳۹۲، ۸:۲۸

الزام وزیر بعدی آموزش و پرورش به اجرای سند تحول/ نجات کشور در گرو توسعه رشته‌های فنی و حرفه ای است

الزام وزیر بعدی آموزش و پرورش به اجرای سند تحول/ نجات کشور در گرو توسعه رشته‌های فنی و حرفه ای است

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گفت: وزیر بعدی آموزش و پرورش هر کس که باشد  مجبور است مطابق با سند تحول بنیادین به فعالیتهای خود ادامه دهد و دیگر دوران اجرای طرحهای سلیقه ای از بین رفته است.

ابراهیم سحرخیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب درباره مهمترین اقداماتش در مقطع متوسطه در چهارسال اخیر افزود: توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای، توسعه مجتمع های شهری و روستایی، تک نوبته کردن دبیرستانها و توسعه مدارس خاص نمونه دولتی از مهمترین اقداماتی بود که در چهار سال اخیر و در دولت دهم برای دانش اموزان دبیرستانی انجام شد. همچنین در دولت دهم برای نخستین بار رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش صاحب ردیف اعتباری ویژه برای توسعه هنرستانها شدند و اگر اعتبارات تصویب شده به صورت کامل اختصاص داده می شد امروز شاهد تحولات گسترده ای در هنرستان ها بودیم.

نجات کشور در گرو توسعه رشته های فنی و حرفه ای است

سحرخیز با بیان اینکه مجلس در سال گذشته 30 میلیارد تومان اعتبار و امسال نیز 34 میلیارد تومان اعتبار به توسعه هنرستانها اختصاص داد، تصریح کرد: در سال گذشته به دلیل شرایط بد اقتصادی متاسفانه اعتبار به صورت کامل اختصاص داده نشد اما با هفت ــ هشت میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته توانستیم تا حد معقولی هنرستانها را به ویژه در بخش هوشمندسازی تجهیز کنیم.

معاون آموزش متوسطه با اشاره به اینکه نجات کشور در گرو توسعه رشته های فنی و حرفه ای است، افزود: قطعاً اگر بحران اقتصادی کشور حل و اعتبارات مصوب  شده سالجاری به توسعه و تجهیز هنرستان ها اختصاص داده شود، شاهد انقلاب در رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش خواهیم بود.

وی درباره اینکه همچنان بسیاری از خانواده ها و دانش اموزان تمایل چندانی به انتخاب رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای ندارند،گفت: این موضوع دلایل مختلفی دارد که از جمله این دلایل می توان به قوانین استخدامی کشور، عدم اجرای صحیح هدایت تحصیلی پس از انقلاب در دانشگاهها و دبیرستانها، عدم همکاری سازمان های دیگر با آموزش و پرورش اشاره کرد.

هدایت تحصیلی دانش آموزان پس از انقلاب اشتباه بوده است

سحرخیز تصریح کرد: هدایت تحصیلی پس از انقلاب اسلامی اشتباه بوده و همین مسئله آسیبهایی را به نظام آموزشی وارد کرده است. نظام آموزشی در طول این سالها به سمت و سوی رشته های نظری رفته است و دانش آموزی که نمره لازم را برای ادامه تحصیل در رشته های نظری نمی آورد می توانست رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش را انتخاب کند. همین مسئله منجر به این شده که بسیاری از خانواده ها تلقی مناسبی از انتخاب رشته های فنی و حرفه ای نداشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین وقتی در قوانین استخدامی کشور تنها به افرادی که دارای مدرک کارشناسی هستند اجازه شرکت در آزمون و استخدام داده می شود، چگونه می توان از خانواده ها انتظار داشت که فرزندان خود را برای انتخاب این گروه از رشته ها تشویق کنند. چه، به زعم خانواده ها، استخدام دولتی تضمین کننده آینده فرزندانشان است و افرادی که دیپلم در رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش می گیرند، اجازه استخدام ندارند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با بیان اینکه باید بازنگری در قوانین استخدامی کشور انجام شود، گفت: از سوی سازمانهای دیگر همچون سازمان فنی و حرفه ای همکاری لازم را با آموزش و پرورش برای تربیت نیروی کار ندارد و ترجیح می دهند به جای جذب دانش آموز، از نیروهای دیگری به غیر از دانش آموز استفاده کند.

افزایش 10 تا 12 درصدی دانش آموزان رشته های فنی و حرفه ای

وی با اشاره به دستاوردهای دولت دهم در توسعه رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش افزود: رویکرد آموزش و پرورش در دولت دهم براساس برنامه پنجم توسعه نسبت به اینگونه از رشته ها تغییر کرده و همه تلاش ما این بود که با توجه به بحران بیکاری در کشور، دانش آموزان به سمت اینگونه از رشته ها گرایش پیداکنند.

به گفته سحرخیز، در چهار سال دولت دهم ظرفیت پذیرش دانش آموزان دوم و سوم متوسطه در رشته های فنی و حرفه ای 10 تا 12 درصد افزایش یافته است و در صورت اختصاص کامل اعتبار برای تجهیز هنرستان ها قطعاً امکان پذیرش ظرفیت بیش از این بود.

10 هزار مجتمع شهری و روستایی دستاورد دولت دهم است

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه راه اندازی مجتمع های شهری و روستایی از ابتکارات دولت دهم بود، گفت: تمام مدارس راهنمایی و متوسطه و ابتدایی روستاها در قالب مجتمع های روستایی اداره می شود.

وی افزود: 30 درصد کل مدارس کشور در روستاهاست که برای جلوگیری از پراکندگی مدیریت و ارائه امکانات به صورت مساوی به دانش آموزان، این مدارس در قالب مجتمع های روستایی تاسیس و اداره می شوند. تعداد این مدارس در شهرها به دو هزار مدرسه می رسد.

85 درصد از مدارس کشور تک نوبته هستند

سحرخیز به تک نوبته کردن مدارس راهنمایی و متوسطه اشاره کرد و گفت: در دو - سه سال اخیر به ویژه همزمان با اجرای نظام آموزشی جدید، فرصتی فراهم شد تا به سمت تک نوبته کردن مدارس حرکت کنیم و با مدیریت صحیح موفق شدیم تا 85 درصد مدارس را تک نوبته کنیم و تنها تعدادی از مدارس شهرهای مهاجرپذیر همچون شهرستان های استان تهران هنوز تک نوبته نشده اند.

وزیر بعدی آموزش و پرورش مجبور به اجرای سند تحول بنیادین است

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش درباره آینده آموزش و پرورش و وزیر بعدی گفت:با تدوین سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش دیگر صاحب سند و برنامه است و کسی نمی تواند به شکلی سلیقه ای برنامه های خود را اجرا کند و مجبور به اجرای برنامه های سند تحول بنیادین است.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش باید از روزمرگی خارج شده و تنها هدف باید اجرای سند باشد. باید نگاه مدیریتی در این وزارتخانه حاکم شود تا از تمام آسیب های وارد شده در طولسال های گذشته جلوگیری شود. من فکر می کنم که آموزش و پرورش از آن دسته وزارتخانه هایی است که وزیرش باید دو تا سه دوره باقی بماند تا کارهای به زمین مانده را اجرا کند.

کد خبر 2113161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha