۱۳ شهریور ۱۳۹۲، ۱۱:۲۶

گزارش مهر/

نمایان شدن محرومیت جنوب کرمان/ فاطمه سه ساله در انتظار پادزهر عقرب دچار مرگ مغزی شد

نمایان شدن محرومیت جنوب کرمان/ فاطمه سه ساله در انتظار پادزهر عقرب دچار مرگ مغزی شد

جیرفت - خبرگزاری مهر: فاطمه سه ساله به دلیل عقرب گزیدگی و عدم اقدامات فوری درمانی و در دسترس نبودن امکانات مورد نیاز پزشکی با وجود تلاش شبانه والدینش هم اکنون در یکی از بیمارستانهای جنوب کرمان بستری و دچار مرگ مغزی شده است این درحالیست که در صورت تزریق به موقع پادزهر فاطمه نیز مانند سایر هم بازیهایش هم اکنون در کانون خانواده اش حضور داشت.

 به گزارش خبرنگار مهر، مرگ مغزی فاطمه دخترک سه ساله قلعه گنجی در تاریخ نهم مرداد ماه در اثر عقرب گزیدگی بهانه ای شد تا اینکه مسئولان بهداشتی درمانی از  مشکلات درمانی و بهداشتی جنوب کرمان پرده بردارند.

گزش مار و عقرب به دلیل شرایط خاص اقلیمی جنوب کرمان و همچنین سبک زندگی مردم مسئله ای است که شاید کمتر ساکن روستاهای جنوب کرمان از آن در امان می مانند در این میان وجود پادزهرهای این حشرات و حیوانات گزنده رمز حیات افرادی است که دچار حادثه می شوند.

وجود کپر نشینی در جنوب کرمان و مزارع گسترده و گرمای هوا این خطر را ایجاد کرده است که هر لحظه امکان گزیده شدن برای ساکنان این مناطق وجود داشته باشد در این میان فاطمه نیز اسیر یکی از این حوادث شد که متاسفانه به دلیل در دسترس نبودن امکانات پزشکی و درمانی پایان داستانش برای خانواده و این دختر بچه روستانشین جنوب کرمان تلخ شد.

داستان تلخ فاطمه و نیش عقرب!

در حالی  که نهم مردادماه  پاسی از شب گذشته بود ، بی تابی و  جیغ فاطمه مادرش را از خواب بیدار کرد و این زن روستایی  برای رهایی فاطمه به تکاپو افتاد تا اینکه با طی مسافتی طولانی یعنی از روستای چاه بهمن از توابع بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج  در جنوب کرمان فاطمه را به طبیب برساند.

شدت عقرب گزیدگی به حدی بود که  فاطمه در نیمه راه بی طاقت شده و تسلیم سرنوشتی شوم شد، سرنوشتی که برای دیگر  هم ولایتی هایش رخ داده و یا در انتظارشان خواهد بود.

مادر فاطمه با چشمانی مضطرب و خسته از بیدار و خوابی کنار تنها فرزندش گفت: با توجه به ضعیف بودن برق نمی توانستیم کولر روشن کنیم و تا به حال به همین خاطر کولرمان پنج پمپ و یک موتور سوزانده و دیگر توانایی برای تعویض کردن آن نداشتیم و مجبور بودیم شب را بیرون بخوابیم.

سرگردانی پشت دربهای درمانگاهها

وی ادامه داد: نیمه های شب بود که دخترم با صدای جیغ از خواب بیدار شد و فریاد می زد که گلویم درد میکنه و آب می خواست ابتدا فکر کردم مسموم شده اما بعد از مدتی دیدم بدنش شروع کرد به عرق کردن سریع بلند شدیم تا ببریمش دکتر اما چاه بهمن درمانگاه و دکتری ندارد مجبور شدیم او را ببریم چاه دادخدا  آنجا که رسیدیم هر چه در زدیم کسی برای ما دری باز نکرد مجبور شدیم حرکت کنیم به سمت قلعه گنج در مسیر هم به درمانگاه سرتک رفتیم  آنجا هم کسی برای ما دری باز نکرد حتی از روی دیوار هم بالا رفتیم و در زدیم ولی فایده ای نداشت حرکت کردیم به سمت قلعه گنج آنجا که رسیدیم بعد از کلی در زدن در را برایمان باز کردند و ابتدا یک آمپولی زدند و سرمی وصل کردند و با یک آمبولانس ما را منتقل کردند کهنوج از قلعه گنج که خارج شدیم رنگ بچه کلا سیاه شد و اصلا حال خوبی نداشت به کهنوج که رسیدیم بعد از مدتی پرستار ها گفتند که قلبش برگشته.

می گویند فاطمه ام دیگر از تخت بلند نمی شود/ انصاف نیست دخترم به خاطر نیش عقرب بمیرد

مادر فاطمه می‌گوید: الان سه روز است که ما اینجا هستیم حال بچه ام هیچگونه تغییری نکرده است و به ما می گویند که بچه ات دیگر برنمی گردد اما نشستم به انتظار خدا، ما نمی دانیم دردمان را به که بگویم آیا این انصاف است که به خاطر یک عقرب گزیدگی حال بچه ام اینطوری باشد.

به هر حال در اولین روز بستری فاطمه در اورژانس بیمارستان 12 فروردین کهنوج تنها به وصل کردن یک سرم و به قول  معروف احیاء قلب  فاطمه تلاش شده است ولی اینکه فاطمه اگر به جای دیگری اعزام می شد بهتر بود و یا خیر یک امر بدیهی است و نمی توان آن را نادیده گرفت.

ولی باز هم نارضایتی همراهان فاطمه همچنان ادامه داشت تا اینکه با پیگریهای خبرنگاران و در کنار آن  یک مسئول امنیتی اوضاع رسیدگی به فاطمه تغییر پیدا کرد و تا حدودی خانواده فاطمه از توجه ای که به آنها شده بود  ابراز رضایت کردند.

فاطمه نه اعزام شد و نه بهبود پیدا کرد،این دخترک قلعه گنجی بنا به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دیگر امیدی به بهبودش نیست ولی  آیا  اینکه صورت مسئله را پاک بکنیم و دست روی دست بگذاریم همه چیز بر وفق مراد خواهد شد یا خیر.

در حال حاضر با گذشت بیش از چهار روز از عقرب گزیدگی فاطمه و مرگ مغزی ناشی از آن! هنوز  در یکی از تخت های اورژانس بیمارستان 12 فروردین کهنوج جای گرفته است.

فاطمه بالای سرش چند دستگاه  جور واجور تنظیم ضربان قلب و بهره هوشی قرار داده اند آن هم با گذشت چهار روز و برای تسلی دل بستگانش!

ولی برای جلوگیری از تکرار حکایت تلخ زندگی  کوتاه فاطمه چه باید کرد ،مقصر قلمداد کردن دیگران و یا توجیه برای فرار از احساس مسئولیت نباید بر وجدان بیدار ما حاکم شود.

آی سی یو علیرغم افتتاح در کما است

با تمام کارهای انجام شده در بخش بهداشت و درمان در جنوب کرمان، مردم منطقه هنوز از  نظر امکانات رفاهی و بهداشتی با مشکل روبه رو هستند.

اگر چه وضعیت بهداشتی و درمانی در جنوب کرمان همچنان بغرنج می باشد ولی این موضوع که با گذشت بیش از ۶ ماه از افتتاح بخش آی سی یو بیمارستان ۱۲ فروردین شهرستان کهنوج ،تا کنون هیچگونه خدماتی ارائه نشده علاوه بر گلایه مندی مردم انتقاد شدید امام جمعه این شهرستان را به همراه دارد.



بخش آی سی یو بیمارستان ۱۲ فروردین شهرستان کهنوج در تاریخ ۲۲ ،اسفند ماه ۱۳۹۱ با حضور استاندار،معاون فرهنگی وزیر ارشاد و مسئولان بهداشتی و محلی به منظور خدمات رسانی به مردم  با اعتباری بالغ بر یک  میلیاردو ۸۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ستاد راهبردی جنوب کرمان افتتاح شد.

این در حالی است که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در آئین افتتاحیه  بخش آی سی یو از آن به عنوان یک خدمت بزرگ یاد کرده است که در گذشته به دلیل نبود آن مشکلاتی ایجاد شده است.

قدمت بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج به ۲۰ سال قبل و به تناسب جمعیت آن زمان بر می گرددو اگر چه  با ظرفیت ۸۰ تخت احداث شده در حال حاضر بین ۱۲۶ تا ۱۴۰ تخت را در خود جای داده است.

فشردگی این خدمات در فضایی نامناسب نه تنها خدمت به حساب نمی آید بلکه خدمات رسانی را با تاخیر روبرو. می کند و مردم خاطر جمع هستند که این تعداد تخت وجود دارد و حالا به چه کم و کیفی بماند.

یعنی اگر این بیمارستان  ۱۴۰ تخت داشته باشد و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفررا  پوشش بدهد به ازای  هر ۲ هزارو ۸۵۸ نفر یک تخت وجود دارد.

تعدادی از مراجیعن بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج طی روزهای نهم و یازدهم مردادماه در گفتگو با خبرنگار ما ضمن گلایه مندی از وضعیت بهداشتی و درمانی در این شهرستان به برخی از مشکلات اشاره کردند.

مراجعین به بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج علاوه بر بیان مشکلات عدیده در این مرکز از افتتاح بخش آی سی یو بدون خدمات رسانی به شدت گلایه مند بودند.

عدم خدمات رسانی بخش آی سی یو بیمارستان کهنوج با گذشت بیش از شش  ماه از تاریخ افتتاح آن نکته قابل تاملی است که علاوه بر گلایه مندی مردم انتقاد شدید امام جمعه شهرستان کهنوج را به همراه دارد.

انتقاد شدید امام جمعه کهنوج از وضعیت درمانی و بهداشتی در پی مرگ مغزی فاطمه

حجت الاسلام  اکبر افشار منش امام جمعه شهرستان کهنوج در پاسخ به گلایه مندی مردم از وضعیت بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج و همچنین عدم خدمات رسانی بخش آی سی یو با گذشت بیش از شش  ماه از افتتاحیه آن گفت: وضعیت بهداشتی بیمارستان ۱۲ فرودین کهنوج نامناسب است و مردم به دفعات  این مسائل را به صورت حضوری و تلفنی بیان کرده اند.

وی افزود: ما همیشه نظر مان بر این است اول مشکلاتی را که می بینیم به مسئولان یادآور بشویم و در صورتیکه  نسبت به بر طرف شدن آنها  اقدامی  صورت نگیرد به طرق دیگر پیگری می کنیم.

امام جمعه کهنوج بیان کرد: جای بسی تاسف است که یک دختر بچه سه ساله در اثر عقرب گزیدگی از روز شنبه در اورژانس بیمارستان کهنوج بستری است و  به دلیل نبود امکانات وضعیت بدی دارد.

وی بیان کرد: اگر مسئولان از بیان مشکلات هراس نداشته باشند به هر حال در سطح وزارتخانه فکری به حال مردم این منطقه خواهد شد.

حجت الاسلام  افشار منش تصریح کرد: اینکه مردم گفته اند بخش آی سی یو افتتاح شده ولی خدما ت نمی دهد موافق هستم و بنده هم این مورد را به دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تذکر داده ام.


 

وی خاطر نشان کرد: عدم خدمات رسانی بخش آی سی یوا با گذشت بیش از ۶ ماه از تاریخ افتتاحیه آن،حتی به دستگاهای امنیتی یادآور شده ام اگر چه در این خصوص آنها از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد ولی باز هم به خاطر گلایه مندی مردم  از آنها کمک خواسته ام.

امام جمعه شهرستان کهنوج در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر گلایه مندی مردم در خصوص عدم حضور پزشکان دولتی در بیمارستان  گفت:این مشکل را هم به بنده گفته اند که پزشکان دولتی صبح ها  به جای اینکه در بیمارستان باشند در مطب هایشان کار می کنند و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی باید توضیح بدهند.

وی در پاسخ به گلایه مندی بانوان مبنی بر انجام سنوگرافی  توسط یک مرد افزود: متاسفانه اینگونه است و از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی می خواهم نسبت به این دغدغه خانواده ها توجه داشته باشند.

حجت الاسلام  افشار منش ضمن انتقاد از پاره ای از مشکلات بهداشتی و در مانی در شهرستان کهنوج تصریح کرد: جای بسی نگرانی است که از سال گذشته تا کنون بیش از هزارو ۵۰۰ عمل جراحی کلیه در شهرستان کهنوج انجام شده و این مورد را به سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفته ام و ایشان هم آن را تائید کرده است.

وی در ادامه مطلب فوق افزود: چرا  مسئولان امر نسبت به sojd بالای آب  آشامیدنی توجه نمی کنند و مردم همواره از این موضوع در بعضی از نقاط شهری کهنوج گله دارند.

وی گفت: بنده در بیان و حل مشکلات مردم با احدی تعارف ندارم و از رسانه ها تقاضا دارم در خصوص مشکلات بهداشتی و درمانی مردم جنوب کرمان و کهنوج بیش از این تلاش نمایند.

امام جمعه کهنوج افزود: ما هم پشت پرده افتتاح بخش آی سی یو بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج را بدون ارائه خدمات متوجه نشده ایم.

وی گفت: آیا مسئولان باید به صرف گزارش عملکرد با یک افتتاحیه آن هم در یک منطقه محروم و گسترده  اینگونه عمل کنند.

تائید مشکلات مطرح شده توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی

سید فریدون افضلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در پی مرگ مغزی فاطمه دختر بچه سه ساله قلعه گنجی و مرگ مغزی ناشی از آن ضمن قول مساعد در بررسی  دقیق موضوع و  بعد از حصول نتیجه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ابراز تاسف و همدردی با خانواده فاطمه گفت: بنده به محض اطلاع از این حادثه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی را به همراه یک تیم به کهنوج اعزام کردم.

وی افزود: بر اساس بررسی انجام شده و اعلام نتیجه به بنده ،شنبه شب ساعت 23  بچه بی قراری داشته ولی محل گزش مشخص نبوده است.

افضلی تصریح کرد در اثر طبابت سر خود توسط خانواده اش دچار مسمو میت می شود  که بعد از مراجعه به مرکز درمانی  در قلعه گنج توسط پرستار و با آمبولانس به کهنوج اعزام می گردد.

وی خاطر نشان کرد: اگر چه در قلعه گنج  به فاطمه سرم وصل می کنند ولی شدت مسمومیت باعث تشنج او می گردد که  توسط پرستا ر و با دادن نفس مصنوعی قلبش احیاء می گردد.

افضلی گفت: البته نفس فاطمه بر می گردد ولی به دلیل نرسیدن اکسیژن به مرگ مغزی دچار می شود ولی در آزمایشات اختلال انعقادی دیده شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: سرم ضد عقرب گزیدگی هم بهش وصل می کنند و هیچ گونه قصوری صورت نگرفته است  و در خصوص عدم اعزامش به کرمان و هرمز گان تماس گرفته اند  ولی تخت خالی وجود نداشته است.

وی در پاسخ به اینکه چرا با گذشت چند روز شاهد ارائه خدمات بهترد ر سطح استفاده از دستگاهای مورد نیاز هستیم گفت: بی احتیاطی کردند و باید این مشکل را به نحو بهتری مدیریت می کردند.

ضرورت راه اندازی بخش آی سی یو کودکان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر  لزوم راه اندازی بخش آی سی یو کودکان در جنوب کرمان  تاکید کرد و گفت: راه اندازی بخش آی سی یو  کودکان در جنوب کرمان ضرورت دارد و جزو برنامه های کاری دانشگاه می باشد  و با تغییر کاربری  قسمتی از یکی از بخش های بیمارستان امام خمینی جیرفت ،آن را در حد چند تخت  راه اندازی خواهیم کرد.

وی بیان کرد: بنده همیشه به پرستاران تاکید و سفارش کرده ام که حتی یک پیره زن 80 ساله هم آوردند باید با تمام توان   خدمات رسانی کرد  و متاسفانه  شلوغی بیمارستان از یک سو و بخشی هم به دلیل بی  عاطفه بودن بعضی از همکارانم باعث گلایه مندیها شده است.

افضلی بیان کرد: اورژانس بیمارستان کهنوج به صورت طبیب اورژانس و 24 ساعته تا پایان شهریورماه راه اندازی می شود.

از تعطیلی  بخش آی سی یو بیمارستان  کهنوج بی اطلاع بودم

وی افزود: عدم مدیریت درست و دلسوزانه در بیمارستان کهنوج باعث شده که بنده تا صبح امروز از تعطیلی بخش آی سی یو بی اطلاع باشم و اپن در حالی است که تعداد هشت پرستار برای همین منظور آموزش دیده اند.

افضلی بیان کرد: در خصوص این مشکلات با فرماندار کهنوج و نماینده مردم در مجلس گفتگو کردم و باید در مدیریت بیمارستان تدبیر شود.

افضلی در پاسخ  به دیگر گله مندی امام جمعه کهنوج مبنی بر عدم حضور مسئول آزمایشگاه  در محل کارش و رسیدگی به گاوداری اش در ساعات ادارای افزود: همینگونه است که امام جمعه گفته اند این فرد نسبت به مسئولیتش احساس تکلیف نمی کند و به زودی فردی دلسوز  جایگزین آن خواهد شد.

وی همچنین  عدم حضور پزشکان دولتی را صبح  ها در بیمارستان 12 فروردین عدم پیگیری مدیریت بیمارستان برشمرد و گفت: مشکل این است که پیگیری نمی کنند ولی یک نکته دیگر هم باید در نظر گرفت عصر ها کسی به مطب آنها مراجعه نمی کند و به همین دلیل بعضا" تا ساعت 10 الی 11 در بیمارستان می مانند و بعدآ به مطبشلن می روند.

افضلی تصریح کرد: انجام سنوگرافی توسط رادیو لوژیست مرد امری طبیعی است و به دلیل نبود متخصص در این  زمینه فعلا باید اینگونه عمل  شود و دستگاه هم داخل بیمارستان است و هم بیرون به صورت خصوصی.

به گزارش خبرنگار ما،اگر چه فاطمه آخرین لحظه ها عمرش را سپری می کند و تنها با قطع کردن یک لوله همه چیز تمام می شود ولی همینکه مسئولان در این گیردار لب به سخن گشودند و به بیان گوشه ای مشکلات بهداشتی و درمانی اشاره کرده اند جای شکر است البته مرگ فاطمه شاید راه نجاتی باشد برای دیگر فاطمه ها.

گفتنی است،خبرگزاری مهر بررسی مشکلات و نیازهای بهداشتی و درمانی 7 شهرستان جنوب کرمان را با جمعیتی بالغ بر یک  میلیون نفر به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده شاید این اطلاع رسانی شفاف فتح البابی برای نگاه  مسئولانه مدیران ارشد بهداشتی و درمانی کشور به مردمان محروم و مظلوم جنوب کرمان باشد.
 

کد خبر 2128804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha