به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلي مشكات، ظهر دوشنبه در بازديد مسئولان سازمان جهاد كشاورزي از مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد اظهار داشت: در این مرکز که تلاش شده از علوم و فن آوری های روز دنیا استفاده شود، بیش از چهار کیلومتر لوله گذاری، بیش از 20 کیلومتر آبیاری قطره ای و یک استخر با گنجایش پنج هزار متر مکعب وجود دارد.
وی با معرفی بخشهای 9گانه تحقیقاتی این مرکز، به آمار تولید انواع رقم های گندم دراین مرکز اشاره کرد و بيان داشت: در حال حاضر در این مرکز تحقيقاتي، ۷۰ رقم انواع گندم تولید می شود که اين ميزان نسبت به اوايل پيروزي انقلاب، 10 برابر شده است.
بيش از هزار هكتار از باغات انار يزد بارور هستند
مدير جهاد كشاورزي شهرستان يزد نيز در اين بازديد با اشاره به آمار و ارقام کشت انار در شهرستان یزد بيان كرد: هم اکنون هزار و 69 هكتار از باغات انار شهرستان یزد بارور هستند.
محمدمهدي شطرنجي، میانگین عملکرد محصول انار در هر هکتار را ۱۲ تن عنوان و پیش بینی کرد: امسال بيش از 12 هزار و 800 تن محصول از باغات این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان یزد با بیان اینکه بازار فروش این محصول استان یزد، استانهای های همجوار و درصدی هم صادراتی است، گفت: از انارهای برداشت شده برای مصرف تازه خوری، تهیه رب انار و انار دانه و کنسانتره انار استفاده می شود.
شطرنجی افزود: ارقام انار کاشته شده در این شهرستان از نوع شیرین شهوار، ملس یزدی، رباب، گبری، ملس ساوه و سریزدی است که برداشت ارقام زودرس اواخر شهریور ماه و ارقام دیررس اواسط مهر ماه شروع می شود.
وی خاطرنشان کرد: پس از سال ۸۶ که باغ های این منطقه با سرمازدگی روبرو شد و تولید این محصول به شدت کاهش یافت، با اجرای طرح اصلاح و احیای باغات خسارت دیده پیش بینی می شود هر ساله به میزان تولید و برداشت انار شهرستان یزد اضافه شود.
مسئول کلکسیون انار در مرکز تحقیقات كشاوري يزد نيز در اين بازديد اظهار داشت: این مرکز با داشتن بیش از ۷۶۲ رقم انواع انار به کشاورزان استان کمک قابل توجهي مي كند.
مديريت باغات انار محصول را تا 50 تن در هكتار افزايش مي دهد
وظيفه شناس عنوان كرد: متوسط تولید انار استان يزد ۱۲ تن در هکتار است که کشاورزان با رعایت اصول مدیریت باغات انار خود می توانند محصول انار خود را به 40 تا 50 تن در هكتار افزایش دهند.
وي در مورد ترکیدگی انارها نيز بيان كرد: ترکیدگی انارها به خاطر عدم مدیریت صحیح در زمان آبدهی به باغات و استفاده نادرست از کودهاست.
وظيفه شناس يادآور شد: برای درخت انار بر اساس نوع خاک و نوع آبیاری باید مدیریت کشت داشت تا میزان تولید افزایش پیدا کند همچنین استفاده از کودهای حیوانی سرد (كود گاو)، کود نپوسیده حیوانی، کود ازته و تناوب کشت درخت انار با هلو، آلو بخارا یا یونجه برای حصول نتیجه بهتر مفید است.
نظر شما