۲۰ مهر ۱۳۹۲، ۹:۱۸

مهر گزارش می دهد؛

نامهربانی با دانش آموزان روستای "محمد آباد"/ 200 دانش آموز در انتظار بازگشایی کلاس درس هستند

نامهربانی با دانش آموزان روستای "محمد آباد"/ 200 دانش آموز در انتظار بازگشایی کلاس درس هستند

بیرجند – خبرگزاری مهر: با گذشت ۲۰ روز از آغاز سال تحصیلی جدید و ماه مهر و مهربانی هنوز حدود 200 دانش آموز روستای "محمد آباد" در خراسان جنوبی در انتظار تصمیم مسئولان برای بازگشایی مدرسه خود هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، ماه مهر که می آید، پاییز آغاز می شود و برگ های درختان که شروع به ریزش می کنند، شکوفه های لبخند کودکان، یکی یکی گل می دهند.

درست 20 روز پیش بوی ماه مهر آمد و  زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در مدارس  به صدا در آمد اما در روستای "محمد آباد"  شهرستان درمیان انگار ماه مهر دیگر ماه مدرسه نیست و دانش آموزان این روستا هنوز در  انتظار بریدن زنجیر کلاسهای درس و مدرسه اند.

دانش آموزان روستای محمد آباد منتظرند شاید امسال زنجیر ها بریده شوند و  آنها نیز مانند دیگر کودکان این مرز و بوم برای کسب علم و دانش راهی مدرسه شوند.

شاید بسیاری از دانش آموزان کشور مان به خصوص در مناطق محروم به دلیل محرومیت از مدرسه از تحصیل باز مانده اند اما امروز دانش آموزان محمد آباد مدرسه ای دارند که به گفته خودشان خیرین آن را ساخته اند و  از  مدارس شهری هم زیبا تر است و حالا معلم ندارند یعنی کسی روستای آنها را الان به رسمیت نمیشناسد که بخواهند به آنها معلم بدهد.

تعطیلی چهار ساله مدرسه محمد آباد

یکی از اهالی روستای محمد آباد در گفتگو با مهر اظهارداشت: مشکل تحصیل دانش آموزان این روستا از سال 88 با سیلی که در آن سال بود آغاز شد.

عبدالوهاب سالاری با بیان اینکه بعداز سیل سال 88 درب مدرسه روستا بسته شد، بیان کرد: به دلیل خرابی که سیل به برخی منازل روستایی وارد کرد اهالی روستا به صورت موقت در شهرکی دیگر اسکان داده شدند و تحصیل دانش آموزان نیزدر آن برهه زمانی در شهرک اسلام آباد بود.

 وی با بیان اینکه روستائیان پس از تعمیر و بازسازی منازل خود برای ادامه زندگی به روستا برگشته اند، گفت: اما هنوز هچ اقدامی برای بازگشایی مدرسه این روستا نشده است.

وی با بیان اینکه 198 دانش آموز این روستا به دلیل نداشتن مدرسه مجبور به ترک تحصیل شده اند، تصریح کرد: به دلیل تصادفاتی که در مسیر رفت و آمد دانش آموزان به روستاهای دیگر برای تحصیل پیش آمد بسیاری از خانواده ها دیگر حاضر به فرستادن فرزندان خود به مدرسه خارج روستا نیستند.

سالاری با اشاره به اینکه در سال 89 تمامی دانش آموزان روستا از تحصیل بازماندند، گفت: امسال هم هنوز در انتظار تصمیم مسئولان برای بازگشایی مدرسه روستا هستیم.

 وی با اشاره به اینکه مدرسه روستای محمد آباد نوساز است، می گوید: هنوز شش سال از ساخت این مدرسه می گذرد و مدرسه مشکلی به لحاظ سازه ای و ساختمان پیدا نکرده است.

 وی با بیان اینکه هنوز دلیل برای تعطیلی این مدرسه به ما اعلام نشده است، ادامه می دهد: جای تاسف است که در نظام جمهوری اسلامی مسئولان این گونه پاسخ گوی مردم باشند.

سه کیلومتر فاصله تا اولین مدرسه/ خطر در کمین دانش آموزان محمد آباد

سالاری با بیان اینکه دانش آموزان روستا برای رفتن به مدرسه در روستاهای دیگر مجبور به طی کردن مسافت سه کیلومتری هستند، تصریح کرد: این رفت آمد جان دانش آموزان را تهدید می کند.

معاون شورای روستای محمد آباد نیز در گفتگو با مهر اظهارکرد: بر اساس سر شماری سال 90 در روستای محمد اباد 150 خانوار با جمعیت 760 نفر زندگی می کنند.

محمد اسداللهی  با بیان اینکه این روستای یک مدرسه شش کلاسه دارد که به همت خیرین ساخته شده است، بیان کرد: در سالهای گذشته به دلیل رفت آمد دانش آموزان به مدارس روستاهای دیگر سه نفر کشته داشته ایم.

وی با بیان اینکه مشکلات رفت آمد و خطرات ناشی از آن موجب شده تا کودکان این روستا در سالهای 89 و 90 از تحصیل باز بمانند، گفت: امسال هم 200 دانش آموز داریم که تا کنون تصمیمی برای آنها گرفته نشده و باز مانده از تحصیل هستند.

تحصیل 200 دانش آموز محمد آباد در انتظار تصمیم معاون استاندار

عضوشورای روستای محمد آباد با بیان اینکه شغل اهالی این روستا کشاورزی و دامداری است و مردم با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند، گفت: امسال سرویس برای ایاب و ذهاب دانش آموزان در نظر گرفته شد تا کودکان را به مدرسه روستاهای اطراف ببرد اما  مشکلات مالی این امکان را به روستائیان نمی دهد.

وی با بیان اینکه  برای رفت و آمد ماهیانه هردانش آموز باید 30 هزار تومان پرداخت کند، گفت: خانواده ها به دلیل خشکسالی های چندین ساله درآمد بالایی ندارند و برخی خانواده ها هم تا پنج دانش آموز دارند و این امکان برایشان نیست تا ماهیانه بخواهند برای هریک از فرزندان خود 30 هزار تومان برای ایاب و ذهاب پرداخت کنند.

اسداللهی با اشاره به پیگیری های اهالی روستا برای بازگشایی مدرسه شان می گوید: در پی صحبت هایی که با مدیر آموزش پرورش شهرستان درمیان و مدیرکل آموزش و پرورش استان داشته ایم عنوان شده که آموزش و پرورش موافق برای بازگشایی این مدرسه است اما باید معاون سیاسی استاندار دستور آن را بدهد.

استعدادهايي که خاموش مي شود/ آموزش پرورش در انتظار تصمیم گیری استانداری

مدیر آموزش و پرورش شهرستان درمیان نیز در گفتگو با مهر ،در خصوص مشکلات دانش آموزان روستای محمد آباد می گوید: در مسیر سیل 88 بسیاری از منازل روستای محمد آباد تخریب شد و بنیاد مسکن برای اهالی روستا خانه های نوساز در شهرک اسلام آباد را ساخت و در اختیار آنها گذاشت.

حسین اژدری با بیان اینکه تعدادی از اهالی این روستا خانه ها را گرفتند و در آن ساکن شدند، بیان کرد: در همین راستا تصمیم گیری استانی در آن زمان گرفته شد که زمینه تحصیل دانش آموزان در شهرک اسلام آباد از سوی آموزش و پرورش فراهم شود.

وی با بیان اینکه هزینه های زیادی انجام شد تا زمینه  تحصیل دانش آموزان را با ساخت مدرسه و مدارس پیش ساخته فراهم کردیم، گفت: بعد از مدتی بسیاری از روستائیان دوباره خانه های قبلی خود را سر پا کردند و به آنها بازگشتند و اکنون در خواست بازگشایی مدرسه روستا را دارند.

وی گفت: چون تحصیل دانش آموزان روستای محمد آباد در شهرک اسلام آباد نظر مسئولان استانی بوده اکنون نیز باید تصمیم گیری استانی گرفته شود.

مدیر آموزش و پرورش درمیان آمار دانش آموزان محمد آباد را 120 نفر اعلام  و بیان داشت: اهالی روستای محمد آباد در شهرک اسلام آباد منازلی دارند اما عملا در آنها حضور ندارند و به روستای قبلی خود بازگشته اند.

به گفته این مسئول کوچک بودن منازل و شغل دامداری و کشاورزی روستائیان موجب شده تا آنها دوباره به روستای قبلی خود برگردند.

اژدری می گوید: اگر مسئولان استانی دستور برای بازگشایی مدرسه روستای محمد آباد را بدهند معلم برای این مدرسه فرستاده خواهد شد.

حالا دانش آموزان محمد آباد پس از همه پیگیری های که برای بازشدن مدرسه شان داشته اند از "مهری ها" می خواهند کاری کنیم تا امسال مدرسه شان دایر شود تا یک سال دیگر از تحصیل عقب نمانند؛ با کمی تردید قول می دهیم آن قدر صدایشان را صدا بزنیم که بالاخره شیشه سکوت ترک بخورد و آستین همتی بالا برود تا این همه استعداد در این پستوی فراموشی هدر نروند.

ما قول داده ایم اندوه شان را برای بازگشایی زنجیر های کلاس درس را بلند صدا بزنیم و همت بلند مسئولان را به سمت روستای آنها و رسیدگی به مشکل شان که چیزی جز تحصیل در مدرسه ای که خیرین همت کرده اند و برایشان ساخته اند، بچرخانیم.

 ما قول داده ایم بگوییم "مسئولان عزیز! 200 دانش آموز روستای محمد آباد 20 روز است که از آغاز سال تحصیلی شان می گذرد و هنوز در انتظار تصمیم شما هستند تصمیمی که باید حداقل 20 روز قبل تر از این گرفته می شد چرا که آنان هم مثل بچه های شما دوست دارند درس بخوانند".

.........................

گزارش: فاطمه زیراچی

کد خبر 2153735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha