۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۵۸

جزئیات شرکت در بورس از راه آزمون

آمار نهایی تسهیلات ارزی دانشجویان/ توقف تبدیل بورس خارج به داخل

آمار نهایی تسهیلات ارزی دانشجویان/ توقف تبدیل بورس خارج به داخل

رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: هم دانشجویانی که متقاضی بورس دکتری داخل هستند و هم دانشجویانی که متقاضی بورس خارج هستند باید در آزمون دکتری که وزارت علوم برگزار می کند، شرکت کنند. دیگر تبدیل بورس خارج به داخل نخواهیم داشت و هرکسی در نوع بورسی که مشخص کرده و پذیرفته شده اعزام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی صدیقی صبح امروز در نشست خبری که در محل این سازمان برگزار شد، با گرامیداشت روز دانشجو به وضعیت بورس های داخل و خارج اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر بورس داخل و خارج از طریق پنج مسیر محقق می شد.

تشریح مسیرهایی که به بورس تحصیلی در دوره دکتری می انجامید

وی ادامه داد: بخشی از این مسیر این بود که براساس فراخوانی که هر ساله اعلام می شد، فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد در این فراخوان شرکت می کردند و براساس ضوابط گذشته که حداقل معدل و سوابق پژوهشی، اجتماعی، فرهنگی لحاظ می شد بعد از جمع بندی تعدادی از این دانشجویان پذیرفته می شدند.

رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: در پذیرش دانشجویان آزمونی وجود نداشت و بورس دکتری خارج، بخش قابل توجهی از این افراد به دلیل کمبود اعتبارات به بورس داخل تبدیل می شد.

وی ادامه داد: پس بر این اساس یک عده از دانشجویان از طریق فراخوان بورس خارج اعزام می شدند و عده ای نیز بدون آزمون وارد دوره دکتری داخل کشور می شدند.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: مسیر سوم این بود که مربیان دانشگاه ها بر اساس معرفی دانشگاه پس از گذراندن مصاحبه در بورس داخل پذیرفته می شدند و عمده بورس این افراد به بورس داخل تبدیل می شد و تعداد اندکی به خارج اعزام می شدند.

صدیقی یاد آور شد: یک مسیر دیگر هم این بود که اعزام بورس از طریق بخشنامه ادامه تحصیل ایثارگران وزارت علوم و دانشگاه ها صورت می گرفت که این بخشنامه حدود دو سال است اجرایی می شود، ایثارگران وزارت علوم و دانشگاه ها با کسب حداقل معدلی که مشخص شده به دوره دکتری داخل کشور معرفی می شوند.

تعداد کم تحصیل کنندگان در دوره دکتری پژوهش محور

وی افزود: یک مسیر دیگر نیز حدود یکسال است که شروع شده، دکتری پژوهش محور است که براین اساس دانشگاه با صنعت ارتباط پیدا می‌کند و براساس قرارداد صنعت و دانشگاه دانشجو برای ادامه تحصیل در دوره دکتری پژوهش محور در دانشگاه مشغول به تحصیل می شود که در حال حاضر تعداد کمی در دوره دکتری پژوهش محور تحصیل می‌کنند و تعدادشان قابل توجه نیست.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: در تمام این مسیرها آزمونی پیش بینی نشده و همه بر اساس آیین نامه و ضوابط وزارت علوم در مورد آنها تصمیم گیری شده و این امتیاز به آنها داده می شد و بعد با مصاحبه علمی و عمومی، ارزیابی صورت می گرفت و در شورای مرکزی بورس جمع بندی صورت می گرفت و تحصیل دانشجویان آغاز می شد.

قریب به اتفاق رشته ها دارای بورس دکتری خارج هستند

صدیقی اضافه کرد: برای اینکه فضای رقابتی و فضای عادلانه را ایجاد کنیم تصمیم گرفته شد از این پس هر کس تمایل دارد در خارج از کشور با استفاده از بورس،  ادامه تحصیل دهد، حتما باید در آزمون دکتری سازمان سنجش شرکت کند که در دفترچه دکتری که هفته پیش منتشر شده، ستونی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مشخص شده و قریب به اتفاق رشته ها نیز، بورس دکتری خارج مشخص شده است.

وی خاطرنشان کرد: هم دانشجویانی که متقاضی بورس دکتری داخل هستند و هم دانشجویانی که متقاضی بورس خارج هستند باید در آزمون دکتری که وزارت علوم برگزار می کند، شرکت کنند و دانشجویان می توانند هم بورس داخل و هم خارج را انتخاب کنند. برای ادامه تحصیل با استفاده از بورس تحصیلی شرکت در آزمون سازمان سنجش ضروری است.

رئیس سازمان امور دانشجویان یادآور شد: دیگر تبدیل بورس خارج به داخل نخواهیم داشت و هرکسی در بورسی که مشخص کرده و پذیرفته شده اعزام خواهد شد.

کلیه تعهدات قبلی برای بورسیه های داخل و خارج به قوت خود باقی است

صدیقی تاکید کرد: کلیه تعهدات قبلی که توسط همکاران قبلی برای بورسیه های داخل و خارج پیش بینی شده همچنان به قوت خود باقی است تغییر سیاست ها شامل پرونده های قبلی نمی‌شود؛ چراکه ما معتقدیم تغییر سیاست نباید مشکلی برای افراد ایجاد کند.

اعزام در رشته های ضروری صورت خواهد گرفت

وی افزود: با وجود اینکه در قریب به اتفاق رشته ها دست دانشجویان را برای بورس خارج باز گذاشته ایم، ولی اعزام در رشته هایی صورت خواهد گرفت که ضروری هستند و امکان انتخاب به این معنی نیست که در تمام این رشته ها اعزام صورت می گیرد . همچنین دانشجویان باید از شرایط خاصی مانند معدل، سوابق پژوهشی و شاخص های دیگر که بعدا اعلام خواهد شد، برخوردار باشند.

رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: ما فکر می کنیم یک رقابت سراسری به طریق آزمون شرایط را سالم نگاه می دارد تا اینکه وزارتخانه رأسا خود در مورد آن تصمیم بگیرد.

صدیقی ادامه داد: سازمان امور دانشجویان قصد ندارد در وظایف گزینش اخلاقی و اعتقادی این افراد وارد شود، بحث های اعتقادی، اخلاقی و سیاسی را حوزه های مربوطه دنبال می کنند.

حضور بورسیه های ایرانی در 27 کشور دنیا

وی از دیگر سیاست های سازمان امور دانشجویان به توسعه دوره های دکتری کوتاه‌مدت داخل اشاره کرد و افزود: 413 نفر در حال حاضر بورسیه خارج از کشور هستند که در 27 کشور مشغول تحصیل هستند. در سال جاری 491 نفر از دوره کوتاه‌مدت بورس خارج استفاده کرده اند و 3 هزار و 500 نفر از امکانات بورس داخل در حال استفاده هستند.

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: 46 هزار دانشجو برای استفاده از تسهیلات ارزی به سامانه تسهیلات ارزی مراجعه و ثبت نام کرده اند که 29 هزار نفر از آنها، پسر و 17 هزار نفر دختر هستند، 63 درصد متأهل، 37 درصد مجرد هستند که از این افراد 40 درصد در مقطع دکتری، بیش از 43 درصد در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.

ثبت نام 46 هزار دانشجو برای استفاده از تسهیلات ارزی

صدیقی ادامه داد: در 17 کشور تعداد این دانشجویان بیش از 500 نفر است، بیشترین دانشجویان ایرانی که از تسهیلات ارزی استفاده می کنند، اول در کشور مالزی، سپس آمریکا و کانادا هستند که این تعداد 88 درصد دانشجویان را تشکیل می دهد و 12 درصد بقیه دانشجویان در 51 کشور دیگر تحصیل می کنند.

وی افزود: از نظر گروه تحصیلی نیز 54 درصد مهندسی، 27 درصد علوم انسانی، 7 درصد علوم پایه، 6 درصد هنر و 4 درصد در علوم زیستی مشغول تحصیل هستند.

تصمیم گیری درباره تعهد وثیقه دانشجویان استفاده کننده از تسهیلات ارزی

رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص تعهد وثیقه این دانشجویان نیز گفت: نهادهای نظارتی و دیوان محاسبات تاکید دارند که ارز تحصیلی به دانشجویانی تعلق گیرد که به وزارت علوم تعهد می سپارند و حرف ما این است که این دانشجویان شامل اخذ وثیقه نمی شوند، وثیقه از افرادی دریافت می شود که براساس قانون از سوی وزارت علوم اعزام شده باشند.

صدیقی ادامه داد: رای نهادهای نظارتی دراین زمینه که آیا دانشجویانی که با هزینه شخصی اعزام شده اند و از تسهیلات ارزی استفاده می کنند نیز باید وثیقه بسپارند که این موضوع به زودی اعلام می شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص بازگشت دانشجویان ستاره‌دار نیز گفت: مسیر بررسی متقاضیان بازگشت در هیات های گزینش همچنان دنبال می شود، درخواست ها بررسی می شود تا وقتی که به نتیجه برسد، نظر نهادهای مسئول نیز گرفته می شود و در حال پیگیری است.

کد خبر 2187048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha