به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که پیشتر خبرهای متفاوتی در خصوص انجام اولین سفر استانی دولت تدبیر و امید به خوزستان و هرمزگان منتشر شده بود، همزمان با آغاز هفته وحدت، رئیس جمهور در اولین سفر استانی در دولت یازدهم به استان خوزستان سفر خواهد کرد و از نزدیک در جریان مشکلات این استان قرار خواهد گرفت.
البته بر اساس آنچه گفته می شود و بارها مقامات ارشد دولت یازده نظیر سخنگوی دولت و مشاور رسانه ای رئیس جمهور بر آن تاکید کرده اند، شکل انجام سفرهای استانی در دولت یازده متفاوت از آنچه که در گذشته انجام شده است خواهد بود و قطعا آنچه رویکرد دولت های نهم و دهم در انجام سفرهای استانی بوده است را در این دوره شاهد نخواهیم بود.
گفته می شود تاکید دولت در انجام سفرهای استانی بیشتر بر کسب نظر از مقامات محلی و استانی و نخبگان، نمایندگان و چهره های شاخص استان ها خواهد بود تا علاوه بر آشنایی بیشتر دولت با مشکلات آن منطقه و استان، تصمیمات بهتری در خصوص چگونگی رفع مشکلات اتخاذ شود.
رشد درونزا به معنای شناسایی استعدادهای استانی است
محمد نهاوندیان 11 آبانماه سال جاری در حالی که حدود 3 ماه از آغاز به کار دولت تدبیر و امید گذشته بود و بحث های متعددی در خصوص انجام سفرهای استانی دولت و چگونگی ادامه یافتن آن مطرح می شد، گفت: ما اگر از رشد درونزا سخن میگوییم، بهمعنای این است که استعدادهای استانی را بشناسیم و وسایل مورد نیاز را برای رشد درونزای استانها فراهم کنیم.
وی درحالی از طرح جدیدی درباره انجام سفرهای استانی در دولت دبیر و امید سخن گفت که گویا به شیوه قبلی انجام این سفرها انتقاد داشت. رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه از پیشنهاد خود برای تغییر نام سفرهای استانی به عنوان پایش و پویش استانی خبر داد و گفت: حیف است که اسم این برنامهها را سفرهای استانی بگذاریم، چرا که استانها با یک یا چند سفر آباد نمیشوند، بلکه باید جوشش درونزا داشته باشند.
نهاوندیان در خصوص این پیشنهای خود توضیح داد: "نباید تعهداتی در استانها ایجاد کنیم که امکان تأمین آنها را نداشته باشیم"، بلکه باید پروژههایی را آغاز کنیم که خود آن پروژه بتواند خرج خود را تأمین کند.
225 سفر استانی از ابتدای دولت یازدهم
این اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور نقطه آغاز نوع نگاه دولت به انجام سفرهای استانی و تغییر شیوه آن بود، چراکه بعد از آن سفرهای متعددی از سوی مقامات دولتی در سطح معاونان رئیس جمهور، وزیران دولت و حتی معاونان آنها آغاز شد تا جایی که در خبری رسمی تعداد این سفرها از ابتدای آغاز به کار دولت بیش از 225 مورد عنوان شد.
البته گویا این شیوه اصلی دولت یازدهم در انجام سفرهای استانی خواهد بود، چراکه عمده مقامات ارشد دولت انجام این سفرها به شیوه قبلی و تصویب چند صد مصوبه بدون پشتوانه مالی، فنی و علمی را نادرست و غیرممکن می دانند. موضوعی که رئیس جمهور، سخنگوی دولت و برخی معاونان روحانی نظیر مجید انصاری نسبت به آن انتقادات بسیاری را مطرح کرده اند و عملی کردن مصوبات استانی دولت های نهم و دهم را نیازمند بیش از 400 هزار میلیارد تومان اعتبار خوانده اند.
تعطیلی کار دولت و رفتن تمامی اعضاء به سفرهای استانی کار درستی نیست
البته همان طور که بارها از سوی مقامات ارشد دولت یازدهم، بویژه محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تاکید شده است، تعطیلی کارهای کل دولت و رفتن تمامی اعضای آن به استانها به منظور انجام سفر استانی اقدامی نادرست است که قطعا دولت فعلی به دنبال تغییر این شیوه است.
نوع جديد سفرهاي استاني در دولت یازدهم، گرچه شیوه قبلی سفرهای استانی را در ذهن افراد متبادر نمی کند، اما بر این اساس قرار است موضوعات و مشکلات مهم استانها با سفر معاونان رئیس جمهور، وزیران و معاونان آنها مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای عملی برای آن ارائه شود، ضمن اینکه در این نوع سفرها دیگر خبری از اعزام دسته جمعی و چند روزه اعضای دولت به یک استان و تصویب چند صد مصوبه طی یک جلسه خبری نخواهد بود و مشکلات استانها در چارچوب جلسات شورای اداری استانها و با حضور نمایندگان مجلس، استاندار و چهره های استانی بررسی خواهد شد.
در این نوع رویکرد قرار است چارچوب مشخصی هم برای انجام سفرهای رئیس جمهور به استانهای مختلف کشور در نظر گرفته شود، اما در این سفرهای هم خبری از استقبال مردمی از فرودگاه تا محل سخنرانی و اینگونه اقدامات نخواهد بود.
نظر شما