۲۲ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۳۵

کیایی در گفتگو با مهر:

می‌دانم امشب سیمرغ‌ها به چه فیلم‌هایی می‌رسد/ «خط ویژه» جایزه‌اش را از مردم می‌گیرد

می‌دانم امشب سیمرغ‌ها به چه فیلم‌هایی می‌رسد/ «خط ویژه» جایزه‌اش را از مردم می‌گیرد

کارگردان فیلم سینمایی «خط ویژه» که در سه بخش نامزد دریافت سیمرغ است با انتقاد از سیاست جشنواره فیلم فجر پیشاپیش سیمرغ‌های بخش‌هایی که فیلمش در آن نامزد است، پیش‌بینی کرد.

مصطفی کیایی کارگردان فیلم سینمایی «خط ویژه» که فیلمش در سه رشته نامزد دریافت سیمرغ از سی و دومین جشنواره فیلم فجر شده است در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب که مشکل من با سیاست جشنواره فیلم فجر این است که مسئولان جشنواره بین شعار و عمل فاصله زیادی دارند،گفت: تمام مسئولان سینمیایی کشور حرفشان این است که سینما را با مردم آشتی دهند. رئیس سازمان سینمایی، وزیر ارشاد و مسئولان اداره کل ارشاد و داوران همه می‌خواهند سینما را با مردم آشتی دهند هر چند این حرف درستی است اما همیشه در حد حرف باقی مانده و به مرحله عمل نرسیده است.

وی افزود: جشنواره فیلم فجر بهترین مکان برای انگیزه و خط دهی مناسب برای آشتی دادن مردم با سینما است اما زمانی که مدل بها دادن به سینما و فیلم‌ها، مدلی باشد که کارگردان فیلم مورد توجه مجبور باشد برای توضیح مفهوم فیلم خود در برنامه «هفت» حضور پیدا کند و فیلمش آنقدر توان بیان حرفهای کارگردان را ندارد پس این جشنواره دیگر تاثیری نخواهد داشت.

کارگردان فیلم «خط ویژه» تاکید کرد: در چنین شرایطی فیلمسازان جوان به این نتیجه می رسند که برای دیده شدن باید فیلم هایی با پز روشنفکری یا فیلم‌هایی که تاریخ مصرفشان گذشته است، بسازند؛ فیلم هایی که با مخاطب ارتباط برقرار نمی‌کند و شوخی‌ها و عاشق شدن‌ها در آن برای 20 سال پیش است. فیلم هایی که کارگردانان آن با جامعه رشد نکرده اند. کارگردانانی که حرفهای آنان هنوز حوض، ماهی و باغچه است. در چنین شرایطی تکلیف این سینما کاملا مشخص است.

 کیایی با اشاره به اینکه فیلم سینمایی «خط ویژه» ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کرده است، بیان کرد: علاوه بر مردم، مطبوعات و منتقدان نیز از این فیلم خوششان آمد. همه معتقدند این فیلم جزو سه فیلم خوب جشنواره سی و دوم فجر است اما به چنین فیلمی در جشنواره فیلم فجر بها داده نشده است.

وی ادامه داد: با تمام این شرایط من به عنوان یک کارگردان کار خود را می کنم و معتقدم که فیلم باید استاندارد و اصولی باشد تا بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند. من به سینمای صنعتی اعتقاد دارم. من از سینمایی که در آن چرخه پولی وجود دارد لذت می برم از اینکه فیلمنامه خود را به یک سرمایه گذار نشان می دهم  و او با علاقه از فیلم من حمایت می کند؛ نه اینکه مانند برخی از فیلمسازانی که فیلمشان مورد حمایت جشنواره قرار گرفته است، از بخش دولتی برای ساخت فیلمم پول بگیرم چراکه من کارگردان سفارشی ساز نیستم.

کارگردان فیلم سینمایی «ضد گلوله» ادامه داد: سیاست گذاری های غلط جشنواره فیلم فجر باعث نابودی سینما می شود. در چنین شرایطی رای دولتی، رای مردمی و رای داوران توسط ارگانهای دولتی تعیین می شود متاسفانه از کمیسیون فرهنگی مجلس گرفته تا همه دسته ها و فیلم ها در انتخاب بهترین های جشنواره دخیل هستند. در چنین شرایطی هیچ وقت حال سینمای ما خوب نمی شود سینماگران بعد از سالها این امید را داشتند که دولت تدبیر و امید به روی کار آمده است اما تنها تدبیر این دولت عمل کرد. این دولت می خواهد همه گروههای سیاسی و همه مردم را راضی نگه دارد اما هیچ امیدی برای من فیلمساز ایجاد نکرده است.

وی بیان کرد: نباید فراموش کرد که مخاطبان سینما شعور دارند و داوران باید پاسخگوی انتخاب‌های خود باشد. درست است که هر داوری سلیقه خود را دارد اما یک سری از انتخابات اجبار است. وقتی که یک فیلم سینمایی و یا بازی یک بازیگر از نظر همه بد است داوران چگونه می توانند بگویند آن فیلم یا آن بازیگر خوب بوده است چنین انتخاباتی جدای سلیقه هیات داوران است این مسئله نشان می دهد که انتخاب ها هدایت شده است. معلوم است که یک قدرت پشت این قضیه قرار دارد و فیلم ها را هدایت می کند.

کیایی بیان کرد: بارها شاهد بودیم که یک فیلم خوب از رده خارج می شود اما یک فیلم ناگهان در بین فیلم های دیگر رشد می کند فیلمی که هیچ کدام از ارزشهای بصری، فیلمنامه ای، بازیگری و ... را ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی «خط ویژه» با بیان این مطلب که سال آینده سال خوبی برای سینمای ایران است تصریح کرد: متاسفانه در سالی که در پیش است تنها سه یا چهار فیلم خوب داریم که مردم بخواهند به خاطر آن به سینما بروند و بلیت بخرند. البته این جدای فیلمهایی است که ارگانهای دولتی از آن حمایت می کنند.

وی ادامه داد: تنها یک چیز خوب برای فیلمسازها باقی می ماند و آن حال خوب است زمانی که من به عنوان کارگردان به سینماهای مردمی می روم تا فیلمم را در کنار مخاطب عام ببینم وقتی که می بینم مردم چطور از فیلم استقبال کرده و چهره من را به عنوان کارگردان فیلم می شناسند و با من در رابطه با فیلم صحبت می کنند آنقدر حالم خوب می شود که سیمرغ و حتی مسئولان و مدیران سینمایی جلوی من رنگ می بازند.

کیایی در پایان گفت: متاسفانه سینمای ما مانند همه چیز در کشور ما سیاسی شده است یعنی سیاست به سینما چنگ انداخته و باعث شده که برخی از فیلم ها دیده نشوند اما در نهایت این گیشه است که نشان می دهد چه فیلمهایی مورد توجه و استقبال مردم قرار خواهد گرفت.

فیلم سینمایی «خط ویژه» به کارگردانی مصطفی کیایی کاندید بهترین تدوین، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مکمل مرد شده است اما مصطفی کیایی چندان به موفقیت در این بخش ها امید ندارد و در پایان گفت: من به راحتی می توانم پیش بینی کنم که امشب چه کسانی در این سه بخش سیمرغ خواهند گرفت. بهترین تدوین به فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، بهترین فیلمنامه به فیلم سینمایی «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» به کارگردانی بهروز افخمی و بهترین بازیگر مکمل مردم به بابک حمیدیان اهدا می شود.

کد خبر 2233908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha