به گزارش خبرنگار مهر، ماشاءالله نعمتی سرپرست فرمانداری دورود ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به استقبال طبیعت گردان از جاذبه های شهرستان دورود اظهار داشت: دورود به عنوان پایتخت طبیعت ایران با توجه به وجود آبشارهای زیبا، دریاچه گهر، اشترانکوه، دره "نی گاه" و ....هر سال میزبان طبیعت گردان زیادی از سراسر دنیا است.
وی ادامه داد: در نوروز امسال بیش از هشت هزار و 500 مسافر نوروزی در شهر دورود اقامت کرده اند که این رقم نیست به مدت مشابه سال قبل 20 درصد رشد داشته است.
سرپرست فرمانداری شهرستان دورود با اشاره به اهمیت جاذبه گردشگری دریاچه گهر در این شهرستان بیان داشت: اهمیت این جاذبه طبیعی به گونه ای است که یونسکو به طبیعت گردان توصیه کرده که برای یک بار هم که شده از این دریاچه زیبا دیدن کنند.
نعمتی عنوان کرد: مطابق آمار طی سال گذشته از ابتدای اردیبهشت ماه تا پایان خردادماه به عنوان فصل گردشگری دریاچه گهر این جاذبه طبیعی میزبان بیش از 30 هزار گردشگر بوده است.
وی با اشاره به خلاء ساماندهی گردشگران در محل این جاذبه طبیعی عنوان کرد: با توجه به حجم بالای طبیعت گردان و گردشگران دریاچه گهر این محل نیازمند یک شهردار فصلی برای ساماندهی گردشگران است.
بنابر این گزارش دریاچه گَهر در میان رشته کوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و بین بخش زز و ماهرو الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد قرار دارد.
این دریاچه که به "نگین اشترانکوه" معروف است یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی ایران به شمار میرود و با ارتفاع ۲۳۶۰ متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شدهاست.
این دریاچه به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست. نحوه دسترسی به این دریاچه از طریق شهرهای دورود و الیگودرز امکانپذیر است ولی آسانترين راه برای دسترسی به اين درياچه از مسير شهرستان دورود است.
کوهنوردانی که به قلههای اشترانکوه صعود میکنند معمولاً برای رسیدن به گهر از مسیر روستای طیان و بیدستانه حرکت میکنند. برای رفتن از مسیر طیان میتوان از راهآهن تهران-خرمشهر استفاده کرد و در ایستگاه دربند بعد از ایستگاه ازنا از قطار پیاده شد. از شهر دورود تا چشمه خيه (کله محمود) حدود ۱۷ كيلومتر جاده آسفالت است و از چشمه خيه تا درياچه گهر حدودا ۱۴ كيلومتر مسافت مالرو است.
كسانی هم كه مايل باشند میتوانند باچهارپاهایی مثل قاطر و الاغ نيز كه توسط افراد بومی جهت حمل بار و يا سواری كرايه میدهند، به درياچه بروند.
پوشش گياهی درياچه گهر شامل درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، كنار كهور، و موی وحشی است.گلهای لاله واژگون، شقایق، زنبق و لاله وحشی تاج خروسی و اختر هستند.
حيات وحش دریاچهٔ گهر زیستگاه مناسبی برای آبزیان و دیگر حیوانات وحشی است. منطقه حفاظت شده اشترانكوه با حيات وحش متنوع شامل حيواناتی است از قبيل کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوهای، کفتار، روباه، شغال، خرگوش و انواع پرندگان مانند عقاب، کبک، کبک دری شاهین، تیهو و آبزیان مانند لاک پشت، قورباغه و ماهی قزل آلای رنگین کمان ، خال قرمز و ماهی زرد پر و در فصل زمستان جایگاه مناسبی برای انواع پرندگان مهاجر از قبیل اردک ارده ای و چنگر است.
نظر شما