حسن پیوندی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت بازگشایی خطوط فاینانس چینی طرح های پتروشیمی ایران، با بیان اینکه با بهبود نسبی مذاکرات و روابط خارجی ایران با کشورهای 5+1 و اروپا، چینی ها هم اخیرا شتاب قابل قبولی برای گشایش خطوط فاینانس طرح های پتروشیمی در دست ساخت ایران را در دستور کار قرار داده اند.
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه بر این اساس تاکنون فاینانس 2 تا سه طرح جدید پتروشیمی کشور از جمله مجتمع در دست ساخت پتروشیمی لردگان یاسوج گشایش یافته است، تصریح کرد: پیش بینی می شود در سال جدید هم گشایش فاینانسهای چینی در سطح صنایع پتروشیمی ادامه یابد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: در صورت ادامه روند کنونی انتظار جذب 7 تا 8 میلیارد دلار فاینانسهای چینی در سطح طرح ها و پروژههای صنعت پتروشیمی وجود دارد.
به گزارش مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت در نخستین روزهای در اختیار گرفتن سکان مدیریت وزارت نفت از برنامه ریزی به منظور دومین جهش توسعه ای در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد و گفت: با دومین جهش توسعه، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به سالانه 100 میلیون تن و ارزش تولید محصولات پتروشیمیایی کشور به 40 میلیارد دلار در سال افزایش می یابد.
در شرایط فعلی یکی از مهمترین پیش نیازهای توسعه صنعت پتروشیمی در ایران جذب منابع مالی و سرمایه ای بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی است و با توجه به این پیش نیاز برای توسعه صنعت پتروشیمی در دولت قبلی قراردادی با برخی از بانکهای چینی به منظور تزریق فاینانس چینی به طرحهای جدید پتروشیمی امضا شد.
شرایط ایران برای صادرات پتروشیمی به اروپا
این مقام مسئول همچنین در خصوص صادرات محصولات پتروشیمی ایران به کشورهای اروپایی، توضیح داد: حضور ایران در بازار پتروشیمی اروپا برای دو طرف دارای مزیت های متعددی است و تبادل محصولات به یک معامله برد- برد برای ایران و کشورهای اروپایی تبدیل شده است.
پیوندی با بیان اینکه با این وجود بر خلاف بازارهای اروپایی، بازارهای آسیایی جذابیت بالاتر اقتصادی و تجاری برای محصولات پتروشیمی ایران برخوردار است، بیان کرد: انتظار داریم در کنار صادرات محصولات پتروشیمی به اروپا، کشورهای این منطقه هم تکنولوژی، برخی از دانش های فنی و فاینانس طرحهای جدید پتروشیمی ایران را بر عهده بگیرند.
به گزارش مهر، با گذشت حدود پنچ ماه از توافق هستهای ژنو میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 5+1، اولین محموله محصولات پتروشیمی ایران به اتحادیه اروپا صادر شد.
بر این اساس، اولین محموله متانول صنایع پتروشیمی ایران به میزان 25 هزار تن به ایتالیا در اسفندماه جاری صادر شده است و پیش بینی میشود به زودی محمولههای جدید پتروشیمیایی ایران به کشورهای مختلف اتحادیه اروپا صادر شود.
تا پیش از افزایش تحریمهای بینالمللی، 10 تا 14 درصد محصولات پتروشیمی ایران به اروپا صادر می شد و از این محل سالانه 2 تا 2.5 میلیارد دلار درآمد داشت به طوری که ایران مقام اول صادرات متانول به چین و مقام دوم صادرات متانول به کشورهای اروپایی را به خود اختصاص داده بود.
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به آغاز بازگشایی خطوط جدید فاینانس چینی برای طرحهای پتروشیمی ایران شروط جدید برای صادرات پتروشیمی به اروپا را تشریح کرد و گفت: بر خلاف اروپا، بازار آسیا از جذابیت بالاتر اقتصادی و تجاری برای پتروشیمی ایران برخوردار است.
کد خبر 2266593
نظر شما