به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس در نشست جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی که بعدازظهر امروز پنجشنبه 8 خردادماه در دفتر این جمعیت برگزار شد درباره اظهارات هاشمی رفسنجانی درباره دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ابهاماتی درباره بحث تحقیق و تفحص بوجود آمده و با عنایت به موارد ذکر شده خوب است یک بازخوانی صورت گیرد.
وی افزود: ما در مکتوباتی که آن زمان در پاسخ به اظهارات دوستان درباره این تحقیق و تفحص منتشر کردیم همه مسائل را مبتنی بر مستندات مطرح کردیم اما آنها بدون مستندات تنها توهین می کردند و در نهایت نیز روزنامه ایران را تهدید به توقیف کردند که نگذارند حقایق در جامعه منتشر شود.
زاکانی گفت: اخیرا جناب آقای هاشمی نکاتی را مطرح کرده اند که اولا تحقیق و تفحص صورت گرفته سیاسی بود ثانیا نتیجه نداشته و ثالثا اینکه پاسخ آن را داده بودند.
فروش سئوالات آزمون دستیاری تا 30میلیون تومان
وی با بیان اینکه تحقیق و تفحص از آموزش عالی دومین تحقیق و تفحص وی در مجلس بوده و ناظر بر دانشگاه آزاد نیز نبوده است، اظهار کرد: در تفحص اولی تقلب در آزمون دستیاری سال 82 را بررسی کردیم که ابتدا از وزارت بهداشت درخواست پاسخ کردیم اما چون پاسخی نبود تحقیق انجام دادیم و معلوم شد در سال 82 در آزمون دستیاری تقلب صورت گرفته و سئوالات فروخته شده است. از میان 21 استان درباره 7 استان بررسی انجام دادیم و 61 نفر اقرار کردند سئولات را خریده اند.
این نماینده مجلس ادامه داد: در این تحقیق معلوم شد از سال 77 تا سال 82 سئوالات آزمون دستیاری تا 30 میلیون تومان فروخته شده است. در آن زمان یک پزشک فارغ التحصیل که نامش را ذکر نکرد، دفترچه آزمون سال 77 را برای من فرستاد که آن را خریده بود و 146 سئوالش مارک داشت.
زاکانی تصریح کرد: در اسناد بررسی سئوالات آزمون دستیاری دریافتیم که عینا در دانشگاه آزاد اسلامی نیز سئوالات خرید و فروش می شود. با این حال هدف از تحقیق و تفحص در سال 83 بررسی دانشگاهها و موسسات عالی و پژوهشی کشور بود که با بهره مندی از سخت ترین بخش نظارتی مجلس سراغ نرمترین بخش جامعه رفتیم و بنا این بود که هم نقاط قوت هم نواقص و هم معایب را پیدا کنیم.
تحقیق و تفحص برای رفع شائبه به بعد انتخابات موکول شد
وی با بیان اینکه تحقیق و تفحص در کمیسیون آموزش و سپس در اسفند 83 در صحن مجلس با رای بالا تصویب شد، عنوان کرد: در 5 اردیبهشت سال 84 احکام اعضای تحقیق و تفحص صادر شد که به دلیل آنکه یک ماه قبل از انتخابات بود و ممکن بود شائبه سیاسی ایجاد شود کار تحقیق و تفحص را تا بعد از انتخابات و تیرماه سال 84 مسکوت گذاشتیم. بر این اساس اولین نکته ای که آقای هاشمی در مورد سیاسی بودن تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد مطرح کردند کاملا نادرست است.
زاکاتی تاکید کرد: در تیرماه گروهی از اساتید دانشگاه را دعوت کردیم جلسات متعدد برگزار و 5 سرفصل تعیین شد که ماحصل آن بیش از 480 هزار صفحه بود، کل اسناد بررسی و در نهایت به عنوان بانک اطلاعات جمع بندی شد و خروجی تحت عنوان 43 جلد گزارش به مجلس ارائه شد. پس این نکته که آقای هاشمی فرمودند نتیجه نامعلوم بود نادرست است چون نتایج را اعلام کردیم و از میان این نتایج 13 جلد آن مربوط به دانشگاه آزاد و 30 جلد مربوط به سایر مراکز بود.
زاکانی گفت: یکی از نکات جالب این بود که قبل از تحقیق و تفحص 13 همایش کشوری برگزار و 889 نفر از روسای دانشگاهها در مراکز آموزش عالی حضور پیدا کردند و از این میان تنها 3 نفر از روسا به کار اعتراض کردند در همان زمان نیز با آقای فرجی دانا رئیس دانشگاه تهران در دو جلسه قریب به 4.5 تا 5 ساعت مصاحبه کردیم.
زاکانی ادامه داد: محصول کار را قبل از مجلس به دستگاهها ارائه کردیم. 13 جلد مذکور به دانشگاه آزاد ارائه شد و من خودم به آقای جاسبی گفتم پاسخ را به ما بدهید تا اصلاح کنیم. آنها از میان 13 جلد تنها به یک جلد پاسخ دادند که آن نیز به کمیته تحقیق و تفحص و شخص بنده تحویل داده نشد و تنها برای عده محدودی از نمایندگان ارسال شد.
اظهارات هاشمی نادرست است
وی افزود: آن پاسخ حاوی نکات بسیار غلط و اشتباه بود که البته آن را بدست آوردیم و اشکالات را دوباره به دانشگاه آزاد مرجوع کردیم. بر این اساس آن بخش از اظهارات آقای هاشمی که گفته است به تحقیق و تفحص پاسخ داده اند نادرست است و انسان غصه می خورد که چرا یک چنین اطلاعات نادرستی را به جامعه می دهند.
زاکانی ادامه داد: آنها تنها به یک جلد از 13 جلد گزارش پاسخ دادند که آن پاسخ را هم به خود بنده ندادند و فقط برای عده محدودی از نمایندگان ارسال کردند که خوب است بدانیم که این پاسخ آنها حاوی اشکالات و غلطهای بزرگ بود. ما آن پاسخ را دریافت کردیم و غلطها را گرفتیم و مجددا به دانشگاه آزاد برگرداندیم و از این جهت نیز صحبت آقای هاشمی نادرست بوده و آدم غصهاش میگیرد که چرا اطلاعات نادرست را به جامعه منتقل میکنند.
وی با اشاره به اینکه از مردادماه سال 84 ما کار علمیمان را در جهت تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد شروع کردیم و در شهریورماه بازرسان ما در دانشگاهها مستقر شدند، تصریح کرد: چند هزار نفر را آموزش دادیم و در دانشگاهها مستقر کردیم و براساس چکلیستها ما به صورت علمی کارشان را دنبال کردیم تا کار جامع و کاملی باشد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: هدف ما از تحقیق و تفحص تحول در نظام آموزشی کشور بود و متاسفانه در این بین تنها دانشگاهی که مقاومت کرد دانشگاه آزاد بود. طبق آئیننامه داخلی مجلس ما 6 ماه فرصت برای تحقیق و تفحص داشتیم که البته در صورت ناتمام ماندن این مجوز را داشتیم که 6 ماه دیگر نیز تمدید کنیم.
زاکانی تصریح کرد: قریب به 3 ماه دانشگاه آزاد مانع کار ما میشد و حتی 3 بار با من مکاتبه کردند که این تحقیق و تفحص شما شامل حال ما نمیشود. مسیر ما مسیر شفافی بود و آنها تلاش میکردند مانع کار شوند و حتی یک روز رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس ما را صدا کرد و گفت که حضور شما در دانشگاهها سبب به هم ریختگی شده و اعتراضاتی را به همراه داشته و بنده به عنوان رئیس کمیسیون اجازه نمیدهم شما این مسیر را دنبال کنید که بنده در پاسخ به وی گفتم ما طبق ماده 108 آئیننامه داخلی مجلس کارمان را ادامه میدهیم و شما نمیتوانید مانع کار شوید و از اختیارات شما خارج است و تنها در گزارش نهایی میتوانید اعمال نظر در عدم قرائت آن در مجلس کنید.
اطلاعات گزینشی می دادند
وی با بیان اینکه وقتی مسئولان دانشگاه آزاد دیدند که راه مقاومت ندارند از ما خواستند تحقیق و تفحص از این دانشگاه را آغاز کنیم، گفت: به این ترتیب ما 3 ماه را از دست دادیم و پس از آنکه وارد دانشگاه آزاد شدیم جلسهای را با آقای جاسبی در خصوص کم و کیف نحوه ورود ما به دانشگاه گذاشتیم. کار که شروع شد ما متوجه شدیم اینها نمیگذارند تحقیقی صورت بگیرد و اسنادی را که به ما ارائه میدهند گزینشی است و اجازه استقرار ما را در دانشگاه نمیدهند و دوست دارند که خودشان اطلاعات گزینشی تحویل بدهند.
دبیرکل جمعیت رهپویان گفت: پس از جمعبندی گزارشات متوجه شدیم که دانشگاه آزاد اطلاعات را دستکاری میکند. مثلا برای وجوه اعتبارات از صندوق رفاه وقتی بیلان میگرفتیم متوجه شدیم که گزارشات دستکاری شده و در واقع نوعی گزارشسازی صورت گرفته است. بنابراین متوجه شدیم که آنها مسیر را بستهاند و اطلاعات را دستکاری کرده به ما تحویل میدهند.
زاکانی گفت: به خاطر این سنگاندازی مسئولان دانشگاه آزاد کار تحقیق و تفحص در مقطعی قطع شد، اما در ادامه و با بیان آقای حدادعادل کار تحقیق و تفحص مجددا از سر گرفته شد،بنده نامهای به ایشان نوشتم و اعلام کردم که اطلاعات دقیق به ما نمیدهند و در همین راستا به این جمعبندی رسیدیم که کار تحقیق و تفحص را ناتمام بگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: از 90 هزار صفحه سند جمعآوری شده از دانشگاهها، عمدتا از خارج مسیر دانشگاه آزاد صورت گرفته بود. دانشگاه آزاد هم در مقدمه کار و هم در انتهای کار ممانعت به عمل آورد. به همین دلیل کار تحقیق و تفحص ناتمام ماند. ما در تلاش بودیم اسناد تحقیق و تفحص رویهای منطقی و قابل دفاع داشته باشد، حتی صحبت از این شد که اگر هیئتامنای دانشگاه آزاد اسناد را ببینند مناسب است و آقای حدادعادل نیز گفته بودند که گزارش را به آقای هاشمی بدهید و من در پاسخ به ایشان گفتم که اگر خود شخص آقای هاشمی از من بخواهند این کار را انجام میدهم.
جزئیات دیدار با هاشمی
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: وقتی آقای محسن هاشمی در مجلس گزارشی از وضعیت مترو ارائه میداد، در حاشیه همان روز به من گفتند که ابوی من میخواهند شما را ببینند و من گفتم مشکلی نیست. جلسهای تشکیل شد و من به دفتر آقای هاشمی رفتم، البته متوجه شدم که قبل از بنده نیز آقای جاسبی نزد آقای هاشمی بودند. به هر حال من نتایج گزارشها را به آقای هاشمی منتقل کردم و ایشان گفتند که اگر مستنداتی در این خصوص به دستم برسد حتما بررسی میکنم و در صورت لزوم برخورد میکنم و حتی گفتم که شما این گزارش را برای هیئت موسس هم بفرستید که من آن گزارش 13 جلدی را به همراه نامهای به همه اعضای هیئتموسس فرستادم و آنها نیز پاسخی برای این گزارش آماده کردند و هیچگاه آن پاسخ به دست ما نرسید و شاید در این مسیر اتفاقی افتاده بود.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب و امامخمینی(ره) در خصوص نقش دانشگاهها اشاره کرد و گفت: حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نقش ممتازی برای دانشگاهها قائل هستند. اولا که دو ویژگی را طلب کردند که ویژگی اول در حقیقت یک نگاه توحیدی به علوم در ابعاد مختلف است و نکته دوم نیز مبتنی بر نیاز و مفید کشور بودن را بیان کردند.
زاکانی ادامه داد: در حقیقت ما در دانشگاههای کشورمان هیچکدام از این جنبهها را لحاظ نکردهایم و مسیر طی شده و به خصوص در دانشگاه آزاد یک رشد ناهمگون گسترده در کشور است که اساسا به اقتضائات و نیاز کشور ما پاسخ نمیدهد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه دانشگاه آزاد نقطه قوت و مثبتی نیز در سطح آموزش عالی کشور دارد، گفت: متاسفانه مسیر رشد دانشگاهها آفتهایی را به همراه داشته است. مهم باید آن باشد که ما آنچه را که هست، بهتر کنیم.
وی تصریح کرد: نگاه امام(ره) به دانشگاه به عنوان کارخانه انسانسازی بود، اما وقتی به آن دقت میکنیم میبینیم که هیچ توجهی به این جنبه از امور صورت نگرفته، نه اینکه تنها در دانشگاه آزاد این اتفاق رخ داده باشد که دیگران هم کملطفی کردهاند و اهتمام نداشتهاند، اما انتظار ما این است که اهتمام در دانشگاه آزاد بیشتر از سایر دانشگاهها باشد، اما در عمل میبینیم که پایینتر از سایر دانشگاههاست.
زاکانی افزود: دانشگاه باید بتواند جنبههای سیاسی و پویایی را در درون خود داشته باشد، نه اینکه حرکت باندی داشته باشد. ادارهکنندگان دانشگاه آزاد به این دانشگاه بیشتر نگاه مالی دارند تا کارخانه انسانسازی، بنابراین اداره یک بنگاه مالی با اداره کارخانه انسانسازی متفاوت است. نگاه مسئولان دانشگاه به عنوان یک نگاه حزب سیاسی است و نه بستری برای رشد و ارتقاء اندیشه و فعالیتهای سیاسی.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در انتخابات نوع روش و مسیر دنبال شده توسط دانشگاه آزاد مسیر سطحی و سبکی است که همیشه خلاف خواستههای خود را دیدهاند، خاطرنشان کرد: در تحقیق و تفحص اسنادی به دست آمد که با پول دانشگاه آزاد برای نامزدها ستاد میزدند و این اسناد به امضای روسای دانشگاه نیز رسیده بود، حتی اسناد این مطلب به دست ما رسید که با نام امامخمینی(ره) در خردادماه با سند هزینهای تولید میکردند که در واقع آن هزینهها را برای ستادهای انتخاباتی هزینه میکردند. لذا به جای رشد و ارتقای اندیشه سیاسی دانشجویان، بیشتر حزب سیاسی در دانشگاهها ایجاد میکردند.
هشدار درباره فعالیت انتخاباتی دانشگاه آزاد
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد مجددا خبط و خطای بزرگی مرتکب میشود و بنده به یک عضو دانشگاهی تذکر میدهم که بخش فرهنگی دانشگاه آزاد برنامهریزی جدیدی برای انتخابات آینده میکند و این خیلی خطرناک است و باید هیئتموسس دانشگاه جلوی این کار را بگیرد.
نماینده تهران با انتقاد از نگاه موروثی به دانشگاه آزاد از سوی مسئولان کنونی این دانشگاه، تاکید کرد: متاسفانه این نگاه یک نگاه انتقال موروثی به یکدیگر است. محیط دانشگاه آزاد نه تنها دارای آزادی عمل نبود بلکه به صورت بسیار بسته و با یک عدم پاسخگویی با برخوردی دیکتاتورمآبانه همراه بود، حتی این برخورد با دستگاههای نظارتی نیز انجام میشد و این ظلم به اساتید و کارمندان دانشگاه بود. در این دانشگاه به شدت قانونگریزی روال شده بود. از سال 70 تا 83 کمیته ارزشیابی رشتههای تحصیلی دانشگاهها را برقرار کردند و قریب به 30 هزار رشته محل را مصوب کردند که شورای گسترش اکثر این رشتهها را غیرقانونی اعلام کرد، اما آنها کار خود را انجام میدادند و حتی در بسیاری از رشتهها نیز پیشنیازی برای آنها پیشبینی نشده بود و یا اینکه اساتید هیئتعلمی به اندازه مورد نیاز در اختیار نبود.
اطلاعات بانکی را ندادند
زاکانی با بیان اینکه ما در آن مقطع و در کار تحقیق و تفحص نیاز بود که به حسابهای بانکی دانشگاه آزاد نیز رجوع و بررسی کنیم، گفت: بانکها میگفتند که شما نمیتوانید این کار را انجام دهید و باید حکم قاضی داشته باشید و ما این موضوع را به عنوان سوال از معاونت حقوقی وقت رئیسجمهور مطرح کردیم و آنها اعلام کردند که تحقیق و تفحص در این مرحله مستثنی است، اما مسئولان دانشگاه آزاد با اعمال نفوذ مانع دریافت اطلاعات حساب بانکی میشدند و در برابر احکام قانونی مقاومت میکردند.
وی گفت: متاسفانه دیده میشد رانتهایی از این دانشگاه به عناصر مختلف داده شده و در واقع یک نفر برای همه دانشگاه تصمیم میگرفت و جالب آنکه یک نفر با فوقدیپلم در دانشگاه آزاد تدریس رشته حقوق دکترا را آن هم با اجازه رئیس دانشگاه انجام میداد.
نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: متاسفانه با فعل و انفعالات انجام شده، مجموعه دانشگاه آزاد به عنوان یک مجموعه وابسته بود تا مستقل و به این شکل رخنمایی میکرد و این بیشترین ضربه را به خود دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاه آزاد میزد.
ایجاد شبکه میان بر اعطای مدرک در سه قوه
رئیس هیئت تحقیق و تفحصکننده از آموزش عالی در مجلس هفتم با انتقاد از نحوه انتخاب رئیس دانشگاه آزاد و رئیس هیئتامنای این دانشگاه، گفت: متاسفانه از بدو تاسیس دانشگاه آزاد تا سال 85 هیئتموسس که مسئولیتهای مستقیمی به او واگذار شده، اساسا 2 بار تشکیل جلسه داده است. طبق اساسنامه، هیئتامناء باید چهار ساله انتخاب شود، اما از سال 69 تا 85 هیئتامنای دانشگاه آزاد جلسهای را تشکیل ندادند و این گویای این مطلب است که در حقیقت این دانشگاه براساس سلایق شخصی اداره میشد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه دانشگاه آزاد شبکهای در قوه قضائیه، مقننه و مجریه به عنوان میانبر برای اعطای مدرک ایجاد کرده بود که میتوان گفت در خصوص رانت علمی برای مسئولان کشور ید طولایی دارد، تصریح کرد: ادارهکنندگان دانشگاه آزاد هر کجا که امکان داشت، از اموال عمومی استفاده شخصی میکردند، اما به حساب نمیآوردند.
زاکانی خاطرنشان کرد: امکاناتی که دانشگاه آزاد از دولت برای دانشجویان میگرفت مشاهده شد که هیچگاه برای دانشجویان خرج نشد. به عنوان مثال در سال 84 سیوپنج میلیارد تومان و در سال 85 شصت میلیارد تومان برای رفاه و تسهیلات دانشجویان تصویب شد که مبالغی را به دانشگاه آزاد اختصاص دهیم که بعدها متوجه شدیم هرگز این مبالغ را به دانشجویان ندادند و جالب آنکه هر کجا نیز پایشان گیر میافتاد از مقام معظم رهبری هزینه میکردند بدون آنکه توجهی به بیانات ایشان در رشد کیفی و علمی دانشگاهها داشته باشند.
به گفته وی اسنادی در اختیار است که مسئولان واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد در دادگاه به دروغ این دانشگاه را متعلق به رهبر انقلاب انتصاب دادند تا فضایی را برای تنفس خود باز کرده باشند.
رئیس هیئت تحقیق و تفحصکننده از آموزش عالی در مجلس هفتم اظهار داشت: ما اسنادی به دست آوردهایم که رئیس اسبق این دانشگاه احساس میکرد که اموال دانشگاه آزاد ملک شخصیاش بوده و در تاریخ 84/8/16 در دفترخانه 611 تهران همه امکانات و اموالی که به نام خودش بوده را به اسم برادرش کرده و او نیز مجوز حتی تعیین نمره دانشجویان را داشته تا چه برسد به اینکه اموال دانشگاه آزاد را بذل و بخشش کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در بررسیهای ما این نکته ثابت شد که برخی از واحدهای دانشگاهی در دریافت شهریهها از دانشجویان نسبت به سایر دانشگاههای غیرانتفاعی اختلافات فاحشی داشتند، اظهار داشت: ما این گزارش را به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دادیم، اما رئیس کمیسیون عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد بود و این 43 جلد گزارش از دستور کار خارج شد و آنها اعمال نظر کردند. بنابراین اگر هم به نتیجه نرسیده، علتش این بود که در کمیسیون آموزش و تحقیقات از قبل کارسازی و برخی مانع شدند که این گزارش به صحن بیاید و قرائت شود.
پرونده هایی که گم شد
این نماینده مجلس فروش سوالات کنکور دانشگاه آزاد را مورد توجه قرار داد و گفت: ما حدود 5 تا 6 پرونده در سال 82 و 83 به دست آوردیم که نشان میداد سؤالات کنکور دانشگاه آزاد به فروش رفته و جالب آنکه همه این سؤالات نیز از سوالات اصلی بوده، نه اینکه سوالات تقلبی بوده باشد. همه این پروندهها به یک شعبه دادسرا منتقل شد و دو پرونده نیز گم شد که ما از طریق بدلی آن به آن پروندهها رسیدیم.
زاکانی تاکید کرد: با بررسیها و پیگیریهای ما فقط یک پرونده به نتیجه رسید و آن اینکه مسئولان دخیل، سؤالات را به عنوان سؤالات دروغین فروخته بودند و به این موضوع در دادگاه رسیدگی شد. لذا این بده بستانها و جابهجایی اموال از نکاتی است که مطرح شده است.
وی افزود: اگر دوستان دانشگاه آزاد اصرار دارند به اینکه این موضوعات و تحقیق و تفحص نتیجه نداشته و یا اینکه به آنها پاسخ دادهاند، اشکال ندارد ما این گزارشها را منتشر میکنیم تا آنها پاسخ خود را به ملت بگویند. البته این بخشی از این گزارشها در آنجایی که به حیثیت افراد ضربه زده میشود غیرقابل انتشار است، اما آن بخشی که ما میتوانیم منتشر کنیم را در صورت لزوم منتشر خواهیم کرد. گزارشها آماده است. هر 13 جلد هم آماده است و اگر آقای هاشمی گفتهاند که پاسخ دادهاند ما میتوانیم این گزارشها را منتشر کنیم، چرا که ما دانستن را حق مردم میدانیم.
نماینده تهران در مجلس با اشاره به اینکه هماکنون در مجلس نهم هم تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد جریان دارد که متفاوت از تحقیق و تفحص گذشته است، اظهار داشت: بخشی از تحقیق و تفحص ما میتواند منشأ تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد باشد. ما مسائل و بررسیهایمان را با اسناد و مدارک ارائه دادیم، اما هیچ وقت و در هیچ محکمهای این اسناد بررسی نشد.
امضا بود ولی افراد امضا نکرده بودند!
نماینده تهران در پاسخ به سوالی درباره تقدیر 220 نماینده مجلس هفتم از جاسبی و سکوت در بحث هسته ای، گفت: اگر از انصاف خارج نشویم مجلس هفتم راجع به بحث هستهای هم مصوبات خوبی داشت که مقام معظم رهبری فرمودند مصوبه الزام دولت به از سرگیری هستهای جزو مصوبات مطلوب انگشتشمار تاریخ مجلس است. لذا مجلس دوره خوبی در آن زمان داشت، اما تا جایی که بنده یادم میآید چنین امضاهایی در آن نامه صورت گرفته بود. کسانی بودند که امضایشان بود، اما خودشان امضاء نکرده بودند ولی در کل در این چند روز افرادی این موضوع را دنبال و با نمایندهها صحبت میکردند و از آنها امضاء میگرفتند؛ البته کسانی که با رئیس اسبق دانشگاه آزاد مرتبط بودند، امضاء کردند.
زاکانی با بیان اینکه اصل نامه تشکر 220 نماینده از رئیس اسبق دانشگاه آزاد را هیچوقت جدی نگرفتند، اظهار داشت: زمانی که در نطقی در مجلس درباره دانشگاه آزاد صحبت میکردم اقلیتی که در مجلس با وی مرتبط بودند به شدت بر آشفتند و اعتراض میکردند، در حالی که نطق بنده مستند بود.
سوءاستفاده از ظرفیت علمی دانشگاه
این نماینده مجلس افزود: یکی از ویژگیهای زشت برخی از مسئولان دانشگاه آزاد این بود که از ظرفیت علمی این دانشگاه به عنوان یک رانت برای دیگران استفاده میکردند که بر همین اساس توانسته بودند شبکهای را در داخل کشور ایجاد کنند که البته بخشی از آن در مجلس بود و بانک اطلاعاتی را از افراد داشتند و مبتنی بر آن با افراد مختلف برخوردهای مختلف میکردند.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از آموزش عالی در مجلس هفتم در پاسخ به این سوال که منافع دانشگاه آزاد به چه کسانی بر میگردد؟ اظهار کرد: این دانشگاه علیالقاعده یک دانشگاه غیرانتفاعی است که با نیت خیری پایه گذاشته شد و مسئولان پایهگذاری این نیت خیر هم امکاناتی ایجاد کردند که از این فرصت استفاده کرده و گسترهای را در کشور ایجاد کنند.
زاکانی با بیان اینکه مسئولین دانشگاه براساس وظیفه خود موظفند پول و شهریهها را خرج خود سیستم آموزش و توسعه زیرساختها و خدمات آموزشی در دانشگاه کنند، گفت: متأسفانه در بسیاری از موارد این موضوع صورت نگرفته است البته واحد نجفآباد دانشگاه آزاد که بسیار زیباست و بنده از رئیس دانشگاه پرسیدم که از چه محلی است که گفت از محله شهریههاست اما خدماتی که واحد نجفآباد به دانشجوهایش میدهد خیلی بیشتر از سایر واحدهاست و توسعه کمی و کیفی امکانات را داشته است و در اینجا این سوال پیش میآید مگر دانشگاههایی که عقبافتادگی دارند از همین شهریههای استفاده نمیکنند که حتی بعضاً از امکانات ویژهای بهره گرفتهاند اما چرا مانند این واحد از دانشگاه آزاد نیستند که باید روشن شود.
وی در رابطه با رسیدگی به مدارس سماء دانشگاه آزاد بیان کرد: ما در این بخش وارد نشدیم و فقط در بخش آموزش عالی وارد شدیم و مدارس سماء با اینکه با دانشگاه آزاد مرتبط هستند اما جز آموزش عالی نیستند.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوالی درباره انتصاب هراتی در دانشگاه آزاد گفت: مسئولان دانشگاه آزاد باید اهتمام داشته باشند که چنین افرادی در دانشگاه مسئولیت نگیرند.در انتصاب هراتی مسئولان دانشگاه آزاد خودشان مجبور شدند وی را برکنار کنند، چرا که این اتفاق آنقدر شور بود که ذائقه همه را تلخ کرد. لذا از اینرو خود مسئولان دانشگاه آزاد باید در این زمینه صیانت کنند و چارچوبهای دانشگاه را رعایت کنند.
نظر شما