۱۲ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۵۲

مهر گزارش می دهد/

دهکده سلامت گامی در جهت تحول در صنعت توریسم و اقتصاد گیلان/ لزوم توسعه زیرساخت‌های توریسم درمانی در استان

دهکده سلامت گامی در جهت تحول در صنعت توریسم و اقتصاد گیلان/ لزوم توسعه زیرساخت‌های توریسم درمانی در استان

رشت – خبرگزاری مهر: ایجاد دهکده سلامت علاوه بر اشتغال زایی فراوان باعث تحول در صنعت توریسم، اقتصاد و مردم استان خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، با ایجاد دهکده سلامت می توان به توسعه گردشگری کشور کمک شایان توجهی کرد از اینرو می طلبد مسئولان به این مهم عنایت ویژه داشته باشند.

احداث و راه اندازی دهکده گردشگری سلامت در گیلان می تواند در عین ایجاد اشتغال برای جوانان درآمدزایی خوبی نیز برای استان به دنبال داشته باشد.

در این ارتباط نماينده عالي دولت در گيلان با اشاره به اجراي طرح تحول سلامت كه باعث كاهش دغدغه هاي بيماران شده است، گفت: در كنار اجراي اين طرح بزرگ فراهم كردن حضور قوي بخش خصوصي به ارتقای سلامت كمك مي كند.

محمد علی نجفی افزود: از سال گذشته تاكنون  654 گردشگر خارجي در بيمارستان هاي خصوصي و دولتي گيلان درمان شده اند كه از اين تعداد 70 نفر در مراكز آموزشي درماني دانشگاه علوم پزشكي و 584 نفر در مراكز درماني بخش خصوصي بوده اند.

وي همچنین با بيان اينكه ظرفيت ارزشمند پزشكان متخصص و فوق تخصص گيلان، فناوري روز، ارزان قيمت بودن هزينه هاي درمان به همراه زيبايي هاي بي نظير گيلان موجب مراجعه گردشگران خارجي به مراكز بهداشتي و درماني شده است، اظهارداشت: بيشتر بيماران از كشورهاي آذربايجان، افغانستان، هندوستان، انگلستان، آمريكا، سوئد و امارات متحده عربي هستند.

لزوم توسعه دفاتر گردشگري سلامت گیلان در دنیا

استاندار گیلان با اشاره به اينكه دفاتر گردشگري سلامت استان هم اكنون در جمهوري آذربايجان، تركمنستان، گرجستان، ارمنستان، تركيه، عراق و كويت فعال است، گفت: اين دفاتر پس از كسب مجوز دانشگاه علوم پزشكي استان از سوی بخش خصوصي در اين كشورها راه اندازي شده است.

وي همچنين با دستور تشكيل كارگروهي به رياست معاون هماهنگي امور عمراني مبني بررفع موانع ساخت دهكده سلامت با هزينه بخش خصوصي در زميني به وسعت 40 هكتار افزود: با اعتبارات محدود دولتي نمي توان نسبت به ايجاد اشتغال بالا و افزايش سطح رفاه مردم قدم هاي تاثيرگذاري درمدت كوتاه برداشت از اينرو بايد راه توسعه را براي بخش خصوصي هموار كرد.

نجفی تصریح کرد: با توجه به روند افزايش ورود گردشگران سلامت به گيلان، ساخت هتل هاي جديد و مراكز اقامتي مدرن ضروري است.

به هر حال از شاخه های توریسم که اخیرا در کشور به ویژه گیلان توجه مسئولان امر را به خود جلب کرده " توریسم درمانی " است.

گردشگری امروزه در بسیاری از کشورها نیروی اصلی بهبود و رشد اقتصادی کشور محسوب می‌ شود و یکی از پویا‌ترین فعالیت ‌های اقتصادی عصر حاضر است که نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا می‌ کند.

در حقیقت با راه‏ اندازی و توسعه این صنعت فرصتی راهبردی ایجاد و به اقتصاد تنوع بخشیده و موجب اشتغال‌زایی و درآمد می‌ شود.

اهداف صنعت گردشگری سلامت در ایران را می توان به اشتغال زایی و رشد کیفی در بخش سلامت کشور و نزدیک شدن به استانداردهای جهانی، کسب درآمد و ارزآوری به کشور و حمایت از رشد اقتصادی در کشور و تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت در منطقه را نام برد.

متولیان گردشگری سلامت در ایران شامل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و کمیته توریست سلامت (کشوری و استانی) است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این زمینه می گوید: گیلان با توجه به موقعیت خاص اقلیمی و جغرافیایی خود و با شاخصه های طبیعی متمایز در میان استان های کشور از جمله آب و هوای بسیار مطبوع در فصل بهار و تابستان و داشتن آب های معدنی گرم و سرد، طبیعت بکر، جذاب و محیطی آرام از نظر فرهنگی و اجتماعی به عنوان یکی از استان های مهم در گردشگری سلامت است.

گیلان دارای فرصت های قابل توجه در زمینه توریسم سلامت است

محمد حسین قربانی افزود:  این استان به دلیل همجواری با کشورهای حاشیه خزری نقش عمده ای را در توسعه صنعت گردشگری سلامت و ارائه خدمات رفاهی و درمانی می تواند ایفا کند.

وی اظهارداشت: گیلان نیز به دلیل داشتن مرز مشترک با جمهوری آذربایجان و اشتراکات زبانی، دینی، فرهنگی و همچنین برخوردار بودن از امکانات پزشکی تخصصی و جاذبه های توریستی، یکی از مناطق مهم ایران در زمینه گردشگری سلامت به شمار می رود.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه  گیلان دارای فرصت های قابل توجه در زمینه توریسم سلامت است، گفت: این فرصت ها مانند رونق اقتصادی منطقه، فرصت بهبود تکنولوژیکی و منابع انسانی بخش درمانی، رونق مناطق گردشگری بویژه آب های گرم معدنی و غیره است.

وی ادامه داد: در سالیان اخیر گردشگری به عنوان صنعت بدون دود، منبع درآمد سرشار در تجارت جهانی و عنصر مهمی در بهبود و تنظیم موازنه بازرگانی و تراز پرداخت های بسیاری از کشورها شده است.

قربانی یادآورشد: کشور جمهوری اسلامی ایران دارای توانایی های بالقوه عظیمی در زمینه های زیست محیطی، تاریخی، میراث فرهنگی و غیره است که باید از این ظرفیت ها به نحوه مطلوب بهره گیری کرد.

به هر ترتیب توسعه انسانی از طریق توسعه سلامت امکان پذیر است که این مهم بایستی مورد توجه قرار گیرد. گردشگری سلامت امروزه در بسیاری از کشورها به عنوان یک شاخه پولساز در صنعت گردشگری مطرح است.

مقوله توريسم درماني يكي از بخش هاي مهم نظام هاي سلامت در دولت هاي دنياست به طوري كه برخي از كشورها از اين محل براي خود منبع درآمد ثابت كسب كرده اند و توانسته اند در مسير توسعه بخش توريسم درماني گام هاي بلندي بردارند.

امروز ديگر گردشگري و تفريح در طبيعت به ديدن مناظر طبيعي و آثار تاريخي محدود نمي شود بلكه بيشتر گردشگران با هدف خاصي به سفر و مقصد خود را انتخاب مي كنند تا حدي كه گردشگري با هدف بازگرداندن سلامتي به بدن يا حتي حفظ آن، اين روزها به يكي از شاخه هاي مهم گردشگري هدفمند تبديل شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این باره می گوید: گردشگري سلامت يك شاخه از گردشگري است كه در دنيا طرفداران بسياري داشته و دولت هاي زيادي را هم به سرمايه گذاري و برنامه ريزي در این عرصه ترغیب کرده است.

گردشگری سلامت شاخه ای پولساز در صنعت گردشگری

انوش برزیگر افزود: با توجه به اينكه امروزه گردشگري به عنوان صنعتي درآمدزا براي كشورها داراي اهميت فراوان است لزوم توجه به بخش هاي مختلف صنعت توریسم و استفاده از مواهب خداوندي در توسعه اين بخش مي تواند نقش چشمگيري در كمك به درآمدزايي براي اقتصاد كشور داشته باشد.

وی تصریح کرد: در اين ميان با توجه به پيشرفت هاي چشمگير ايران در حوزه پزشكي و سلامت، وجود چشمه هاي آب معدني و غیره  سرمايه گذاري و برنامه ريزي در اين مقوله مي تواند ايران را به سرآمد توسعه گردشگري سلامت در منطقه تبديل كند.

به گزارش خبرنگار مهر، گردشگری سلامت امروزه از اهمیت و جایگاه ویژه ای در بین تمامی کشورهای دنیا برخوردار است.ارتقای صنعت گردشگری سلامت با توجه به ظرفیت های نهفته آن برای رونق اقتصادی کشور و به ویژه افزایش فرصت های شغلی از جمله اولویت های طرح های توسعه هر کشوری به شمار می رود.

این صنعت به عنوان صنعتی درآمدزا و نجات دهنده برای کشورهای مختلف تبدیل گشته به طوری که درآمدهای حاصل از آن در برخی کشورها چندین برابر درآمدهای سرشار نفتی کشورهای دیگر است.  

کد خبر 2324357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha