۱۰ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۴۸

در گفتگو با مهر عنوان شد:

پمپاژ آب به ارتفاعات توجیه اقتصادی ندارد/ ایجاد اشتغال توجیه پمپاژها

پمپاژ آب به ارتفاعات توجیه اقتصادی ندارد/ ایجاد اشتغال توجیه پمپاژها

اصفهان - خبرگزاری مهر: یک کارشناس مسائل آب در استان چهار محال و بختیاری با اشاره به اینکه پمپاژ آب زاینده رود به ارتفاعات در چهارمحال و بختیاری توجیه اقتصادی ندارد، گفت: در هر صورت وضعیت ایجاد اشتغال در این استان این گونه پمپاژها را توجیه می‌کند.

روح الله باقری در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: کلیه برداشتهای آب در این استان بر اساس مجوز و مصوبه وزارت نیرو است و پمپاژ آب به ارتفاعات این استان نیز مجوز وزارت نیرو را دارد، البته ممکن است این پمپاژ توجیه اقتصادی نداشته باشند ولی جز مصوبات وزارت نیرو است.

وی ادامه داد: این مصوبه همانند بسیاری دیگر از کارها است که شاید هیچ توجیه توجیه اقتصادی نداشته باشد اما در هر صورت تصویب می‌شود و مشکل این است که در واقع همواره به دنبال مرتفع نمودن مشکلات به صورت مقطعی هستیم.

وی تصریح کرد: ‌اکنون برخی می‌خواهند با ابزار هزاره سوم، اهداف هزاره اول را دنبال کنند و مشکل اینجاست که هنوز مناطق خود را شناسایی نکرده ایم.

باقری ادامه داد:‌ به عنوان یک کارشناس مسائل آب به چنین پمپاژهایی در چهارمحال و بختیاری اعتقاد ندارم، اما مردم در آنجا فشار می‌آورند و نمایندگان آنان نیز در مجلس به تبع همین فشارها به دنبال اخذ مجوز می‌رود و این استان نیز اعتقادی به برداشت غیر قانونی ندارد، اما مردم در آنجا هم در مضیقه و مشکل هستند.

وی اظهار داشت: در هر صورت اساس کار در چهارمحال و بختیاری قابل قبول نیست، اما مردم باید اشتغال خود را چگونه دنبال نمایند.

با پمپاژهایی که توجیه اقتصادی دارد مخالف نیستیم

همچنین در این خصوص یکی از اعضای کانون خبرگان کشاورزی شهرستان اصفهان  گفت: قطعا استفاده بهینه از آب زاینده رود از نظر کشاورزان اصفهانی هم بلامانع است اما پمپاژ به ارتفاعات که هیچ ثمری ندارد امری اشتباه است چرا که این کار توجیه اقتصادی ندارد و آیا اگر دولت یارانه برق را بردارد این پمپاژها توجیه اقتصادی دارد؟

مجید خشوعی ادامه داد: ‌نمایندگان مردم اصفهان حتی حاضرند برای ایجاد اشتغال در بالادست زاینده رود نیز وارد عمل شوند و نباید اینگونه نگریست که بالادست زاینده رود را با حق آبه دو هزار ساله کشاورزان آباد کنیم و در پایین دست، حق آبه داران را بیکار کنیم.

این عضو خبرگان کشاورزان شهرستان اصفهان همچنین تصریح کرد:‌ به دلیل پمپاژ آب به ارتفاعات دیگر حق آبه کشاورزان اصفهانی نمی رسد و بسیاری از درختان در شرق اصفهان خشکیده این در حالی است که در چهار محال و در طول 35 کلیومتر پایین دست سد هیچ درخت خشکی وجود ندارد.

خشوعی ادامه داد: ‌ایجاد شهرک چادگان(زاینده رود) بر اساس قانون قبلی بوده و اما پس از آن در سال 1364 قانونی به تصویب رسیده که دیگر هیچ طرحی در حوزه آب شرب احداث نشود و این یک امر قانونی است.

وی خاطر نشان کرد: ایجاد شهرک شیدا در آن منطقه از زاینده رود  نیز غیر قانونی است چرا که مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص مصوبه دارد.

320 مورد پمپاژ در بالادست زاینده رود انجام می‌شود

باقری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در هیچ جای چهار محال بختیاری حتی یک لیتر آب در ثانیه غیر مجاز برداشت نمی شود، اظهار داشت:‌ در حال حاضر 320 مورد پمپاژ در بالادست زاینده رود در حال انجام است.

این کارشناس مسائل آب و طرح های عمرانی چهار محال و بختیاری همچنین خاطر نشان کرد: در 35 کیلومتری پایین دست سد هیچ درخت خشکیده‌ای وجود ندارد.

کد خبر 938471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha