۲۵ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۲۹

ترخانی در گفتگو با مهر:

پخش چندباره "آقای شاه" از تلویزیون/ روایت خبرنگار انگلیسی از فرار شاه

پخش چندباره "آقای شاه" از تلویزیون/ روایت خبرنگار انگلیسی از فرار شاه

سازنده انیمیشن "آقای شاه" با بیان اینکه ساخت این اثر به سال 85 برمی‌گردد، منبع اصلی متن آن را به کتاب خاطرات یک خبرنگار انگلیسی مرتبط دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، "آقای شاه" انیمیشنی است که گرچه در سال‌های 84 و 85 تولید شده است، اما همچنان هر ساله از شبکه‌های یک یا دو روی آنتن می‌رود و امسال نیز مهمان شبکه پویا خواهد بود. اثری دو بعدی که کارگردانی آن را سعید ترخانی و وحید نیک‌گو برعهده داشته‌اند.

ترخانی در گفتگو با مهر با بیان اینکه ماجرای ساخت سری دوم این مجموعه به زمان مدیریت مهدی ارگانی در شبکه دو برمی‌گردد، بیان کرد: در واقع ساخت سری دوم این انیمیشن سال 88 منتفی اعلام شد. با این حال پخش هر ساله این اثر در ایام نزدیک به دهه فجر ادامه دارد و امسال نیز از امروز در جدول پخش شبکه پویا قرار گرفته است.

ترخانی درباره پخش هر ساله "آقای شاه" معتقد است: یاد ضرب‌المثلی افتادم که می‌گوید فرش هرچه بیشتر پا بخورد قیمت آن بالاتر می‌رود. این انیمیشن نیز تاریخ مصرف ندارد و هرچه بیشتر بگذرد بهتر دیده می‌شود.

وی ایده اولیه این انیمیشن را به کتابی با عنوان "آخرین سفر شاه" مرتبط دانست و یادآور شد: این اثر را یک خبرنگار انگلیسی نوشته و گروه تولید، داستان فیلم را از این کتاب اقتباس کردند. البته فیلم‌های آرشیوی صداوسیما و کتاب‌های خاطرات افراد از دوران پهلوی و دیگر کتاب‌ها نیز در این زمینه مورد استفاده قرار گرفت. ما زمان کنار هم گذاشتن این منابع توانستیم حقیقت مطلب را تشخیص دهیم. ضمن این که خیلی سعی کردیم روایتگر تاریخ باشیم و خیلی با مباحث سیاسی کار را جلو نبریم.

این انیماتور اعلام کرد آغاز این داستان از پاناما است و در این رابطه توضیح داد: شاه پس از فرار مدتی به آنجا رفت. خدمتکارش که معروف به "افشار" است نیز با او همراه بود و چون زمان زیادی را به بیکاری می‌گذراند و افراد زیادی دور و برش نبودند، خاطراتش را به یاد می‌آورد.

وی به طرح برخی مسایل خانوادگی شاه لابلای روایت تاریخی داستان اشاره و اظهار کرد: برای مثال او خاطراتی از جشن‌های 2500 ساله و چگونگی برگزاری آن را روایت می‌کند. جالب اینکه وی در روایت خاطرات، همواره سعی دارد خودش را موجه نشان دهد، اما خدمتکار یا شخصیت‌های دیگری که وجود دارند از اشتباهات او پرده بر می‌دارند و نشان می‌دهند که او با اشتباهات و ظلم‌های بسیاری حکومت کرده است.

ترخانی از شعبان بی‌مخ، مادر شاه، هویدا، فرح و شخصیت آمریکایی به عنوان نقش‌های این انیمیشن نام برد و ادامه داد: شاخصه کارتون، تصویری کاریکاتوری است اما زیاد در آن اغراق نکردیم؛ چراکه اگر می‌خواستیم خیلی کاریکاتوری روی آن کار کنیم غلو می‌شد و بیننده این مسأله را به پای مسخرگی می‌گذاشت. در حالی که ما حرف‌های جدی با مخاطب داریم.

وی در پایان تصریح کرد: بیشتر اتفاقات کارتونی فیلم برای شخصیت‌های اطراف شاه می‌افتد و در دوبله نیز همین طور است. از صدای علی‌محمدی که معمولا بر روی کاراکتر شاه قرار می‌گیرد، استفاده کردیم تا بین صدای جدی و تصویر کارتونی‌اش، تضاد ایجاد شود.

"آقای شاه" امشب 25 دی در قالب یک فیلم انیمیشن 100 دقیقه‌ای ساعت 20 از شبکه پویا روی‌ آنتن می‌رود. این مجموعه در واقع 10 قسمت 10 دقیقه‌ای بود که در تدوین مجدد به این شکل درآمده است.

کد خبر 1790235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha