امان الله نوروزي در گفتگو با خبرنگار مهر در گناباد اظهار داشت: همزمان با هفته گردشگري مرمت خانه تاريخي شريعت گناباد از محل اعتبارات اضطراري و به صورت مشاركتي با همكاري آقاي شريعت آغاز شد.
نوروزي گفت: بازسازي ايوان ورودي شامل اجراي طاق، پيرنشينها، هشتي ورودي، كفسازي، نصب درهاي ورودي و نورپردازي از جمله برنامههاي مرمتي بنا در اين مرحله خواهد بود.
وي تصريح كرد: اين بنا متعلق به دوره قاجار كه با معماري سازگار با محيط خاص كويري ساخته شده به شماره 5910 در فهرست آثار ملي كشور ثبت شده است.
نوروزي گفت: بناي مزبور با طرح و نقشه هاي چهارفصلي به حياط مركزي ارتباط پيدا مي كند كه فضاهاي بنا شامل هشتي ورودي، حوضخانه، بادگير و اتاق بادگير، سقفهاي بنا از نوع گنبدي از عناصر تزييني است كه فضاهاي موجود در ضلع شمالي و غربي حياط مركزي قرار دارد.
وي ادامه داد: از عناصر تزييني بنا مي توان به گچبري ها و مقرنس كاري در فضاي حوضخانه اشاره كرد و اين بنا با توجه به معماري خاص و قرار گرفتن در مركز شهر مورد توجه علاقمندان و گردشگران است.
وي بیان کرد: بعضي از قسمتهاي اين بنا در سالهاي گذشته نيز تثبيت، استحكام بخشي، و مرمت شده و در حال حاضر به عنوان اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان مورد استفاده قرار مي گيرد.
نوروزي همچنين گفت: همزمان با روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری دانشجويان جديدالورود از موزه ها، آثار تاريخي و جاذبههاي گردشگري شهرستان گناباد بازديد كردند.
وي افزود: در اين بازديد كه به همت دانشگاه علوم پزشكي برگزار شد جهت آشنايي بيشتر دانشجويان با پيشينه تاريخی و آداب و رسوم مردم گناباد از موزه باستان شناسي و موزه مردم شناسي، مسجد جامع، قنات قصبه و موزه آب بازديد كردند.
وي تصريح كرد: شهرستان گناباد داراي جاذبه هاي گردشگري زيادی همچون قنات قصبه، منطقه ييلاقي كاخك، درب صوفه، مساجد تاريخي، بقاع متبركه امامزادگان، روستاي هدف گردشگري رياب و روستاي تاريخي عمراني است.
نظر شما