۱۱ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۰۳

کریمی نیک خبر داد:

هر 5 ثانیه یک حادثه رانندگی در کشور روی می‌دهد/ رشد 10 درصدی تصادفات در دهه اخیر

هر 5 ثانیه یک حادثه رانندگی در کشور روی می‌دهد/ رشد 10 درصدی تصادفات در دهه اخیر

پردیس – خبرگزاری مهر: سرپرست واحد سامانه اچ.اس.ای شهرداری تهران با بیان اینکه هر 5 ثانیه یک حادثه رانندگی در کشور روی می دهد، از رشد 10 درصدی تصادفات رانندگی در دهه اخیر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر کریمی نیک صبح شنبه در همایش "ایمنی و ترافیک" شهر جدید پردیس که به همت کارگروه حمل و نقل و ترافیک جامعه ایمن این شهر و با حضور محمد لاله، شهردار تهران، سروان روزبه، کارشناس تصادفات پلیس راهور شهرستان پردیس، دیگر مسئولان محلی و جمع کثیری از رانندگان فعال در حمل و نقل ناوگان همگانی منطقه در محل همایش های شهرداری برگزار شد، اظهار داشت: حضور در همایش هایی از این دست نباید صرفاَ به بیان چند مطلب تخصصی و فنی محدود شود، بلکه باید یکی از اهداف جامعه ایمن یعنی مشارکت بین بخشی در این کارکرد تحقق یابد.

وی ادامه داد: رانندگان به دلیل نوع خاصی از شرایط شغلی، برخوردهای نزدیک و پیاپی با محیط پیرامونی و مردم دارند و می توانند در این حوزه بعنوان کارشناسی حاذق به اظهار نظر و ارائه راهکار برای رفع معضلات بپردازند.

این مسئول اضافه کرد: خوشبختانه در مسئولان مدیریت شهری و همچنین رانندگان فعال در زمینه حمل و نقل همگانی این شهر علاقه برای ارتقای سطح ایمنی دیده می شود، مؤید این نکته حضور جمع کثیری از این عزیزان در همایش امروز است.

رشد 10 درصدی تصادفات رانندگی در دهه اخیر

کریمی نیک با ارائه آماری جالب از تلفات رانندگی ثبت شده در دانشگاه شهید بهشتی تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر ترافیک، سومین عامل مرگ و میر در کشور است و طی دهه اخیر به لحاظ تصادفات رانندگی با رشدی 10 درصدی مواجه بودیم.

سرپرست واحد سامانه اچ.اس.ای شهرداری تهران ادامه داد: سال گذشته تنها در بیمارستان های تحت نظر دانشگاه شهید بهشتی در استان تهران – صرف نظر از سایر مراکز دانشگاهی و درمانی – 248 هزار و 441 مورد بستری ناشی از حوادث مختلف ثبت شد.

وی اضافه کرد: از رقم مذکور حدود 36 و 6 دهم درصد مربوط به سوانح رانندگی بود که 93 درصد این حوادث رانندگی در تهران و حومه رخ داده اند.

به گفته این مسئول، همچنان انسان عامل نخست بروز سوانح رانندگی است و سایر عوامل نظیر خودرو، جاده، آب و هوا و ... در رده های بعدی قرار گرفته اند.

ایران در صدر حوادث ترافیکی جهان

کریمی نیک با بیان اینکه هر پنج ثانیه یک حادثه رانندگی در کشور روی می دهد، گفت: در حال حاضر حوادث رانندگی متعددی در کشور رخ می دهد و برخی از حوادث به مسائلی غیرقابل جبران منجر می شود که دیدن و حتی شنیدن آن مایه تألم خاطر هر انسانی است.

سرپرست واحد سامانه اچ.اس.ای شهرداری تهران ادامه داد: رسیدن حوادثی از این دست به نقطه صفر مسئله ای آرمانی و بسیار ایده آل است که شاید نتوان بدان نایل شد، اما می توان برای کاهش هرچه بیشتر آن تلاشی وافر به خرج داد.

وی اضافه کرد: امروز ایران در حوزه حوادث ترافیکی در صدر آمار جهانی قرار دارد و نباید این سوانح را تنها به یک حادثه و عواقب آن خلاصه کرد.

بروز 36 عارضه جبران ناپذیر با وقوع هر سانحه رانندگی

این مسئول با بیان اینکه وقوع هر سانحه رانندگی، بروز 36 عارضه جبران ناپذیر را به دنبال دارد، افزود: شاید در مقام یک رهگذر تنها حادثه ای را مشاهده کرده، به حال و روز فرد حادثه دیده تأسف خورده و تا رسیدن مأموران اورژانس به بهبود شرایط او کمکی کنیم، اما این همه ماجرا نیست.

کریمی نیک تصریح کرد: طبق تحقیقات علمی و پژوهش های دانشمندان حوزه ترافیک، در پس سوانحی از این دست 36 عارضه گاه غیرقابل جبران نهفته است که فرد، خانواده و جامعه بدان مبتلا می شوند.

سرپرست واحد سامانه اچ.اس.ای شهرداری تهران ادامه داد: در این بین، فرهنگ نگاه به بیمه در جامعه نیز دچار مشکلاتی است؛ اینکه خودرو یا فردی بیمه است و می توان با خیالی آسوده و به هر شیوه ای رانندگی را انجام داد، مسئله ای بحث برانگیزی است.

عوارض شدید ناشی از عادات بد رانندگی

وی با اشاره به برخی نمونه های بد عادتی در رانندگی، موارد یاد شده را عامل بروز عوارض شدید بدنی خواند و افزود: به نظر می رسد مطالب چندانی در زمینه بهداشت رانندگان بیان نمی شود.

این مسئول ادامه داد: بعضی رانندگان در برخی موارد طی یک رانندگی طولانی مدت برای رفع خستگی، مچ دست خود را بر روی قوس فرمان خودرو قرار می دهند یا آن را بر روی دنده نگه می دارند، حال آنکه ارتعاشات خودرو می تواند تأثیرات سوء بسیاری برای بدن راننده ایجاد کند.

کریمی نیک اضافه کرد: یکی از مسائل مهم مدنظر طراحان خودرو راحتی راننده و ارتقای سطح ایمنی آن است تا عوارض کمتری متوجه بدن کاربران شود.

لزوم توجه ویژه به "شبه حوادث"

سرپرست واحد سامانه اچ.اس.ای شهرداری تهران با تأکید بر لزوم توجه ویژه به "شبه حوادث" اظهار داشت: طبق تحقیقات پژوهشگران آمریکایی و اروپایی، در پس وقوع یک سانحه عمده رانندگی 300 شبه حادثه قرار دارد؛ در بیانی ساده هر 30 سانحه جزئی از 300 شبه حادثه و هر حادثه منجر به فوت از 10 سانحه عمده نشأت می گیرد.

وی تصریح کرد: واژه شبه حادثه مورد اشاره در تحقیقات دانشمندان حوزه ترافیک همان کلمه مرسوم "به خیر گذشت" در فرهنگ محاورات عمومی مردم است.

این مسئول ادامه داد: یکی از دلایل موفقیت کشورهای اروپایی در کاهش تلفات ناشی از سوانح رانندگی تمرکز برنامه های اجرایی در حوزه ترافیک بر همین شبه حوادث بود، به طور منطقی باید برای کاهش آن 300 شبه حادثه مذکور برنامه ریزی کرد تا تعدد آنها به تصادفات منجر به فوت منتهی نشود.

مردم، سربازان خط مقدم مقابله با قانون گریزان

کارشناس تصادفات پلیس راهور شهرستان پردیس و یکی از مجریان برجسته رسانه ملی در برنامه های ترافیکی صدا و سیما با بیان اینکه امروز مردم، سربازان خط مقدم مقابله با قانون گریزان هستند، گفت: آمار تلفات رانندگی کشور طی سالیان گذشته 28 هزار کشته را نشان می داد که خوشبختانه این تعداد با تلاش مسئولان امر و همچنین همکاری و همیاری صمیمانه مردم امروز به رقم 19 هزار کشته تقلیل یافته است. 

روح الله روزبه ادامه داد: در حال حاضر با اجرای طرح های فرهنگی گسترده از سوی پلیس راهور کشور، فرهنگ ترافیکی جامعه ارتقای قابل توجهی پیدا کرده و دیگر پلیس نقطه مقابل متخلفان نیست، بلکه مردم در این خط مقدم برابر قانون شکنان و قانون گریزان صفارایی می کنند.

وی اضافه کرد: برقراری تماس های مکرر تلفنی و ارائه گزارش های متعدد از سوی مردم در خصوص بروز تخلفات رانندگی عده ای معدود از قانون شکنان، خود مهر تأییدی بر این مدعی است.

این مسئول با قیاسی میان آمار تلفات رانندگی ایران و آلمان خاطرنشان کرد: آمار تلفات رانندگی آلمان(با 82 میلیون نفر جمعیت) دو تا سه هزار کشته در سال است، درحالیکه ارقام شاخص مشابه در کشورمان نزدیک به 19 هزار کشته را نشان می دهد.

لزوم آمادگی رانندگان برای فصل زمستان

روزبه با تأکید بر لزوم آمادگی رانندگان برای ورود به فصول سرد سال اظهار داشت: زمستان نزدیک است و فصول سرد در نواحی مختلف حوزه شرق استان تهران پر شتاب تر از سایر نواحی از راه می رسد، از این رو باید برای تطابق با آن شرایط از همین امروز مقدمات لازم را فراهم ساخت.

کارشناس تصادفات پلیس راهور شهرستان پردیس ادامه داد: این مهم در خصوص رانندگان فعال در ناوگان حمل و نقل همگانی بیش از سایرین اهمیت دارد، همانطور که خواب شبانه برای پلیس از سوی مردم قابل پذیرش نیست، توقف در ارائه خدمات از سوی رانندگان نیز امری غیرقابل پذیرش است.

وی در ادامه متذکر شد: رعایت برخی اصولی که البته رانندگان مجرب و متعهد منطقه به خوبی با آنها آشنا هستند، نظیر توجه به توقف حین سوار و پیاده شدن مسافر، حق تقدم، کمربند ایمنی، خودداری از واگذاری خودرو به افراد فاقد کارنامه و دفتر کار، به همراه داشتن مدارک کامل رانندگی و توجه ویژه به معاینه فنی می تواند آمار تلفات مالی و جانی ناشی از سوانح رانندگی را کاهش دهد.

اجرای 60 درصد مصوبات کارگروه ترافیک پردیس

شهردار پردیس در ادامه این نشست با اشاره به عوامل مؤثر در تأثیرگذاری بیش از پیش طرح های ایمنی اظهار داشت: برخورداری از برنامه های مدون و همچنین جلب مشارکت عمومی دو عامل مؤثر در اجرای طرح های مدیریت شهری بویژه امور مربوط به ارتقای سطح ایمنی است.

محمد لاله ادامه داد: در حال حاضر جامعه ایمن شهر جدید پردیس به مانند سایر جوامع ایمن در ایران و جهان طی کاری کارشناسی و آسیب سنجی منطقه ای نسبت به تشکیل کارگروه های خود اقدام و در جلساتی تخصصی به تصویب طرح هایی برای ارتقای سطح ایمنی مردم شهر مبادرت می ورزد.

وی اضافه کرد: همایش امروز تحت عنوان ایمنی و ترافیک از جمله طرح های پیشنهادی کارگروه ترافیک این مجموعه شمرده می شود و امیدوارم محصول و خروجی آن ارتقای سطح ایمنی در حوزه ترافیک بویژه در زمینه ناوگان حمل و نقل همگانی شهر پردیس شود.

این مسئول افزود: تصویب 33 مصوبه ماحصل نشست های مستمر کارگروه ترافیک جامعه ایمن پردیس بود که تا کنون 60 درصد آنها صورت اجرایی به خود گرفته است.

رانندگان بهترین کارشناسان حوزه ترافیک

لاله، رانندگان را بهترین کارشناسان حوزه ترافیک خواند و افزود: خوشبختانه شهر جدید پردیس دارای رانندگانی متعهد و قانون مدار است که جلب رضایت مردم بیش از هر امری برای آنها حائز اهمیت است.

شهردار پردیس ادامه داد: مسئولان مدیریت شهری با همه تلاش شبانه روزی خود شاید به دلیل این مشغله کاری از برخی مسائل غافل شوند که رانندگان می توانند با تذکر به موقع در حل مسائل و مشکلات ایفای نقش کنند.

کد خبر 2167005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha