به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی در مراسم اختتامیه دهمین همایش بین المللی انرژی ایران گفت: پس از فروپاشی جماهیر شوروی این وسوسه در ذهن و نیت آمریکا رشد کرده که میتواند در مسیر پایههای نظام تکقطبی در جهان بکوشد و با گسترش دامنه نفوذ اقتصادی، تحکیم ستون پایههای نظامی و سیطره رسانهای در سطح جهان در این مسیر حرکت کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه آمریکا امروز در تلاش است تا با قدرت خودساخته، دیگر قدرتها را تحت سیطره نفوذ خود درآورد اظهارداشت: سردمداران آمریکا برآنند تا مدیریت کلان انرژی را در سطح جهان به عهده بگیرند اما در این مسیر ایران برای آمریکا اهمیت بسیاری دارد چون برای ترسیم راه سیطره بر انرژی جهان نمیتوان تاثیر ایران را نادیده گرفت و برما است تا این اهمیت را درک کنیم.
وی افزود: ایران از موقعیت ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک برخوردار است و با وجود برخی موانع و سیاستهای مبتنی بر استانداردهای دوگانه از سوی قدرتهای بیگانه توانستهایم توانایی خود را حفظ کنیم و در مسیر توسعه گام برداریم.
صالحی ادامه داد: هم اکنون 4 میلیون دانشجو در سطوح مختلف تحصیلی در ایران مشغول به تحصیل هستند، علاوه براین ایران از سرمایههای عظیم ذخایر طبیعی و منابع عظیم انرژی برخوردار است به طوری که آمارهای جهان نشان میدهد ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز در رتبه اول جهان قرار دارد و برای دهههای سرنوشت آینده چشم جهان به منابع انرژی ایران خواهد بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه ایران در قلب منطقه حساس و بحران خیز خاورمیانه قرار دارد گفت: ایران علاوه بر داشتن پشتوانه عظیم مردمی، زیرساختهای بی بدیلی نیز در منطقه دارد به طوری که هم اکنون بالاترین ظرفیت تولید برق در خاورمیانه متعلق به ایران است، همچنین داشتن 260 هزار کیلومتر شبکه گاز ظرفیت منحصر بفردی برای ایران برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه و نقش آفرینی در بازار جهانی انرژی است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه شبکه راه های مواصلاتی و احداث راه آهن با جدیت در برنامه دولت تدبیر و امید قرار گرفت بیان داشت: هم اکنون کریدور شمال به جنوب که از ایران میگذرد مهم ترین و ارزان ترین محور ترانزیتی منطقه است به نحوی که هزینههای ترانزیت از این کریدور برای شمال اروپا تا اقیانوس هند 30 درصد نسبت به سایر مسیرها ارزانتر و به صرفه تر است.
وی با اشاره به فضای جدید پیش روی ایران در مناسبات جدید جهانی گفت: در این فضای جدید فرصت مغتنمی برای افزایش تعاملات بینالمللی وجود دارد که با توجه به افزایش تقاضای انرژی و ضرورت توجه به موضوع امنیت انرژی و مسائل زیست محیطی، با وجود برخی سوانح هستهای همچنان انرژیهای هستهای یکی از گزینههای مهم برای تأمین انرژی مورد نیاز بشر طی دهههای آینده خواهد بود.
صالحی تاکید کرد: در حال حاضر 434 رآکتور قدرت با ظرفیت 380 هزار مگاوات در حال بهره برداری است و ظرفیتی برابر 87 هزار مگاوات نیز در حال ساخت است و براساس آمارهای آژانس بین المللی انرژی، برنامه ریزی برای احداث 95 رآکتور قدرت با ظرفیت 110 هزار مگاوات در مجموع جهان در دست اقدام است.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره وضعیت انرژی هستهای و آینده آن در ایران بیان داشت: براساس مطالعات موسسه تحقیقاتی اس تنفورد که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده بود، سهم بهینه برق هستهای در ایران در یک چشم انداز 20 ساله، تا 19 هزار مگاوات توصیه شده بود، همچنین مطالعات دانشگاه صنعتی شریف برآورد کرده بود که با احتساب مصرف 52 هزار مگاوات، سهم بهینه هستهای 11 هزار مگاوات معادل 20 درصد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین مطالعات سازمان انرژی اتمی برای سال 1400 خورشیدی ظرفیت 10 هزار مگاوات سهم برای انرژی هستهای در تولید برق کشور یعنی معادل 12 درصد از ظرفیت کل تولید برق در آن سال را مورد تأکید قرار داده و در مطالعه اخیر که با همکاری شرکت توانیر و نهادهای مربوطه انجام شد، ایران به 120 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق نیاز دارد که در این ظرفیت، دستیابی به 8 هزار مگاوات برق هستهای توصیه شده است.
صالحی با بیان اینکه در برآورد تمامی ابعاد تولید برق بین نیروگاه هستهای، نیروگاه بخاری، نیروگاه گازی و نیروگاه سیکل ترکیبی، نیروگاه هستهای ارزان ترین تولید برق را دارد گفت: قیمت تولید برق به ازای هر کیلووات ساعت در نیرگاه هستهای 10 سنت، در نیروگاه سیکل ترکیبی 12 سنت، در نیروگاه بخاری 16 سنت و در نیروگاه گازی 19 سنت هزینه دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهارداشت: با توجه به برنامه تولید 20 هزار مگاوات برق هستهای در ایران هم اکنون دو واحد نیروگاهی به ظرفیت دو هزار مگاوات با کشور روسیه در حال پیگیری است که 1000 مگاوات اول در سال جاری به طور کامل به اجرا درآمده و دو سال پس از آن احداث نیروگاه دوم در بوشهر آغاز میشود که امیدواریم به این طریق شاهد رشد دو رقمی اقتصاد ایران باشیم.
نظر شما