۹ شهریور ۱۳۹۳، ۱۷:۳۴

وزیر راه اعلام کرد:

آمادگي ايران براي فعال‌سازي راه‌آهن 3 جانبه ايران- تركمنستان- قزاقستان

آمادگي ايران براي فعال‌سازي راه‌آهن 3 جانبه ايران- تركمنستان- قزاقستان

وزير راه و شهرسازي در ديدار با وزير قزاقستان خواستار فعال‌سازي راه‌آهن 3 جانبه ايران- تركمنستان - قزاقستان شد و گفت: بهره‌مندي كامل از ظرفيت‌هاي كريدور ريلي آلماتي - بندرعباس و آلماتي - استانبول و فعال كردن حمل و نقل تركيبي از طريق درياي خزر زمينه‌هاي گسترش همكاري هاي حمل و نقلي ميان دو كشور را گسترش خواهد داد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندي بعدازظهر امروز يكشنبه در ديدار با "آسيكشيف" وزير سرمايه گذاري و توسعه جمهوري قزاقستان گفت: برگزاري كميسيون مشترک اقتصادي دو كشور كه جديدا مسئوليت آن به وزارت راه و شهرسازي محول شده گامي مثبت و داراي دورنماي روشني است كه نويد بخش توسعه همكاري هاي فيمابين خصوصا در حوزه هاي اقتصادي، تجاري، حمل و نقل و خدمات فني و مهندسي است.

وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه جايگاه دو كشور در حوزه ترانزيت منطقه‌اي از اهميت بالايي برخوردار است بيان داشت: جايگاه ترانزيتي جمهوري قزاقستان در آسياي ميانه، امكان دسترسي ما را به مسير روسيه و مسير منتهي به چين از طريق قزاقستان فراهم كرده و موقعيت ترانزيتي جمهوري اسلامي ايران، شرايط مناسبي را براي دستيابي قزاقستان به آبهاي خليج فارس و كشورهاي اروپايي از طريق بنادر شمالي و جنوبي و مسيرهاي جاده‌اي و شبكه ريلي ايران ميسر ساخته ‌است.

رئيس سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترک همكاريهاي اقتصادي دو كشور ايران و قزاقستان ادامه داد: در اين راستا فعال‌ سازي راه‌ آهن 3 جانبه ايران- تركمنستان- قزاقستان و همچنين بهره‌مندي كامل از ظرفيت‌هاي كريدور ريلي آلماتي- بندرعباس و آلماتي- استانبول كه در چارچوب پروژه‌هاي ريلي اكو تعقيب مي‌شود و نيز فعال كردن حمل و نقل تركيبي از طريق درياي خزر و توسعه زيرساخت هاي حمل و نقلي مورد نياز، زمينه‌هاي گسترش همكاري هاي حمل و نقلي ميان دوكشور را گسترش خواهد داد.

آخوندي با اشاره به اينكه مبناي همكاري هاي اقتصادي دوكشور وجود ظرفيت هاي بالقوه فراوان در زمينه‌هاي مختلف و برنامه‌هاي بلندمدت براي رونق اقتصاد و تجارت در سطح ملي و منطقه اي است تاكيد كرد: طي ساليان اخير همكاري‌هاي قابل توجهي ميان دو كشور در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، تجاري، فرهنگي، حمل و نقل و خدمات فني مهندسي صورت‌ گرفته كه نشانگر اراده سياسي مسئولان و ظرفيت‌هاي بالاي مستتر در روابط دو كشور بوده و البته قابليت‌هاي فراواني در ارتقاي هرچه بيشتر روابط وجود داردكه بايستي بيش از پيش در بالفعل شدن آنها تلاش كنيم.

وي افزود: به اين منظور درصدد هستيم حجم مبادلات دو كشور را از حجم موجود 1.2 ميليارد دلار به بيش از 2 ميليارد دلار در ميان‌ مدت و بيش از 4 ميليارد دلار در افق‌هاي بلند‌مدت پيش‌ رو برسانيم و تحقق اين امر يعني بهره‌مندي از تمامي امكانات موجود براي رونق اقتصادي و رشد تجارت و بازرگاني در روابط دوجانبه و همچنين برنامه‌ريزي در سطوح ملي و منطقه‌اي، كه لازمه آن بيش از هر چيز تشريک مساعي و تمركز بر اشتراكات دو كشور است.

وزير راه و شهرسازي در ديدار با وزير قزاقستان اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران از بدو استقلال جمهوري قزاقستان در استحكام روابط سياسي و فرهنگي و همكاريهاي گسترده اقتصادي فيمابين تلاش  كرده است و اعتقاد ما بر اين است كه جمهوري قزاقستان داراي توانمندي هاي بالقوه و البته بالفعل اقتصادي، صنعتي و فناوري است و مي‌تواند در آسياي ميانه نقش ويژه‌اي را از نظر الگو‌دهي در توسعه زيرساخت‌ها و بهره‌مندي از فناوري‌هاي نوين ايفا نمايد.

وي تصريح كرد: استنباط ما اين است كه مسير حركت قزاقستان در بيش از دو دهه كه از استقلال آن مي‌گذرد در مقايسه با ديگر كشورهاي منطقه، مسيري عميقا رو به رشد و با اميدبخشي فزاينده‌اي همراه بوده كه رشد اقتصادي مستمر آن را در سال‌هاي گذشته به ارمغان آورده است.

رئيس ايراني سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترک همكاري هاي اقتصادي دو كشور اظهارداشت: در اين اجلاس اسناد و موضوعاتي در زمينه‌هاي حمل و نقل جاده‌اي، هوايي و دريايي، گمركي، سرمايه‌گذاري، قضايي، مشاركت بخش خصوصي و عمومي، بورس، محيط زيست، پارک فناوري، استاندارد، نمايشگاهي، دامپزشكي و قرنطينه و حفظ نباتات براري مذاكره، بررسي و توافق در نظر گرفته شده است.

وي اضافه كرد: بر اساس برنامه‌ ريزي‌ هاي صورت گرفته، مذاكرات كارشناسي اين نشست، در قالب 4 كارگروه شامل گروه اول همكاري هاي اقتصادي، سرمايه‌گذاري، بانكي، بورس، گمركي، گروه دوم همكاري هاي تجاري، استاني، گمركي، صنعتي و معدني، زمين شناسي و نقشه‌ برداري، خدمات فني و مهندسي، گروه سوم همكاري هاي حمل و نقل، ارتباطات و فناوري اطلاعات، نفت، گاز، برق، آب و فاضلاب و گروه چهارم همكاري هاي كشاورزي، شيلات، بهداشت، كار و امور اجتماعي، آموزش عالي و فناوري، فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، قضائي، محيط زيست و رسانه‌اي صورت مي گيرد.

وزير راه و شهرسازي با اعلام آمادگي ايران براي يكسان سازي تعرفه هاي گمركي تصريح كرد: در زيربناهاي حمل ونقل ريلي و جاده اي سرمايه گذاري زيادي صورت گرفته است كه بايد با يكسان سازي تعرفه ها نرخ بهره وري استفاده از اين امكانات فزايش يابد.

همچنين در اين ديدار "آسيكشيف" وزير سرمايه گذاري و توسعه جمهوري قزاقستان با اشاره به اينكه به منظور گسترش روابط تجاري لازم است تا در شقوق مختلف حمل ونقل همكاري جدي صورت گيرد، تاكيد كرد: با امضاي موافقت نامه هاي مشترك موانع فعاليت شركت هاي دو طرف برطرف شود.

وي تاكيد كرد: براي همسان سازي تعرفه هاي گمرگي كميسيون مشتركي بايد تشكيل شود و در حال حاضر كالاهاي زيادي به خليج فارس و هندوستان منتقل مي شود و تنها مشكل تعرفه است.

آسيكشيف گفت: متاسفانه به خاطر مشكل تعرفه مسيرهاي درياي سياه و شمال درياي خزر براير ما سودمند است وئ با توجه به اينكه نمايندگان دو كشوردر سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي مسئول حوزه حمل ونقل هستند مي توانند در رفع اين مشكل موثر باشند.

وزير سرمايه گذاري و توسعه جمهوري قزاقستان يادآور شد: آمادگي دارم در كنار سند سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي تفاهم نامه ديگري را نيز به امضا برسانيم و در كاري مشترك تقاضا براي خريد كالاهاي ايراني و آمادگي براي فروش برخي كالاها را بررسي خواهيم كرد.

وي توضيح داد: يكي از مشكلات در روابط اقتصادي كشور موضوع بانك ها هستند كه در اين زمينه چند راه حل را بررسي كرده ايم و در زمينه كشاورزي، توريسم، علم و فناوري  و روابط تجاري چشم انداز روشني براي همكاري وجود دارد.

سيزدهمين اجلاس كميسيون مشترک همكاري هاي اقتصادي دو كشور ايران و قزاقستان از امروز به مدت دو روز در ساختمن شهيد دادمان وزارت راه وشهرسازي برگزار مي شود كه در پايان اين اجلاس سند مورد توافق دوطرف به امضاي رؤساي كميسيون مشترک خواهد رسيد.

کد خبر 2361482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha