۲۹ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۰۸

افتخاری دیگر در دانشگاه یزد/ ساخت کاشیهای خودتمیزشونده در دانشکده فیزیک

افتخاری دیگر در دانشگاه یزد/ ساخت کاشیهای خودتمیزشونده در دانشکده فیزیک

یزد ـ خبرگزاری مهر: دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه یزد در ابداعی جدید توانستند کاشی های خودتمیزشونده در این دانشگاه بسازند.

مجری این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر  اظهار داشت: در هفتمین نمایشگاه نانوفناوری ایران یک نمونه کاشی خودتمیزشونده ساخت دانشگاه یزد ارائه شد که این محصول در آزمایشگاه نانوفیزیک و مغناطیس دانشکده فیزیک و با همکاری یکی از شرکتهای بزرگ کاشی کشور ساخته شده است.

محسن خواجه امینیان بیان کرد: از دستاوردهای نانوفناوری سطوح خود تمیزشونده است که با ایجاد یک لایه نانومتری با خواص ویژه روی سطح ساخته می شود.

وی افزود: خاصیت خودتمیز شوندگی با سه پدیده فیزیکی فوق آبدوستی، فتوکاتالیستی و آبگریزی به دست می آید که این ویژگی فوق آبدوستی باعث می شود آلودگی های روی سطح با اضافه شدن یک لایه نازک آب به سادگی از روی سطح بلند شود و سطح تمیز شود.

خواجه امینیان ادامه داد: خاصیت فتوکاتالیستی باعث می شود در اثر تابش نور به سطح، آلاینده های آلی سطح با اکسیژن هوا تجزیه شده و از آن بلند شود همچنین خاصیت آبگریزی از پهن شدگی قطره آب روی سطح جلوگیری می کند و این پدیده باعث می شود با غلطش قطره آب روی سطح آلاینده های سطح را با خود ببرد.

وی با بیان اینکه نمونه کاشی ساخته شده در دانشگاه یزد دارای خاصیت آبگریزی است، عنوان کرد: لایه آب روی سطح آن نسبت به نمونه معمولی کمتر پخش می شود و برای اندازه گیری این خاصیت زاویه تماس قطره آب با سطح اندازه گیری می شود و آزمایش ها نشان می دهد پس از بهینه سازی سطح با لایه نانومتری زاویه تماس قطره با سطح از 35 درجه به حدود 77 درجه می رسد.

مجری این طرح خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این کاشی ها دارای خاصیت میکروب زدایی نیز هستند، می توانند برای تمیز ماندن سطح، جلوگیری از لک پذیری و نیز جلوگیری از رشد قارچ و باکتری در اماکن عمومی، استخرها و سرویس های بهداشتی استفاده شوند.

خواجه امینیان یادآور شد: با توجه به استعداد ویژه استان یزد در صنعت کاشی و سرامیک، امیدواریم استان یزد از پیشروان این فناوری در کشور باشد.

وی اضافه کرد: فناوری ساخت نانورنگدانه های سرامیکی نیز فناوری دیگری است که به صنعت کاشی و سرامیک ارتباط دارد و با توجه به رایج شدن فناوری چاپ دیجیتال در صنعت سرامیک ایران، کشور به واردات نانورنگدانه های سرامیکی نیازمند است.

خواجه امینیان ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاه نانوفیزیک و مغناطیس به این فناوری وارد شده است و امیدواریم بتوانیم در آینده ای نزدیک دستاوردهای خوبی در این زمینه گزارش کنیم همچنین با رایزنی که با برخی دیگر از مراکز علمی - پژوهشی کشور انجام شده است، آنها علاقمند هستند نمونه های ساخته شده خود را در شرایط واقعی صنعت سرامیک آزمایش کرده و یا در این زمینه با دانشگاه یزد همکاری کنند.

وی ابراز امیدواری کرد با تمهیداتی که توسط مسئولان دانشگاه یزد و دیگر مراکز علمی و فناوری استان اندیشیده می شود، شرایطی فراهم شود که پیشرفت موثری در حوزه فناوری در صنایع لعاب، کاشی، سرامیک، رنگدانه و شیشه در استان یزد انجام گیرد.

کد خبر 2393249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha