۱ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۳۲

گزارش مهر/

فضای سبز نیاز امروز ضرورت فردا/ تخریب باغ ها و فضاهای سبز تبریز به بهانه تجاری سازی

فضای سبز نیاز امروز ضرورت فردا/ تخریب باغ ها و فضاهای سبز تبریز به بهانه تجاری سازی

تبریز- خبرگزاری مهر: به عقیده کارشناسان مدیریت شهری و شهرسازی، فضاهای سبز بخشی ضروری و لاینفک از پیکره شهرها را تشکیل می دهند که عدم توجه کافی به این مهم می تواند تبعات منفی بسیار زیادی بخصوص در افزایش آلودگی هوا و افزایش تعداد مبتلایان به بیماری تنفسی شود، موضوعی که در کلانشهرهایی مانند تبریز اهمیت دو چندانی بخود می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هر چند تبریز از گذشته های دور تا چندین سال پیش به عنوان باغ شهر شناخته می شد و باغ ها و فضاهای سبز بسیاری در محیط درونی و برون شهر اولین ها همچون باغ های منطقه لاله،  بارنج ، بهار و قراملک  وجود داشت اما متاسفانه این باغ ها و فضاهای سبز به دلایل مختلف همچون احداث ساختمان های تجاری، آپارتمان سازی و امثال آن تخریب و یا تغییر کاربری داده اند در حالی که در تمام طول این سال ها سخن از ضرورت جلوگیری از تخریب و یا تغییر کاربری فضاهای سبز مورد تاکید مسوولان مختلف این شهر بوده است.

بر همین اساس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز شامگاه سه شنبه جشنواره ای با عنوان شهروند نمونه در حوزه فضای سبز  برگزار کرد تا در این آیین از افراد فعال در حوزه ایجاد فضای سبز در منازل شخصی، کارخانجات و همچنین از ایجاد کنندگان فضای سبز در مجتمع های مسکونی تقدیر کند.

تبریز 2500 هکتار فضای سبز دارد

مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز در ابتدای این مراسم گفت: کلانشهر تبریز با داشتن وسعت بیش از 25 هزار هکتار  و جمعیت بیش از دو میلیون نفر، مادر شهر شمالغرب کشور محسوب می شود.

محمد حسین حسن زاده اظهار داشت: متاسفانه در طول سالیان گذشته باغ های این شهر چه به صورت رسمی و با مجوز و چه به صورت بدون مجوز و در قالب سکونتگاه های غیر رسمی تخریب شده اند و ما برای افزایش سرانه مردم تبریز از فضای سبز مجبوریم فضای سبز دست ساز در شهر اولین ها ایجاد کنیم.

وی در ادامه سخنان خود با ابیان اینکه شهر تبریز در حال حاضر، دو هزار و 500 هکتار فضای سبز دارد تصریح کرد: 10 درصد مساحت کلانهشر تبریز را فضای سبز تشکیل می دهد که امیدواریم تا پایان سالجاری بیش از 500 هکتار به وسعت این فضاها بیفزاییم.

حسن زاده تامین فضای سبز درون شهری را مهم ترین اولویت سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری دانست و افزود: میزان سرانه فضای سبز تبریز بسیار پایین تر از حد استاندارد است و با توجه به طرح های توسعه فضای سبز که در حال تدوین است سعی می کنیم تا میزان فضای سبز را چه در قالب درون شهری و چه در قالب برون شهری افزایش دهیم.

مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز سرانه فضای سبز مردم تبریز را در حال حاضر هفت متر مربع اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به سیاستگذاری های شورهای اسلامی کلانشهر تبریز مبنی بر توسعه پارک های محله ای  و ایجاد کمربندهای سبز در حاشیه شهر سعی می کنیم که با امکانات و تجهیزاتی که در اختیار داریم فرصت های خود را به دارایی و سرمایه های پایدار تبدیل کنیم.

حسن زاده با بیان اینکه حفظ و توسعه فضای سبز بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست گفت: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز از همشهریانی که می خواهند در منازل خود فضای سبز ایجاد کنند با تامین نهاده های منابع و ارائه نظریات کارشناسی حمایت می کند.

آسیب خاصی به فضای سبز کلانشهر تبریز در بارش های اخیر وارد نشده است

حسن زاده در بخش دیگری از سخنان خود به بارش های اخیر در تبریز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه آسیب خاصی به فضای سبز کلانشهر تبریز در بارش های اخیر وارد نشده است.

وی در ادامه با بیان اینکه تابستان امسال، مشکلات زیادی در مورد آبیاری فضای سبز داشتیم ابراز داشت: امسال، تابستان پراسترسی را گذراندیم به طوریکه با توجه به کمبود آب در کشور و تبریز ، فضاهای سبز  چندین منطقه از مناطق 10 گانه تبریز را با تانک آبیاری می کردیم.

میزان فضای سبز تبریز در طول زمان کاهش یافته است

احتشام حاجی پور، رییس شوراهای اسلامی استان نیز در ادامه این برنامه گفت: از نظر علمی و اصول شهرسازی و مدریت شهری، فضای سبز تبریز مناسب نیست.

وی در سخنانی انتقادی اظهار داشت: عده ای از مسئولان، به هر شکل ممکن فضای سبز ایجاد می کنند و تنها هدفشان این است که میزان سرانه فضای سبز را افزایش دهند در حالی که به اصول آن توجهی نمی کنند.

حاجی پور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه با گذشت بیش از 105 سال از عمر شهرداری تبریز ، هر چقدر فضای  سبز ایجاد کرده ایم به همان میزان نیز فضای سبز را کاهش داده ایم، افزود: باید درختانی همچون درختان زبان گنجشک که به آب کمتری نیاز دارند و درخت چنار تبریز یکه نماد هویت این منطقه است در تبریز کاشه شود.

کاشت فضای سبز در وسط خیابان اشتباه  است

رییس شوراهای اسلامی آذربایجان شرقی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کاشت فضای سبز در وسط خیابان اشتباه است، تصریح کرد: چرا که آبیاری فضاهای سبز وسط خیابان ها هم دشوار است و هم مردم استفاده چندانی از آن نمی کنند .

حاجی پور گفت: متاسفانه فرهنگ ایجاد فضای سبز  پیاده رو در کلانشهر تبریز وجود دارد که جا دارد مسئولان به این امر نیز توجه کنند.

حاجی پور که به گفته خود 25 سال است در حوزه مدیریت شهری فعالیت دارد، در حالی از مسئولان سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز خواست تا از کاشت چمن در فضاهای سبز تبریز بدلیل نیازهای آبی بالا خودداری کنند که به گفته یک منبع آگاه در شهرداری تبریز، بیش از دو سال است که کاشت چمن در فضاهای سبز تبریز متوقف شده است!

تخریب و تغییر کاربری فضاهای سبز به بهانه تجاری سازی ظلم در حق شهر و شهروندان است

ایران آهور دیگر نماینده مردم در شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در ادامه این مراسم  از تخریب و تغییر کاربری فضاهای سبز در کلانشهر تبریز به شدت انتقاد کرد و گفت: تخریب و تغییر کاربری فضاهای سبز به بهانه تجاری سازی ظلم در حق شهر و شهروندان است.

 آهور گفت: مهم ترین سیاست و اولویت شورای اسلامی کلانشهر تبریز، حفظ و گسترش فضای سبز  تبریز در جهت ممانعت از تغییر کاربری و تخریب فضای سبز است.

وی از تغییر کاربری فضاهای سبز با اهداف تجاری سازی به شدت انتقاد کرد و  اظهار داشت: کمربند سوم فضای سبز تبریز نیز در آینده نزدیک ایجاد می شود که در اطراف آن کمربند عریض دیگری با محوریت جنگل کاری ایجاد خواهد شد.

آهور با بیان اینکه کمبود فضای سبز در کلانشهر تبریز احساس می شود تصریح کرد: باید بیش تر به توسعه فضای سبز درون شهری توجه کرد و ایجاد و افزایش فضای سبز  برون شهری اولیوت بعدی مسئولان قرار گیرد.

وی در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم سرمایه گذاری در حوزه افزایش فضای سبز تاکید کرد و گفت: باید سعی کنیم که سرمایه گذاران فعال در حوزه فضای سبز را بیش از پیش جذب کنیم چرا که فقط سرمایه گذاری در پروژه های تجاری نیست که می تواند توسعه اقتصادی در جامعه ایجاد کند بلکه سرمایه گذاری اصولی در حوزه فضای سبز نیز می تواند به نوبه خود  نقش مهمی در توسعه پایدار کشور و شکوفایی اقتصادی داشته باشد.

در پایان باید امیدوار بود که با افزایش فضاهای سبز شهری در شهر اولین ها، بتوان عنوان "باغ شهر" را بار دیگر به این منطقه بازگرداند و با افزایش توجه به این مهم، شاهد کاهش ابتلای همشهریان به بیماری های تنفسی، گوارشی و ایجاد محیط زیبای شهری باشیم.

-------------------------------------

گزارش از : سید مرتضی مرتضوی

کد خبر 2393935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha