به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر روزتا پس از سفری ده ساله و طی مسافتی بیش از نیم میلیارد کیلومتر توانست در فرودی موفقیت آمیز بر ستاره دنباله دار P67 بنشیند. Philae نیز از روزتا جدا شد تا بتواند ماموریت فضایی خود را آغاز و راهگشای کارشناسان آژانس فضایی اروپا باشد. گویا نگرانی های چندین ساله کارشناسان فضایی پایانی ندارد. هنوز مدت زمان زیادی از انتشار خبر فرود موفقیت آمیز فیلای نگذشته بود که خبر دیگری این خوشحالی را به نگرانی بزرگتری تبدیل کرد.
روبات فیلای روز قبل از فرود بر سطح ستاره دنباله دار و برای اولین بار پس از پرتاب از زمین شارژ شد تا بتواند پس از فرودش بر 67P/Churyumov-Gerasimenko ماموریت جدیدش را آغاز کند. اما این موفقیت با خبر کم شدن شارژ فیلای تبدیل به یک نگرانی بزرگ شده است که فیلای در اثر عدم شارژ کافی موفق به انتقال اطلاعات خود از سطح ستاره دنباله دار به زمین نخواهد شد. آژانس فضایی اروپا در خبری اعلام کرد: "روز گذشته مورخ 14 نوامبر، فیلای تمرین کوچکی در ستاره دنباله دار داشت اما ممکن است به دلیل عدم شارژ کافی اطلاعات این کاوشگر هرگز به زمین منتقل نشوند. "
مهمترین ماموریت فیلای، جستجوی حیات بود. برخی از کارشناسان فضایی معتقدند که حیات اولیه توسط ستاره های دنباله دار به زمین منتقل شده اند. به همین دلیل و با توجه به این فرضیه به دنبال مولکول های آلی پیچیده ای در سطح ستاره دنباله دار بودند و فیلای بایستی نشانه هایی از این مولکول های آلی را به سطح زمین منتقل می کرد. اما از روز گذشته به دلیل عدم شارژ مطلوب و کافی روبات، ارتباط فیلای با زمین قطع شده است. "استفان یولمک"، سرپرست این کاوشگر می گوید:" ما مطمئن نیستیم که فیلای از شارژ کافی برای انتقال اطلاعات یا تماس های آینده برخوردار باشد."
اکنون یک سوال مطرح می شود آیا این عدم ارتباط و نداشتن شارژ کافی فیلای به معنای پایان این ماموریت است یا راه حلی برای آن پیدا خواهد شد. اما می توان به شارژ سلول های خورشیدی فیلای امیدوار بود اما هنوز مشخص نیست در چه زمانی باتری ها شارژ شوند و قادر به انتقال داده ها و اطلاعات باشد. باید گفت در حال حاضر، فیلای به خواب زمستانی رفته که به درستی نمی توان گفت در چه زمانی از این خواب بیدار خواهد شد شاید در همین لحظه شاید در چند سال آتی!