به گزارش خبرنگار مهر، مجید غلامی جلیسه معاون فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب و دبیر ستاد هفته کتاب این موسسه در نشست خبری به منظور تشریح فعالیت های خانه کتاب در هفته کتاب که صبح امروز شنبه 24 آبان و در اولین روز هفته کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد ابتدا با ارائه آماری از وضعیت چاپ کتاب از سال 93 تاکنون گفت: در هفت ماهه نخست امسال ما شاهد افزایش 13 درصدی چاپ کتاب نسبت به مدت مشابه در سال قبل بودیم که رشد آثار تالیفی هم حدود 10 درصد بوده است.
به گفته وی همچنین در این مدت کتاب های چاپ اول رشد 21 درصدی را ثبت کرده اند و این در حالی است که در سال های قبل این کتاب های تجدید چاپی بودند که آمار انتشار آنها فزونی یافت.
دبیر ستاد هفته کتاب خانه کتاب در عین حال گفت: البته قابل تاسف است که شمارگان کل به میزان 6 درصد و شمارگان متوسط به میزان 17 درصد کاهش داشته است.
وی افزایش کمی و رشد کیفی را دو دغدغه مهم معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و تیم جدید مستقر شده در این معاونت عنوان کرد و متذکر شد: در مجموع می توان گفت نسبت شاهد یک افزایش کمی و کیفی در چاپ کتاب در سال 93 بوده ایم البته در خانه کتاب فعالیت های مستمری برای افزایش انتشار آثار عمیق و جلوگیری از شیوع نشر زرد انجام شده است.
وی در ادامه از برگزاری بیش از 30 نشست تخصصی در هفته کتاب و در سرای اهل قلم خبر داد و تاکید کرد: برنامه هایی که برای نظارت کیفی در حوزه آثار مکتوب تبیین شده است، در حال اجرایی شدن است و قطعا طی سالیان آینده نتیجه آنها آشکار خواهد شد.
معاونت فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب همچنین از بازنگری اساسی در شیوه نامه داوری و فرم های ارزیابی آثار مربوط به جایزه کتاب سال خبر داد و گفت: جایزه کتاب سال از همین امروز (شنبه 24 آبان) آغاز می شود همچنین از آنجا که کار ارزیابی آثار جایزه جهانی کتاب سال هم به خانه کتاب واگذار شده است، این موضوع هم در دستور کار قرار گرفته است.
دبیر ستاد هفته کتاب موسسه خانه کتاب این مناسبت را بهانه ای برای رصد وضعیت کتاب در کشور و برنامه ریزی برای رفع مشکلات این حوزه ذکر کرد و گفت: سطحی نگری است اگر فکر کنیم بر جمهوری اسلامی ایران تنها در هفت روز به مقوله کتاب اهمیت داده می شود قطع به یقین هفته کتاب تنها بهانه ای است برای استمرار بخشیدن به موضوع کتاب و اهمیت آن در جامعه.
غلامی جلیسه در ادامه برنامه های خانه کتاب را در بیست و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که در 4 حوزه رونمایی، افتتاح، نشست و هم اندیشی طراحی شده است، به شرح زیر اعلام کرد: دید و بازدید از اهل قلم در 3 نوبت، نشست هم اندیشی کتاب و رسانه ملی، رونمایی از نرم افزار آرشیو کتاب های ما، نرم افزار آرشیو کتاب هفته و وب سایت نشریات نقد کتاب، نشست عاشورا شناسی، نقد و ارزیابی حضور ایران در شصت و ششمین کتاب فرانکفورت، نشست هم اندیشی خانه کتاب و اتحادیه ناشران، رونمایی از کتاب «نشر کتاب؛ مشکلات موجود و راهکارهای پیش رو»، افتتاح کتابخانه تازه های نشر ایران، آغاز سلسله نشست های آیین کتاب، نقد و بررسی کتاب «فلسفه علم اندیشمندان مسلمان»، کارگاه تصویرسازی با موضوع کتاب و اهدای کتاب به سالمندان کهریزک و بیمارستان مفید.
برگزاری نشست هم اندیشی کتاب و سینما با محور تقدیر از یک ناشر فعال در حوزه سینما، بررسی جایگاه نقد در توسعه کتاب کودک و نوجوان، نقد و بررسی کتاب «برازجان»، نشست کتاب و روستا، نشست کتاب و سبک زندگی، تکریم سردبیران فصلنامه های نقد کتاب، هم اندیشی و تکریم خبرنگاران و سردبیران حوزه کتاب، تکریم کتابداران، رونمایی از طرح جدید سایت ایبنا، نشست هم اندیشی با فعالان کتاب سایبر، تقدیر از یک سینماگر مولف کتاب غیرسینمایی، تقدیر از یک مولف پرکار حوزه سینما، تقدیر از سینماگر مروج کتابخانی، تقدیر از یک فیلم مروج کتابخانی، تقدیر از یک کارگردان به خاطر توجه به اقتباس از کتاب، افتتاح دفتر خبرگزاری ایبنا در قم، امضای تفاهمنامه حوزه علمیه قم، آغاز به کار جشنواره کتاب زیبا، آغاز انتشار ویژه نامه نیازمندی های نشر و کتاب و نشست خبری ششمین نمایشگاه هزار نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در هزار نقطه کشور، از دیگر برنامه های خانه کتاب در بیست و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بود که دبیر ستاد هفته کتاب این موسسه آنها را رسانه ای کرد.
غلامی جلیسه همچنین گفت: فعالیت های خانه کتاب در هفته کتاب در واقع همان برنامه هایی است که در طول سال در این موسسه برای آنها برنامه ریزی شده است.
در این نشست خبری همچنین مالک شجاعی جشوقانی مدیر سرای اهل قلم در اعلام جزئیات برخی برنامه های یاد شده ضمن اشاره به برگزاری بیش از 300 نشست تخصصی با موضوع نقد و بررسی کتاب در سرای اهل قلم و از ابتدای سال 93 تاکنون گفت: امروز و در اولین روز از هفته کتاب حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری در نشستی ضمن رونمایی از تازه ترین کتاب خود با موضوع زندگی، به نقد و بررسی 142 اثر منتشر شده با این مبحث از آغاز سال جاری تاکنون خواهد پرداخت.
همچنین به گفته وی فردا از ساعت 15 تا 16 محمد اسفندیاری کارنامه عاشورا پژوهشی ایرانیان را در سرای اهل قلم بررسی خواهد کرد و بلافاصله بعد از این نشست و از ساعت 16 و 30 دقیقه جلسه ارزیابی حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد برگزار می شود.
شجاعی جشوقانی در ادامه از برگزاری صبحانه کاری با حضور فعالان کتاب در رسانه با تاکید بر رسانه ملی در سرای اهل قلم و در روز دوشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: نشست هم اندیشی خانه کتاب و اتحادیه ناشران هم در همین روز برگزار می شود و همچنین در ساعت 16 نشستی با موضوع بررسی میراث معاصر اندیشمندان مسلمان در حوزه های مرتبط با عقلانیت مدرن و با حضور ضیا موحد و احمد فرامرز قراملکی برپا خواهد شد.
وی گفت: روز سه شنبه نیز نشست بررسی جایگاه نقد در توسعه کتاب کودک و نوجوان و بلافاصله بعد از آن نشستی با حضور آقای عبدالرسول خیراندیش برگزار می شود. روز چهارشنبه هم نشست کتاب و روستا با حضور علی اصغر سیدآبادی از وزارت ارشاد و آقای زیارتی از وزارت کشور در سرای اهل قلم برپا می شود.