به گزارش خبرنگار مهر، این روزها فصل جفتگیری غالب وحوش و چهارپایان آغازشده است. روزهای پایانی پاییز و روزهای آغازین زمستان فصل سرمستی وحوش است که نابخردی شکارچیان آن را با خون این جانداران سرمست زندگی، رنگین میکنند. این فصل معمولا مهمترین فصل آسیب پذیری حیوانات از سوی شکارچیان و متخلفان است.
در این راستا با توجه به اینکه هوشیاری حیات وحش کم تر می شود خطر شکار شدن آن ها بالا می رود و باید حفاظت ها در برابر متخلفان و شکارچی ها بیشتر شود.
اطلاع رسانی ها در خصوص فصل سرمستی حیات وحش افزایش یابد
نایب رئیس انجمن زیست محیطی تسنیم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز فصل سرمستی حیات وحش، اظهار داشت: در فصل بارداری و زایمان که حیوانات ماده به علت بارداری یا حمایت از بچههای خود بهشدت آسیبپذیر میشوند و متأسفانه شکارچیان بیشترین آسیبها را به این حیوانات بیدفاع وارد میکنند.
هومان خاکپور ادامه داد: در فصل سرمستی نرها بیپروا به دنبال یافتن جفت از مخفیگاه خود و مناطق دور از دسترس خارج میشوند و گاهی حتی تا نزدیکی آبادیها و جادهها هم میآیند و در اثر از دست تمرکز و هوشیاری خود ضریب مراقبتشان پایین آمده و شدیداً آسیبپذیر میشوند.
وی اذعان داشت: متأسفانه بعضی افراد فرصتطلب که حرمت آفریدهها را نادیده میگیرند با بداخلاقی از این فرصت سرمستی وحوش در این فصل سوءاستفاده کرده و با تقلید صدای مادهها باعث فریب و کشتار نرها میشوند. رفتاری ناجوانمردانه در این فصل توسط متخلفان بسیار به چشم می خورد که یکی از مهمترین این رفتارها کمین نشستن بر سر چشمهها و آبشخورها برای کشتار پرندگان تشنه که بیخبر از وجود چنین تهدیدهایی میخواهند آب بخورند است.
وی تاکید کرد: از همین رو از رسانهها خصوصاً صداوسیما انتظار است با اطلاعرسانی و افزایش آگاهیهای عمومی از جوامع محلی و بومی بخواهند که در این فصل حمایتهای بیشتری داشته باشند و وحوشی که به جادهها و آبادیها و باغات نزدیک میشوند را به سمت مناطق کوهستانی و زیستگاههای دور از دسترس هدایت کنند. با حساسیت از کشتار آنان توسط افراد شکارچی و فرصتطلب جلوگیری کنند. در هنگام مشاهده حیاتوحش در نزدیکی محل زندگی و مناطق پرخطر سریعاً با ادارات حفاظت محیط زیست تماس بگیرند و محیطبانان را در انجام وظایف و مأموریتهایشان یاری کنند.
خاکپور بیان کرد: دوستداران محیط زیست تلاش کنند با گفتگو و بیان خسارتهای ناشی از کشتار و نابودی تنوع زیستی به آشنایان و نزدیکان خود ضریب امنیت وحوش در این فصل را بالا ببرند. ادارات حفاظت محیط زیست هم بایستی با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای اطلاعرسانی و آگاهی بخشی و حتی قانونی، همه ظرفیتهای اجتماعی، مذهبی و قانونی موجود را در راستای توسعه و گسترش مشارکت مردم، دوستداران محیط زیست، دهیاران، اعضاء شوراهای اسلامی و ... همسو کرده تا با افزایش ضریب مشارکت زمینه ایجاد امنیت وحوش در این فصل فراهمتر شود.
اتخاذ تمهیدات متعدد برای حفاظت بیشتر از حیات وحش
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت:برای این فصل تمهیدات متعدد برای حفاظت از حیات وحش از سوی این سازمان در نظر گرفته شده است.
شهرام احمدی اذعان داشت: بالا بردن ضریب امنیت فیزیکی، تشکیل اکیپ گشت سیار و... از مهمترین اقدامات در راستای حفاظت این حیات وحش در این فصل است.
وی ادامه داد: نیروهای ستادی دسته بندی شده اند و به مناطق حفاظت شده اعزام می شوند؛ به ویژه روز های تعطیل برای حفاظت بیشتر گروه بیشتری اعزام می شود.
وی تصریح کرد: افزایش تجهیزات مناطق و تجهیزات انفرادی محیط بانان از دیگر اقدامات برای بالا بردن امنیت مناطق تحت مدیریت در این فصل است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: هم اکنون به مردم به ویژه مردمی که در کنار مناطق حفاظت شده زندگی می کنند اطلاع رسانی شده است و تلاش شده است ارتباط اهالی این مناطق بامحیط بانان بیشتر شود.
احمدی بیان کرد: تاکنون در پی مراقبت های ویژه محیط بانان متخلفان حرفه متعددی دستگیر شده است و به مراجع قانونی تحویل داده شده اند.
نظر شما