سید محمد مهدی هادوی -رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این پژوهشگاه ساختمان انرژی خورشیدی در حال آماده سازی است که مراحل ساخت آن به اتمام رسیده و در بهمن ماه امسال آماده بهره برداری است.
وی با اشاره به اینکه کل انرژی مورد نیاز ساختمان از طریق انرژی خورشیدی تامین می شود، افزود: این ساختمان، اولین ساختمان انرژی تجدیدپذیر است که برق مصرفی آن با دو مکانیسم جدا، یعنی معماری ویژه که بتوان از نور خورشید به نحو مطلوب استفاده کرد و همچنین پانل های خورشیدی برای واحدهای آموزشی و پژوهشی تامین می شود.
وی افزود: کل انرژی مورد نیاز ساختمان مانند برق، سیستم حرارتی، صوتی و مواردی از این دست از خورشید و باد گرفته می شود که در اوج استفاده از برق، همان انرژی مصرفی را به برق سراسری ساختمان تبدیل می کند.
هادوی اظهار داشت: پانل های خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز واحدهای آموزشی و پژوهشی استفاده می شوند. همچنین آب گرم مصرفی برای ساختمان از کلکتورهای خورشیدی نصب شده در پشت بام و بخشی از هوای گرم ساختمان نیز از طریق پدیده گلخانه ای تامین می شود.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی عنوان کرد: همچنین به منظور تامین هوای مطبوع در فصول گرم نیز از بادگیرهایی استفاده می شود و این بادگیرها طوری طراحی شده اند که هوای خنک را از یک طرف ساختمان وارد و از سمت دیگر ساختمان خارج می کنند.
وی افزود: ساختمان انرژی خورشیدی پژوهشگاه مواد وانرژی با مصرف صفر، با مساحت 2000 متر مربع در دو طبقه فضای اداری، آموزشی و پژوهشی به مناسبت ایام دهه مبارک فجر امسال رونمایی می شود.
نظر شما