۲۳ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۱۵

گزارش مهر/

افزايش افسارگسيخته طلاق دركردستان/يك پنجم ازدواج ها به طلاق ختم می شود

افزايش افسارگسيخته طلاق دركردستان/يك پنجم ازدواج ها به طلاق ختم می شود

سنندج – آمارهای اعلام شده از سوی سازمان های متولی نشان می دهد در طول كمتر از يك دهه اخير ميزان طلاق در كردستان دو برابر شده است و تمامی برنامه های اجرا شده نيز باعث کاهش آن نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، طلاق یك واقعیت امروزی جامعه است و این پدیده و آسیب مخرب نه تنها در كشور ما كه در سایر جوامع نیز وجود دارد ولی متاسفانه آمارهای اعلام شده از سوی سازمان های مسئول در كردستان نشان می دهند كه روند افزایشی این پدیده طی چند سال اخیر به صورت افسار گسیخته همچنان ادامه دارد.

روند افزایشی آمار طلاق در كنار كاهش ازدواج كه با افزایش سن این سنت حسنه نیز همراه بوده است از جمله مشكلاتی است كه این روزها در كردستان وجود دارد و تمامی برنامه های اجرا شده از سوی سازمان های مسئول در این زمینه تاكنون نتجیه مشخصی به دنبال نداشته است.

نگاهی به آمارهای اعلام شده در خصوص طلاق در استان كردستان نشان دهنده یك نكته نگران كننده است چرا كه بخش زیادی از طلاق های ثبت شده در این استان نشان می دهد كه ازدواج های صورت گرفته در سالهای نخستین به مشكل برخورده و در نهایت باعث طلاق می شوند.

آمارهای كشوری طی یك دهه اخیر نشان می دهد كه استان كردستان همواره جزو هفت استان برتر در زمینه طلاق است و هر چند كه در این مدت مسئولان ادارات و سازمان های دولتی بارها تغییر كرده اند ولی شیب افزایشی طلاق در این استان همچنان ادامه داشته و یك برنامه كلی برای كنترل، مهار و مقابله با این پدیده مخرب كه باعث فروپاشی نهاد خانواده است، صورت نگرفته است.

ثبت بیش از دو هزار طلاق در کردستان

مدیر کل ثبت احوال کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آمار ثبت طلاق و ازدواج در این استان از ابتدای سال جاری تاكنون  یادآور شد: در سال جاری بیش از دو هزار مورد طلاق در کردستان ثبت شده است و در كنار این میزان طلاق حدود ۱۲ هزار فقره ازدواج نیز به ثبت رسیده است.

محسن آقایی با اشاره به وضعیت نگران كننده افزایش طلاق و كاهش میزان ازدواج در استان كردستان طی چند سال اخیر، افزود: نسبت طلاق به ازدواج در این استان ۴.۸ است و به ازای هر ۴.۸ ازدواج ثبت شده در استان یک طلاق اتفاق افتاده است.

وی همچنین به وضعیت سن ازدواج در استان كردستان اشاره كرد و ضمن بیان اینكه سن ازدواج در این استان همچنان در حال افزایش است، گفت: میانگین سن ازدواج در مردان استان کردستان ۲۷ سال و میانگین سن ازدواج در زنان ۲۳ سال است.

مدیر كل ثبت احوال استان كردستان یادآور شد: متاسفانه با توجه به شرایط موجود و تغییر ایده ها و نظرات از نظر ازدواج نسبت به سال گذشته ۵.۳ درصد در استان کاهش داشته‌ ایم و در مقابل کاهش ازدواج شاهد افزایش طلاق در استان هستیم.

هر چند كه نگاهی به آمارهای ارائه شده از سوی مدیر كل ثبت احوال كردستان در خصوص وضعیت طلاق در كردستان نشان دهنده شیب افزایشی این پدیده و آسیب اجتماعی است ولی مدیر كل بهزیستی استان در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص دلیل اصلی این وضعیت و راهكارهای اصلی مقابله با آن بر لزوم تعامل بین دستگاهی تاكید می كند.

تنها یک سازمان نمی تواند موضوع طلاق را ساماندهی کند

سید صباح قریشی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینكه تنها یك سازمان خاص متولی حوزه طلاق نیست و مدیریت این حوزه نیازمند تعامل و همكاری تمامی ادارات و سازمان های دولتی و همچنین بخش خصوصی است، افزود: اداره كل بهزیستی در قالب مراكز مشاوره اقدامات خوبی را اجرایی كرده است ولی ادامه این مسیر و تقویت فعالیت های این بخش نیازمند كمك سایر ادارات دولتی است.

وی با بیان اینكه طلاق پیامدهای مخربی برای جامعه به دنبال دارد، افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد از كودكانی كه در مراكز تحت پوشش بهزیستی در كردستان نگهداری می شوند نتیجه طلاق هستند و ذكر تنها این نكته نشان دهنده عواقب مخرب پدیده طلاق در جامعه است.

مدیر كل بهزیستی استان كردستان همچنین با تاكید بر لزوم مشاركت بخش خصوصی و غیردولتی در راستای كاهش معضل طلاق در این استان اظهار داشت: وقتی كه مردم در این حوزه ورود پیدا كنند در نتیجه نتیجه كار بهتر می شود و به همین دلیل لازم است كه از ظرفیت های مردمی در راستای مدیریت معضلات اجتماعی استفاده شود.

محسن شجاعی معاون امور اجتماعی مدیر كل بهزیستی كردستان نیز با اشاره به وضعیت آمارهای اعلام شده در خصوص وضعیت طلاق در این استان بیان كرد: بررسی شمار طلاق های ثبت شده نشان می دهد كه بیکاری، فقر، مهاجرت به شهرها، اعتیاد، بزهکاری و بحران هویت از جمله عوامل اصلی بروز طلاق هستند.

وی با اشاره به اینکه عدم آگاهی کامل زوجین، سوءظن طرفین، تفاوت سنی زیاد، چشم و هم‌چشمی و عدم تناسب‌های فرهنگی از جمله دیگر عوامل موثر در بروز طلاق هستند، عنوان کرد: امروزه به دلیل پیشرفت سریع تکنولوژی، الگوی زندگی‌ها تغییر کرده و ماهواره‌ها و سریال‌های پر زرق و برق موجب تغییر الگوهای فرهنگی برخی از خانواده‌ها شده است.

طی ۱۰ سال اخیر میزان طلاق در کردستان دو برابر شده است

معاون امور اجتماعی مدیر كل بهزیستی كردستان در ادامه با اشاره به ارائه آمار ازدواج و طلاق در ۱۰ سال گذشته در کشور، بیان کرد: در سال ۸۴ از هر ۹.۳ مورد ازدواج یک مورد به طلاق ختم می‌شد اما در سال ۹۲ از هر پنج ازدواج یک مورد به طلاق منجر شده است.

شجاعی با اشاره به وضعیت استان كردستان در خصوص وضعیت طلاق بیان كرد: در استان کردستان نیز در سال ۸۳ از هر ۸.۵ مورد ازدواج یک مورد به طلاق انجامیده است اما در سال۹۲ از هر پنج مورد ازدواج یک مورد به طلاق ختم شده است.

وی با اشاره به اجرای سند کنترل و کاهش طلاق در استان کردستان با مشاركت شماری از ادارات و سازمان های دولتی این استان بیان کرد: براساس این سند سطوح سه‌گانه پیشگیری از طلاق از جمله اطلاع رسانی و آگاه سازی، ارائه خدمات و بازتوانی و توانمندسازی اجرا می‌شود كه البته هم اكنون این سند در سطح تئوری است و باید برای عملیاتی كردن آن برنامه ریزی شود.

هر چند كه آمارها در خصوص وضعیت طلاق در كردستان نشان دهنده وضعیت نگران كننده این معضل است ولی در كنار این مهم بعضی از كارشناسان معتقدند كه می توان با استفاده از ظرفیت های بومی و محلی این استان از روند افزایش آن جلوگیری كرد.

تاكید بر ویژگی های فرهنگی كردستان از یك سو و همچنین تلاش ادارات و سازمان های دولتی مسئول از سوی دیگر برای تسهیل در امر ازدواج با دو رویكرد تامین مسكن و شغل برای جوانان می تواند در راستای مدیریت این معضل اجتماعی بهترین اقدام باشد.

كردستان در حالی این روزها با معضل طلاق دست و پنجه نرم می كند كه به دلیل ویژگی های خاص فرهنگی در گذشته وضعیت به مراتب بهتری داشت ولی شكل گرفتن زندگی های امروزی باعث شده است تا این معضل اجتماعی خود زمینه ساز بروز آسیب های جدید دیگری شود.

کد خبر 2463916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha