۸ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۴۸

مهر گزارش می دهد:

همایش ملی "جنگل ابر، میراث ماندگار " در شاهرود برگزار شد

همایش ملی "جنگل ابر، میراث ماندگار " در شاهرود برگزار شد

شاهرود- همایش ملی جنگل ابر، میراث ماندگار، با حضور تنی چند از مقامات کشوری، شهرستانی، فعالان محیط زیستی و همچنین مسئولان سازمان های مردم نهاد این حیطه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش که شامگاه پنج شنبه با حضور مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از مسئولان در تالار شقایق های دانشگاه شاهرود برگزار می شد، درباره مسائل پیرامون جنگل ابر بحث و تبادل نظر شد.

این همایش به همت ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود برگزار و هدف اصلی آن تبادل نظر درباره مسائل زیست محیطی و حفظ منابع خدادادی طبیعی بویژه جنگل ابر عنوان شد.

همایش ملی جنگل ابر در شاهرود

تغییر رفتارها، تحولات بنیادین در مشکلات زیست محیطی  ایجاد می کند

مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، با اشاره به تاکیدات دین اسلام در زمینه مصرف آب و منابع طبیعی گفت: اگر در رفتارهای خود تجدید نظر کنیم، شاهد تحولات بنیادین در مشکلات زیست محیطی کشور خواهیم بود.

محمد درویش راز پیروزی جنگل ابر را خوست مردم عنوان کرد و افزود: این مطالبه اجتماعی زمانی مطرح می شود که دانش پشتوانه اش باشد.

وی همچنین در خصوص تفاهم نامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست کشور با آموزش وپرورش برای تاسیس مدارس جامع محیط زیستی اظهار داشت: می خواهیم نسلی را پرورش دهیم که در کنار توانایی خواندن و نوشتن، از سواد محیط زیستی نیز برخوردار باشد.

عضو شورای جنگل های کشور، در توضیح عوامل موفقیت سمن های محیط زیستی در جنگل ابر، توضیح داد: امروز اعلام شدن منطقه حفاظت شده در محدوده ابر موفقیت بزرگی است که یکی از دلایل آن وجود تفکری مبتنی بر نگاه مصالح جمعی، به جای مصالح فردی است.

درویش خاطرنشان کرد: وجود این طرز فکر که منابع طبیعی نه تها برای ما بلکه از آن آیندگان و فزندان ما نیز هست، باعث نجات یکی از بزرگترین و غنی ترین منابع خدادادی جهان شد.

نگاه مسلط گرایانه ی فن سالاران به محیط زیست

این کارشناس و فعال محیط زیست با طرح پرسشی تحت عنوان تخریب منابع طبیعی از کجا آغاز شد، به منشور معروف به اسپینوزا اشاره کرد و گفت: متاسفانه در منشور منسوب به باروخ اسپینوزا سالیان پیش آمده است که همه ما مختاریم هرچیزی را که در طبیعت بد می شماریم به هر طریقی از خود دور سازیم و محققا هرکسی به موجب عالی ترین حق طبیعت مجاز است به کاری دست زند که آن را مبتنی بر نفع خود می داند.

درویش یکی از ریشه های تخریب محیط زیست را همین منشور و طرز فکرهایی از این قبیل عنوان کردو ابراز داشت: ریشه مشکلات امروزی ما در تفکر امثال اسپینوزا است نگاه مسلط گرایانه فن سالاران به محیط زیست در جوامع نشان می دهد که این قشر عقیده ای به حفط محیط زیست ندارند.

وی افزود: نخستین سد کشور در گلپایگان احداث شد و در روز افتتاح آن شاه وقت به تقلید از کشورهای بیگانه، از کوتاهی و کوچکی تاج این سد انتقاد کرد چراکه در دید وی ارتفاع بسیار زیاد ملاک پیشرفت کشور بود که این تفکرات باعث شد تا در نهایت ارتفاع سد به دوبرابر افزایش یافت و نخستین تخریب های محیط زیست آغاز شد.

همایش ملی جنگل ابر در شاهرود

۱۱۰ هزار راس از چهارپایان ما باقی مانده است

مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، با اشاره به بحران چهارپایان باقی مانده در کشور، تصریح کرد: زمانی در دشت بم ۲۰۰ هزار راس کل و بز، قوچ و میش و مارال و ... وجود داشت حال آنکه امروز در کل کشور این میزان به ۱۱۰هزار راس رسیده است

درویش تاکید کرد: امروز ۹۵درصد از چهارپایان حیات وحش ایران از بین رفته اند که این مهم ناشی از یک خطای حقوقی مصوب در قانون اساسی دهه های ۲۰ و ۳۰ است که این مهم درباره شیر یال کوتاه ایرانی نیز صدق می کند

وی افزود: روزگاری شکار در دربار قاجار نوعی افتخار و نماد مردانگی برای هر مرد تعریف می شد و اما امروز با کمک شما مردم و سازمان های مردم نهاد این تفکر حاکم بر جامعه تغییر یافته است

فعالان محیط زیست مردمانی بی غم نیستند

این مقام مسئول با بیان اینکه در سرزمین خوب می توان خوب زندگی کرد، گفت: برخی فکر می کنند طرفداران محیط زیست بی غم هایی هستند که نه از شرایط اقتصادی با خبرند و نه از نان و آب اما باید اذعان کردکه اگر بتوانیم سرزمینی را مدیریت کنیم که حالش خوب است، می توانیم آب و خاک خوب نیز داشته باشیم و وقتی آب و خاک خوب داشتیم می توانیم محصولات خوب تولید کنیم و درنهایت می توانیم بگوییم مردم سالم هستند

درویش با اشاره به سونامی سرطان در جامعه کنونی تاکید کرد: امروزه انواع امراز مانند ام اس، سرطان و ... به واسطه عدم مدیریت منابع طبیعی است چرا که محصولات خوب در خاک خوب بعمل می آیند و خاک خوب زمانی پدید می آید که حال سرزمینمان خوب باشد

وی افزود: اصل ۵۰قانون اساسی ما امروز بر همین مهم تاکید دارد لیکن باید حفظ کیفیت زندگی را در دستور کار قرار داد اگر بتوانیم نسلی را پرورش دهیم که دلش به حال طبیعت بسوزد فردا می توانیم در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم و این امر نیز در گرو آموزش از ابتدایی به فرزندانمان است

 عضو شورای جنگل های کشور، با بیان اینکه نباید به مسائل کلان کشوری و محیط زیستی بی تفاوت بود، تصریح کرد: امروز شما مردم محور فعالیت های محیط زیستی هستید و می توانید اولویت های محیط زیستی را به صدر مسائل راهبردی کشور برسانید تا مشکلات محیط زیستی به عنوان دغدغه معرفی شوند.

همایش ملی جنگل ابر در شاهرود

طرحی برای انحلال سازمان حفاظت از محیط زیست

درویش با اشاره به طرح دو فوریتی مبنی بر انحلال سازمان محیط زیست کشوری در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس از یک سو بر دهان ماسک می زنند و از سوی دیگر بودجه ۶۰میلیارد تومانی مقابله با ریزگرد ها را در مجلس حذف می کنند حتی با امضای ۱۲۰نماینده می خواهند سازمان محیط زیست را منحل کنند که این امر نشان می دهد نسل ما از ابتدا درست آموزش ندیده است.

وی افزود: باید از ابتدا و در مقطع فرزندان و کودکان آموزش های ساخت و پرورش نسل هوشیار را شروع کرد تادر آینده دچار نسلی بی تفاوت  نباشیم ولی برای این منظور باید این فرهنگ را اشاعه داد.

مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، در خاتمه تاکید کرد: تازمانی که برای درندگان واحد شمارش قلاده به معنای دربند در آوردن، برای پرندگان قطعه به معنای اینکه برایمان اندازه قطعه گوشتی بیشتر ارزش ندارند و برای چهارپایان راس بر مبنای سوار شدن بر پشتشان را بکار می بریم و با این دید منفی به آنها می نگریم نمی توان انتظاری داشت.

درویش تصریح کرد: می توان به زیبایی و آسانی دید های منفی را کنار گذاشت و اعلام کرد یک پلنگ به جای یک قلاده پلنگ و یا دو جغد و ...

سیاست گذاری های مناسب، اقتصاد را با منابع طبیعی گره می زند

مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، با اشاره به تبلیغات گسترده در زمینه مصرف گرایی که منجر به تولید زباله بیشتر می شود، گفت: باید در سیاست های مصرف گرایی در دنیا تجدید نظر شود و با سیاست گذاری های مناسب، اقتصاد را با منابع طبیعی گره زد.

پیمان یوسفی آذر، با بیان اینکه میزان واحد های دامی چهار برابر حد مجاز مراتع سطح کشور هستند، اظهارداشت: مهم ترین عوامل تخریب مراتع و جنگل ها، تعلیف دام هاست چرا که زندگی روستاییان و عشایر هر منطقه به آنها وابسته است.

وی ضربات زیست محیطی طرح های توسعه عمرانی را نیز در بالاترین سطح آن ۲۵ درصد دانست و افزود: اکنون که مسئله عبور جاده از جنگل ابر برطرف شده است باید مسئله چرای دام ها با دقت بررسی شود.

این مقام مسئول، در پایان با اشاره به ارزش دارویی و اقتصادی درختان سرخدار تاکید کرد: تنها راه مبارزه با تخریب جنگل آگاهی و پیوند زدن علم با منابع طبیعی کشور است تا شاهد اشتغالزایی در روستاها نیز باشیم و به مرز توسعه یافتگی برسیم.

همایش ملی جنگل ابر در شاهرود

تغییر نگاه به طبیعت و محیط زیست

نماینده سمن ها و ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود با اشاره به مشکلات پشت سر گذاشته شده برای حفظ جنگل ابر، گفت: خبر خوشی برای دوستداران محیط زیست در راه است و آن تغییر نگاه به طبیعت است.

امیر حسین ولیان با تاکید بر قرار گرفتن کشوردر منطقه ای از جهان که دارای جنگل های محدود است ابراز داشت: باد همچون بسیاری از کشورها رفتار و نگاه خود را نسبت به طبیعت عوض کنیم وگرنه دچار قهر الهی می شویم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: جوانان و طبیعت دوستان شاهرود یک اقدام مدنی را شروع کرده اند و آن اطلاع رسانی به افکار عمومی است و با پافشاری بر حق زیستن خود ونسل های آینده موفق خواهند شد این جنگل را برای نسل های بعد حفظ کنند.

در حاشیه این همایش

نکته قابل توجه این نشست اعتراض یکی از حضار در جلسه درباره سلب مسئولیت دولت نهم و دهم درباره تخریب مسائل محیط زیستی و همچنین نمایندگاه مجلس شورای اسلامی بود که با پاسخ صریح محمد درویش مواجه شد.

این فرد حاضر در جلسه درباره بحران های زیست محیطی کشور، خطاب به مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور،گفت: آقای درویش، خانم ابتکار و شما تا بحال به خوزستان سفر کرده اید و از حال مردم منطقه با خبر هستید همچنین بدانید در دولت تدبیر و امید نیز تخریب منابع محیط زیستی وجود دارد.

همایش ملی جنگل ابر در شاهرود

درویش در پاسخ به این فرد، اظهار داشت: ما هیچگاه نگفته ایم که تخریب های محیط زیستی تنها در دولت نهم و دهم بوده است بلکه هم اکنون نیز موضوعاتی از این دست در کشور رخ می دهد همچنین باید گفت هنوز یک هفته از سفر خانم ابتکار و بنده، همراه با هیئت همراه به خوزستان نمی گذرد.

همچنین در ادامه فرماندار ویژه شهرستان شاهرود نیز در سخنانی از پیش برنامه ریزی نشده خطاب به فرد معترض خواستار طرح شکایت به صورت علمی و با اسناد و مدارک شد و گفت: باید دوستانه، با دلیل و مدرک بر سر مسائل این چنینی سخن گفت.

در خاتمه نیز لوح تقدیر اهدایی دوستداران محیط زیست به ریاست محترم جمهوری به مقام عالی دولت در شهرستان شاهرود اعطا شد.

نمایشگاه عکس، اهدای لوح تقدیر از حافظان جنگل ابر، امضای تومار در باره حفاظت از جنگل ابر و نمایش نمادین پلاکارد هایی با موضوع محیط زیست توسط دانش آموزان مدرسه فرشته شاهرود از دیگر برنامه های جانبی همایش یکروزه جنگل ابر میراث پایدار بودند.

کد خبر 2507455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha