۱۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۳:۵۸

اطمینان:

کلاهبردار شبکه های اجتماعی در کرمان دستگیر شد

کلاهبردار شبکه های اجتماعی در کرمان دستگیر شد

کرمان - بازپرس شعبه چهارم دادسرای کرمان از دستگیری یک کلاهبردار شبکه های اجتماعی در کرمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمداطمینان ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده از شبکه های اجتماعی روز به روز در کشور ما فراگیرتر می شود و این فراگیری همراه با خوش بینی و بدبینی هایی است.

اطمینان افزود: اگر استفاده از فن آوری هدفمند و مدیریت شده نباشد نه تنها امنیت جامعه از دست خواهد رفت بلکه خانواده ها و افراد پیرامون نیز دچار مشکلات زیادی خواهند شد.

وی در ادامه یادآور شد: وایبر، واتساپ، لاین، وی چت و اسکایپ و غیره از پرکاربرترین شبکه های اجتماعی در سال های اخیر هستند.

وی بیان داشت: با اینکه این شبکه ها عمر طولانی از زمان تولد ندارند اما توانسته اند تاثیرات شگرفی را در سطح جوامع مختلف داشته باشند که مهم ترین نکته جالب توجه در ارتباط با این شبکه ها اعتیاد و استفاده مستمر از این شبکه هاست.

اطمینان با اشاره به اینکه تحقیقات اخیر نشان داده است که این شبکه ها اعتیادآور هستند، گفت: برخی افراد بالغ بر ۵ ساعت از وقت خود را در این شبکه ها می گذرانند و نتیجه استفاده مستمر و اعتیاد افراد به این شبکه ها، به وجود آمدن عوارض، بیماری های روانی است که در سطح جامعه شاهد آن هستیم.

وی افزود: نرم افزارهایی مانند وایبر و واتساپ به سهولت روی اغلب گوشی های نسل جدید نصب می گردد و امکان تبادل اطلاعات را فراهم می آورد.

وی خاطرنشان ساخت: اطلاعات رد و بدل شده در سطح این شبکه ها در ایران نه تنها به ژرفای ذهنی مخاطبان چیزی را اضافه نمی کند بلکه موجب سطحی نگری و سردرگمی و ابهام معنایی آن ها می شود که البته ناگفته نماند گاهی اوقات اطلاعات مفید هم رد و بدل می شود اما آنچه که مشخص است این است اکثر مطالب موجب سطحی نگری می شود.

وی با بیان اینکه شبکه های اجتماعی در لایه لایه زندگی جوانان رسوخ کرده اند، گفت: نظارت مستمر خانواده ها بر فرزندان و استفاده بهینه از فناوری و شبکه های اجتماعی و همچنین بالا بردن سطح معلومات عمومی می تواند سلاحی باشد در مقابل آسیب های این شبکه ها.

وی همچنین ابراز داشت: ما نمی توانیم ارتباط خود و فرزندانمان را با دنیا قطع کنیم و باید به بنیان اخلاقی جامعه توجه کنیم و آن را رشد دهیم و آنقدر قوی کنیم که سره از ناسره تشخیص داده شود.

اطمینان در ادامه خاطرنشان ساخت: در خصوص آگاه سازی افراد جامعه خصوصا نوجوانان که در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و حتی کودکان می توان با تعامل بین خانواده، مدارس، دانشگاه ها، جراید، تلویزیون، رادیو و سایر رسانه ها در جامعه از پیشروی این معضلات چون اعتیاد به این فضاها جلوگیری کرد و آنها را به بن بست رساند.

تشریح پرونده کلاهبرداری

وی در ادامه به شرح پرونده کلاهبرداری از طریق شبکه های اجتماعی در کرمان پرداخت و اظهار داشت: موضوع این پرونده از زمانی آغاز شد که از اواسط آذرماه خانواده ها با طرح شکوائیه هایی به دادگستری مبنی بر کلاهبرداری فردی در یکی از شبکه های اجتماعی مراجعه کردند و عنوان کردند دختربچه های آنان با ورود به شبکه اجتماعی به نام بی تاک قربانی فرد کلاهبردار شده اند.

وی ابراز داشت: دستگاه قضایی نیز با توجه به طرح دعوا و شکایات دستور لازم را در خصوص دستگیری و پیگیری این موضوع به پلیس فتا دادند.

اطمینان افزود: پس از پیگیری های لازم مجرم کلاهبردار در ۴ اسفندماه در حین ارتکاب جرم دستگیر شد و با قرار بازداشت موقت روانه زندان شد.

وی متهم پرونده را یک جوان ۲۳ ساله مجرد و دارای تحصیلات عالیه عنوان کرد و گفت: این جوان از طریق شبکه اجتماعی بی تاک خود را به عنوان فردی متمکن و جواهرفروش معرفی کرده و در ابتدا با ابراز دوستی و تقاضای ازدواج با قربانیان قرار ملاقات می گذاشت.

وی همچنین خاطرنشان ساخت: متهم پس از برقراری ارتباط با خانم ها، از ایشان تقاضای تعویض و تبدیل به احسن طلاجاتشان را داشته و پس از دریافت طلا و پول از این افراد که به ۱۵ میلیون تومان هم می رسید متواری و قربانیان را برای شاکی نبودن تهدید به افشای عکس ها و اطلاعات آنها در فضای مجازی می کرده است.

رییس شعبه چهارم بازپرسی دادسرای کرمان گفت: قربانیان این کلاهبرداری ۱۵ خانم در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال هستند که متاسفانه با ناآگاهی به شبکه اجتماعی بی تاک وارد شده و قربانی یک کلاهبرداری گشته اند که این قربانیان علاوه بر استان کرمان از شهرهای قم و اصفهان نیز بوده اند.

وی همچنین افزود: متهم سابقه کیفری نداشته و در بازجویی اقرار به جرم خود کرده است و عنوان کرده است که با ورود به شبکه های اجتماعی متوجه این امر شدم که می توانم افرادی را به راحتی مورد سو استفاده قرار دهم.

وی همچنین افزود: احتمال افزایش شاکیان نیز وجود دارد و در دست بررسی است و مجازات قانون گذار طبق ماده ۱۳ قانون جرائم رایانه ای یک تا پنج سال حبس و جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال و رد مال است.

اطمینان در پایان با اشاره به پرونده ی کلاهبرداری دیگری که در یکی از سایت های معتبر همسریابی بوده است گفت: مردی ۴۵ ساله با عکسی که متعلق به وی نبوده و با اطلاعات دروغ با خانم هایی که عضو سایت بوده اند ارتباط برقرار کرده و بعد از اینکه از لحاظ عاطفی آن ها را درگیر می کرده است با آها قرار گذاشته و از آن ها برای فراهم کردن مقدمات ازدواج به دلیل وضعیت مالی خوبی که ندارد پول و طلاهای آن ها را می گرفته است.

وی خاطرنشان ساخت: این متهم با شکایاتی که از وی شد تحت تعقیب قرار گرفت و در نهایت دستگیر و مشخص شد این فرد متاهل و دارای سه فرزند بوده با تحصیلات زیر دیپلم بوده که از طریق سایت همسریابی اقدام به کلاهبرداری کرده است و شاکیان این پرونده ۴ نفر هستند. 

کد خبر 2513941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha