۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۱۷

انتشار فراخوان بیست و دومین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

انتشار فراخوان بیست و دومین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

فراخوان بیست و دومین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیست و دومین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان را با شعار «بچه‌های امروز، تماشاگران خلاق» و با هدف حمایت از آثار هنری خلاق و تربیت نسل آینده فرزندان ایران اسلامی مهرماه  ۱۳۹۴ در شهر تاریخی همدان برگزار می‌کند.

موضوع و مضامین آثار شرکت کننده در جشنواره به شکل آزاد است لیکن آثار با مضون اخلاق و سنت اسلامی، فرهنگ اصیل ایرانی، خانواده، نشاط و امید در فضای جامعه و نسل آینده به شکل آثار خلاقانه و پرمخاطب در اولویت انتخاب خواهد بود.

بخش‌های جشنواره

مسابقه تئاترکودک
مسابقه تئاتر نوجوان
تئاتر بین‌الملل
تئاتر خردسالان
تئاتر دانش‌آموزی
مسابقه تئاتر خیابانی
مسابقه ‌نمایشنامه‌نویسی
کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی

مسابقه تئاتر کودک

این بخش شامل آثار ایرانی ویژه مخاطبان کودک (گروه سنی ب و ج – کودکان شش تا دوازده سال) خواهد بود. نمایش‌هایی که از اول مرداد ۱۳۹۳ تا ۳۰ مرداد ۹۴ اجرای عمومی شده باشند امکان حضور در این بخش را خواهند داشت. این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود و سقف آثار پذیرفته شده حداکثر ۸ نمایش خواهد بود.

متقاضیان باید لوح فشرده اثر اجرا شده را به همراه تأییدیه اجرای عمومی‌ (حداقل ۱۵ اجرا در تهران و ۱۰ اجرا در شهرستان) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. تأییدیه آثار اجرا شده در تهران توسط تالارهای نمایش و در شهرستان‌ها با معرفی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل پذیرش خواهد بود. کمک هزینه گروه‌های نمایشی در این بخش به تشخیص کمیته کارشناسی انتخاب آثار حداکثر مبلغ ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال خواهد بود.

مسابقه تئاتر نوجوان

در این بخش آثار ایرانی ویژه مخاطب نوجوان (گروه سنی د - نوجوانان دوازده تا شانزده سال) امکان شرکت خواهند داشت. نمایش‌هایی که از اول مرداد ۱۳۹۳ تا ۳۰ مرداد ۹۴ اجرای عمومی شده باشند، می‌توانند متقاضی شرکت در این بخش باشند. این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود و سقف آثار پذیرفته شده حداکثر ۸ نمایش خواهد بود.

متقاضیان می‌بایست لوح فشرده‌ اثر اجرا شده را به همراه تأییدیه اجرای عمومی ‌(حداقل ۱۵ اجرا در تهران و ۱۰ اجرا در شهرستان) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. تأییدیه آثار اجرا شده در تهران توسط تالارهای نمایش و در شهرستان‌ها با معرفی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل پذیرش خواهد بود. کمک هزینه گروه‌های نمایشی در این بخش به تشخیص کمیته کارشناسی انتخاب آثار حداکثر مبلغ ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال خواهد بود.

تئاتر بین‌الملل

این بخش با حضور نمایش‌های منتخب بین‌المللی به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد. همچنین نمایش و گروه منتخب تئاتر بین‌الملل با انتخاب تماشاگران در مراسم اختتامیه مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. تولیدات مشترک هنرمندان ایران با هنرمندان سایر کشورها می‌توانند متقاضی حضور در جشنواره باشند. تبادل تجربه و بهره‌گیری از تکنیک‌های نوین هنر تئاتر و معرفی گروه‌های شناخته شده  بین‌الملل و حمایت از تولیدات مشترک مهم‌ترین معیار در انتخاب آثار این بخش خواهد بود.

تئاتر خردسالان

بخش تئاتر خردسالان با رویکرد نقش آموزشی هنر نمایش برای گروه سنی زیر پنج سال و به شکل غیر‌رقابتی برگزار خواهد شد. متقاضیان لازم است طرح و یا نمایشنامه خود را جهت شرکت در این بخش ارسال نمایند. بخش تئاتر خردسالان با ایده اجرای نمایش در مکان‌های غیررسمی تئاتر (مهدکودک‌ها و مراکز پیش دبستانی و آموزشی) و با حداقل امکانات فنی برگزار خواهد شد و آثار پیشنهادی می‌بایست واجد شرایط اجرای آسان و بدون نیاز به امکانات فنی باشد. همچنین در ایام جشنواره با اختصاص یک سالن مناسب امکان حضور گروه مخاطبان خردسال و دیدن نمایش مهیا خواهد شد.

با ارزیابی مربیان و کارشناسان آموزشی خردسالان در این بخش یک نمایش برگزیده در مراسم اختتامیه مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. شیوه اجرایی و نقش آموزشی و تربیتی در انتقال مضمون به مخاطب اولویت انتخاب در این بخش است. به تشخیص شورای انتخاب حداکثر پنج نمایش به عنوان آثار برگزیده جهت شرکت در این بخش انتخاب خواهد شد و به گروه‌های نمایشی تا سقف ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال کمک‌هزینه تعلق خواهد گرفت.

تئاتر دانش‌آموزی

با توجه به اهمیت نقش تئاتر دانش‌آموزی در تربیت و آموزش دانش‌آموزان علاقه‌مند به هنرهای نمایشی این بخش در این دوره صرفاً ویژه گروه‌های نمایشی استان همدان برگزار خواهد شد. گروه‌های نمایشی در سطح شهر و استان همدان امکان شرکت در این بخش را خواهند داشت. بخش تئاتر دانش‌آموزی با حضور گروه‌های منتخب در سطح سالن‌های مدارس برگزار خواهد شد. گروه‌های نمایشی با معرفی‌نامه آموزش و پرورش و یا  مدرسه و مکان آموزشی می‌توانند جهت ارائه لوح فشرده فیلم اجرا متقاضی شرکت در این بخش باشند. در این بخش به تشخیص ستاد جشنواره حداکثر ۵ نمایش انتخاب خواهد شد.

در بخش تئاتر دانش‌آموزی با مشارکت آموزش و پرورش استان و ستاد جشنواره امکان دعوت از گروه‌های نمایشی منتخب وجود دارد که جزئیات آن به شکل جداگانه اعلام خواهد شد.

مسابقه تئاتر خیابانی

بخش تئاتر خیابانی با اجرای نمایش در مکان‌های عمومی و فضای باز و پذیرش حداکثر هشت گروه نمایشی به شکل رقابتی برگزار خواهد شد.  گروه‌های نمایشی لازم است سه نسخه از طرح داستانی و شیوه اجرایی نمایش را به ستاد جشنواره ارائه نمایند. کمک‌هزینه گروه‌های راه یافته به جشنواره در بخش خیابانی به تشخیص کمیته انتخاب حداکثر مبلغ ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال خواهد بود.

تذکر: آثار ارائه شده در این بخش نباید در هیچ جشنواره‌ای شرکت کرده و یا اجرای عمومی رفته باشد. چنانچه در هر مرحله‌ای خلاف این موضوع برای ستاد برگزاری محرز شود اثر مذکور از حضور در جشنواره منع خواهد شد.

مسابقه نمایشنامه نویسی

این بخش در راستای توجه به حوزه نمایشنامه‌نویسی و تولید متون مناسب مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌شود. در این بخش به تشخیص هیات داوران نمایشنامه‌های برگزیده در طول برگزاری جشنواره توسط گروه‌های نمایشی در جلسات کارگاهی و آموزشی خوانش خواهد شد. به نمایشنامه‌های برگزیده اول تا سوم از سوی ستاد برگزاری جوایزی در مراسم اختتامیه اهدا خواهد شد. همچنین در صورت تصویب شورای علمی و انتشارات، برای چاپ آثار منتخب اقدام می شود.

کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی

یکی از اهداف مهم جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایجاد فرصت برای تبادل نظر و تجربه و آموزش هنرمندان در حوزه‌های تخصصی تئاتر است. از برنامه‌های مهم در طول برگزاری جشنواره، کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی خواهد بود که با دعوت از پیشکسوتان و اساتید و هنرمندان داخلی و خارجی برگزار می شود. موضوعات نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی و چگونگی ثبت نام از هنرمندان متقاضی متعاقبا از سوی ستاد جشنواره اعلام خواهد شد. بخش نشست‌های پژوهشی با موضوعات جشنواره و با دعوت از اساتید و هنرمندان و پژوهشگران طی ایام جشنواره با عنوان نشست تخصصی برگزار خواهد شد.

همچنین نظر به اهمیت حوزه پژوهش و انتشارات تئاتر کودک و نوجوان ستاد جشنواره از مقالات پژوهشی و تحقیقی در این بخش استقبال می‌نماید. نویسنده‌گان و پژوهشگران می‌توانند جهت ارائه آثار خود به ستاد جشنواره اقدام نمایند و در صورت تصویب اثر پیشنهادی جهت انتشار آن اقدام خواهد شد. آثار با موضوعات مورد توجه جشنواره به شکل کتب مختلف علمی و پژوهشی منتشر خواهد شد.

نشانی دبیرخانه: همدان: بولوار بعثت، مجتمع جنب پارک مردم، مجتمع فرهتگی سینمایی شهید آوینی، دبیرخانه دایمی جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان.

کد خبر 2539197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha