۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۳۹

درددل های قاسم کشکولی همزمان با انتشار رمان تازه‌اش

۱۵ سال منتظر انتشار رمانم بودم/نوشتن به جای حرفه، دستگرمی شده است

۱۵ سال منتظر انتشار رمانم بودم/نوشتن به جای حرفه، دستگرمی شده است

قاسم کشکولی همزمان با انتشار رمان تازه خود می گوید هیچ نویسنده ای در ایران امروز شرایط منسجمی برای نوشتن ندارد و همین مساله ادبیات را به جای حرفه، دستگرمی کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «این سگ می خواهد رکسانا را بخورد» نوشته قاسم کشکولی نویسنده صاحب سبک ادبیات داستانی معاصر ۱۵ سال پس از تالیف، سرانجام منتشر و در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران توزیع می شود.

کشکولی با وجود اینکه در ۱۵ سال گذشته اثر داستانی منتشر نکرده است در سالهای ۸۸ و نیز ۹۱ دو اثر دیگر از خود را با عنوان «بازی، مهندسی یک رمان» و بازنویسی اثری محمد غزالی با عنوان «سوانح» را منتشر کرده بود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رمان تازه اش گفت: ترجیحم این است که مخاطب رمان را بخواند و درباره اش اظهار نظر کند تا اینکه من بخواهم بگویم که چه کاری در این رمان کرده‌ام. همه آنهایی که ادبیات داستانی ایران را جدی دنبال می کنند با سبک و سیاق داستانی من آشنا هستند و این کتاب نیز چیزی جدای از آن نیست. منتهی نوشتن این رمان در سال ۷۹ به پایان رسیده و تا امروز امکان انتشار آن مهیا نبوده است.

این نویسنده در ادامه افزود: کدام نویسنده است که دلش نخواهد اثر داستانی اش منتشر نشود. همه دوست دارند. ولی وقتی نویسنده ای موفق به این کار نمی شود معنایش این است که شرایط انتشار کار برای او فراهم نشده است. در کشور ما امروز هیچ نویسنده ای نیست که بتواند بگوید شرایط منسجمی برای نوشتن و فعالیت ادبی او فراهم است. در این حالت نوشتن به جای یک فعالیت حرفه ای تبدیل به نوعی دستگرمی برای صاحب قلم می شود.

کشکولی افزود: شما یک نویسنده حرفه ای در ایران پیدا کنید که از راه نوشتن ارتزاق کند. وقتی نوشتن برای تو شغل و فعالیت اصلی نباشد پس باید وقتت و هنرت را خرج کار دیگری کنی و این منجر میشود اگر مثلا امسال هم کتابت منتشر نشد دیگر برایت اهمیت نداشته باشد و بگذاریش برای سال بعد یا بعدتر.

این نویسنده افزود: نویسنده ای مانند فوئنتس  وقتی ۵۰ صفحه از رمانش را می نوشت آن را به ناشر می داد و اگر ناشر میگفت که این کار فروش ندارد او از ابتدا نوشتن رمانش را شروع می کرد. این زندگی یک نویسنده حرفه ای است که نوشتن مایه ارتزاق اوست. یا مثلا نویسنده ای مانند موراکامی شغل کافه داری را رها می کند و به نوشتن روی می آورد که البته برایش درآمد بیشتری دارد. نویسنده ایرانی هم دلش می خواهد که بتواند به طور مستمر و حرفه ای و به عنوان یک شغل به کار نوشتن بپردازد اما چنین امکانی برایش فراهم نیست و نتیجه اش می شود انتشار کارها با فاصله و زمان طولانی.

کشکولی تصریح کرد: با این حال امیدوارم که به زودی مجموعه داستانی تازه را نیز منتشر کنم. مجموعه داستانی با عنوان «قرارداد عاشقانه ترکمانچای» که قرار است ناشرش مانند این رمان، نشر بوتیمار باشد.

یادآوری می‌شود قاسم کشکولی یکی از داستان نویسان پیشروی معاصر ایران است که  داستان نویسی را به شکل حرفه‌ای از زمستان ۱۳۶۹ آغاز کرد. نخستین داستان او با عنوان  «پنجره» در هفته نامه نقش قلم به چاپ رسید و پس از آن تاکنون از وی آثاری چون  «زن در پیاده رو راه می‌رود»  نشر قصیده سرا، «ناهید» نشر قصیده سرا، «بازی، مهندسی یک رمان» نشر ثالث و روایتی از سوانح احمد غزالی توسط نشر ثالث منتشر شده است.

کد خبر 2565917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha