به گزارش خبرنگار مهر، تعویق در زمان برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی موضوع تازه ای نیست و علاوه بر بی نظمی ها در برگزاری این جلسات در دولت دهم، در دولت یازدهم نیز شاهد بی نظمی های گسترده ای در برگزاری جلسات عالی ترین شورای سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی هستیم.
مقام معظم رهبری اسفندماه سال ۹۰ حکم به تشکیل شورای عالی فضای مجازی دادند و در آن حکم گسترش فزاینده فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بویژه شبکه جهانی اینترنتی و آثار چشمگیر آن را در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و لزوم سرمایه گذاری وسیع و هدفمند در جهت بهره گیری از فرصت های ناشی از آن در پیشرفت همه جانبه کشور و همچنین برنامه ریزی به منظور صیانت از آسیب های ناشی از این فناوری را از جمله دلایل اصلی ضرورت تشکیل شورای عالی فضای مجازی برشمردند و بر اساس این حکم، مقرر شد هر سه هفته یک بار جلسات این شورا به ریاست رئیس جمهور برگزار شود.
نخستین جلسه شورایعالی فضای مجازی، درآخرین روزهای اسفندماه سال ۹۰ و در دولت دهم به ریاست محمود احمدی نژاد برگزار شد و از آن زمان تاکنون روند برگزاری جلسات این شورا شکل منظمی نداشته است.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید نیز، جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست حسن روحانی پس از ۹ ماه وقفه در آبان ماه ۹۲ برگزار شد و پس از آن نیز تداوم برگزاری جلسات این شورای عالی به ریاست حسن روحانی دوام نیاورد و رئیس دولت یازدهم تنها در چند ماه نخست آغاز به کار دولت، این جلسات را منظم برگزار کرد و پس از آن جلسات شورایعالی فضای مجازی شکل منظمی به خود ندید.
این درحالی است که دبیرخانه شورای عالی فضای نیز از زمان برگزاری جلسات این شورا اطلاعی ندارد و دفتر رئیس جمهور به صورت مستقیم زمان برگزاری این جلسات را اعلام می کند.
آخرین جلسه برگزار شده شورایعالی فضای مجازی به دهم اسفندماه برمی گردد که در این جلسه موضوع راهکارهای توسعه صادرات نرم افزار و طرح جامع توسعه فضای مجازی سالم، مفید و ایمن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مصوب شد دولت مکلف است در زمینه تشویق تولید نرم افزار و تسهیل صادرات نرم افزار و خدمات فنی و مهندسی در حوزه فضای مجازی و ارایه آموزش های لازم در موارد مزبور در چارچوب سیاست های شورای عالی فضای مجازی اقدام لازم را به عمل آورد و ظرف مدت یک سال نتیجه اقدامات را به شورای عالی فضای مجازی گزارش دهد.
نظر شما