احد ظفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۹۸ درصد گشنیز استان همدان از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نهاوند تولید میشود.
ظفری گفت: کشت محصول گشنیز در چند سال گذشته توسط کشاورزان نهاوندی گسترشیافته که یکی از دلایل استقبال کشاورزان از کاشت این محصول کم آب بودن و قیمت نسبتاً خوب آن در مقایسه با سایر کشتها است.
وی افزود: همه مراحل کاشت این محصول بهصورت مکانیزه انجام میشود و درصورتیکه یک کارخانه فرآوری این محصول در شهرستان یا استان همدان احداث شود قطعاً سود بیشتری نصیب کشاورزان شده و دست واسطهها از بازار این محصول کوتاه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به اینکه برداشت این محصول از اواخر خردادماه تا اواسط تیرماه شروع میشود و بهطور متوسط از هر هکتار بیش از دو تن گشنیز برداشت میشود، گفت: از این محصول در زمینههای تولیدات عطر، مواد آرایشی و بهداشتی، اسانس و مواد غذایی و شکلاتسازی استفاده میشود که بعد از برداشت به کشورهای آلمان و پاکستان صادر میشود.
احد ظفری بیان داشت: گشنیز به علت اینکه در دو فصل پائیزه و بهار کشت می شود و کشاورز بعد از کشت گشنیز به جای آن می تواند محصول دیگری کشت کند و به علت کم آب بودن در بین کشاورزان جایگاه ویژه ای دارد.
نظر شما