۱۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۴:۵۶

نشست خبری آغاز اکران «رستاخیز» در شیراز؛

آرزوهای درویش برای«رستاخیز»/ اکران درنجف را به پاریس ترجیح می دهم

آرزوهای درویش برای«رستاخیز»/ اکران درنجف را به پاریس ترجیح می دهم

شیراز- کارگردان فیلم سینمایی رستاخیز بابیان اینکه میان اکران فیلم در پاریس یا نجف، نمایش این فیلم را در نجف ترجیح می دهد، گفت:ترجیح می دهم آوارگان جنگهای سوریه و لبنان یا شیعیان یمن این فیلم راببینند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا درویش ظهر شنبه در نشست خبری آغاز اکران این فیلم در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره چگونگی اکران این فیلم در میان کشورهای شیعه نشین، بیان کرد: باید توجه داشت که زیست اجتماعی جهان شیعه به سالن های سینما ارتباطی ندارد، زیرا این بخش از مسلمانان که در کشورهای منطقه قرار دارند اعتقاد چندانی به سینما ندارند و فرهنگ سینما رفتن در آنها ضعیف است ضمن اینکه بعضی از این کشورها دچار جنگ هستند.

کارگردان فیلم رستاخیز فضای اکران این فیلم را در جهان شیعه درصورتی فراهم دانست که این موقعیت خشونت بار حاکم بر خاورمیانه پایان یابد و افزود: آرزو داشتم آغاز اکران این فیلم همزمان با راهپیمایی ۲۰ میلیونی شیعیان به سوی کربلا انجام می پذیرفت.

درویش عنوان کرد: درحالی که خانواده های شیعه در منطقه آواره هستند و در چادرها زندگی می کنند کاش می شد مطلوب ترین وضعیت اکران برای این آوارگان فراهم شود.

اکران رستاخیز در نجف را به پاریس ترجیح می دهم

نویسنده و کارگردان فیلم رستاخیز با بیان اینکه میان اکران فیلم در پاریس یا نجف، نمایش این فیلم را در نجف ترجیح می دهد، افزود: برای نمایش جهانی رستاخیز ترجیح می دهم آوارگان جنگ های سوریه و لبنان یا شیعیان یمن این فیلم را ببینند.

این فیلمساز برگزیده نسل دوم کانون کارگردانان سینمای ایران سهم آثار نمایشی سینمای ایران را در میان کشورهای مسلمان ناچیز عنوان کرد و گفت: با وجودی که ما بسیار می توانیم با مسلمانان این کشورها هم نمایی کنیم، سهم این سینما توسط فیلم های هندی و غربی تسخیر شده است.

وی با طرح این پرسش که در کشورهای شیعه نشین یا سرزمین های همزبان ما، سهم ایران از فضای نمایشی و رسانه ای در چه حدی است یا چرا ما در بغداد تئاتر نداریم؟ پاسخ داد: ما باید مغرور به این باشیم که دارای موسیقی، سینما و تئاتر هستیم.

درویش عمق استراتژیک را وجود چنین توانمندی هایی در ایران دانست و افزود: با وجودی که همواره به داشتن نام و جوایز ایران در محافل و مجامع سینمایی افتخار کرده ایم، اما وجود چنین وضعی در فضای نمایشی و رسانه ای سینمای ایران علامت تعجب بزرگی جلوی این سینما گذاشته است.

وی ادامه داد: برای نهادینه و توانمند شدن صنعت سینما و بالنده شدن اقتصاد آن تکیه کردن به افراشتن پرچم ایران کافی نیست و سینمای ما باید متکی بر عرضه آن در جهان نیز باشد.

به دلیل بلندی مرتبه سیدالشهدا(ع) از هیچ اقدامی در تولید این اثر سینمایی کوتاهی نکردیم

نویسنده و کارگردان رستاخیز در پاسخ به خبرنگار مهر درباره نگرانی های مجامع دینی و برخی علما درباره بخش هایی از این فیلم که چهره معصومین(ع) را به نمایش می گذاشت، تاکید کرد: خوشبختانه این موارد اصلاح شد و تلاش کردیم به دلیل جایگاه و بلندی مرتبه مقام سیدالشهدا(ع) از هیچ اقدامی در تولید این اثر سینمایی کوتاهی نکنیم.

درویش با اشاره به اینکه در پژوهش، سرمایه گذاری، پیش تولید و تولید رستاخیز با شاخص های استاندارد دنیا حرکت کرده است، گفت: سینما یک زنجیره و مجموعه ای از بخش هایی است که باید بتوانند افزون بر تامین اوقات فراغت مخاطبان عام، نیاز مخاطب خاص را برآورده سازد.

کارگردان فیلم سینمایی دوئل در این نشست خبری با تایید اینکه برای اشتیاق مردم به سینما نیاز به عزمی جدی است، گفت: وضعیت سینمای کشور به گونه ای است که انگار مردم با هنر هفتم قهر کرده اند زیرا مشکل در محدودیت های گسترده در سالن های سینما، تولیدات و ارتباط میان این دو مجموعه با مردم است.

او که اعتقاد دارد ارتباط مردم با سالنهای سینما در ایران هیچگاه کمرنگ نشده است، افزود: در دوره انفجار شبکه های ماهواره ای، استودیوهای سینمایی دنیا برای مقابله با این رویداد، صدا را به کمک گرفتند. از این رو، وقتی عنصر صدا به یاری سینمای دنیا آمد که شبکه های ماهواره ای خانه های مردم را قبضه کرده بودند.

کارگردان فیلم اجتماعی متولد ماه مهر با بیان اینکه در کنار حفظ عناصر کیفی در سینمای ایران، نیاز به تامین خواسته های مردم نیز از اهمیت برخوردار است، ابراز کرد: مسئولان فرهنگی و حتی امنیتی باید توجه داشته باشند که سینما عرصه حضور و تامین کننده نیازهای جمعی و تظاهرات گروهی مردم است.

وی توضیح داد: سینما فقط این نیست که موجب سرگرمی مردم شود، زیرا کنار هم قرار گرفتن مردم و خانواده ها با یک هدف مشترک خود یک آیین اجتماعی است. لذا تضعیف حضور مردم در سینما این بخش از اجتماع ما را تضعیف کرده و رفتارهای فردی و انزوای اجتماعی را در پی دارد. بدین خاطر، توسعه سالن های سینما، گسترش اجتماعی و فرهنگی را به دنبال خواهد داشت.

درویش نیاز به خیزش فرهنگی را لازم دانست و افزود: نباید صرفا مشکلات کشور را در چهارچوب های مالی نگاه کرد زیرا چنانچه مسئولان، اصناف سینمایی و کانون های صنفی و نهادهای مسئول می اندیشند این نوعی بیماری است که گریبان سینمای ایران را گرفته نباید وقت را تلف کرد زیرا آمار موید مسایل دیگری است.

کارگردان برتر جشنواره فیلم فجر آمار سینمای ایران در حوزه مخاطب داخلی را با فاصله مطلوب بسیار عنوان کرد و گفت: بسیاری از مجتمع های فرهنگی کشور از جمله آنها که زیر مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی است درحالیکه با پول بیت المال اداره می شوند ظرفیت نمایشی برای جذب جوانان در اختیار ندارند.

وی افزود: مردم به این مجموعه ها مراجعه نمی کنند زیرا فیلمها امکان نمایش در این فضاها را ندارند چون این مجتمع ها در شهرستانها به روز نشده اند.

اگر قرار باشد بر اساس معادلات اقتصادی کار شود، تولید فیلم در ایران دیگر توجیهی ندارد

کارگردان فیلم سینمایی رستاخیز ادامه داد: اگر سینماگران ایرانی که نگران سینما هستند قرار باشد بر اساس معادلات اقتصادی کار کنند، تولید فیلم در ایران دیگر توجیهی ندارد.

درویش با اشاره به اینکه سینمای ایران بر عشق و علاقه استوار است، افزود: چنانچه قرار بود رستاخیز نیز بر اساس معادلات اقتصادی موجود دنیا ساخته شود فراز و فرودهای دیگری رقم می خورد.

وی تاکید کرد: رستاخیز برای بهره مند شدن سینما از آوردگاهی مشحون از معنویت و اصالت، تعمیق بخشیدن به این سینما و بهره مندی از قله معرفتی ساخته شد زیرا سینما گاهی نیاز دارد نسیمی از فرهنگ اهل بیت(ع) به آن بخشیده و وزیده شود.

درویش با بیان اینکه پسندیده نیست در کشوری دارای مفاهیم بلند و آرمان های بزرگ، نتوان با مخاطبان داخلی آثاری در خور عرضه کرد، بیان کرد: این موضوع با عدالت فرهنگی نیز مغایرت دارد در جایی که به داشتن فازهای متعدد عسلویه، معادن و سدهای خود افتخار می کند، در تولید فرهنگی دچار پسرفت باشد.

وی، افزود: سینماگران و فیلمسازان در اعتبار بخشیدن به نام سینمای ایران در جهان سهم دارند و فرهنگ نیز باید سهم خود را از تولید ثروت دریافت کند.

اکران فیلم سینمایی رستاخیز، برنده هفت سیمرغ بلورین جشنواره بین المللی فیلم فجر گذشته همزمان با سراسر کشور از آخرین چهارشنبه ماه مبارک رمضان در سینما سعدی و فلسطین شیراز آغاز می شود.

کد خبر 2851166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha