۲۱ مرداد ۱۳۹۴، ۲۱:۴۶

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی محیط زیست:

نگاه تزئینی به حفاظت از محیط زیست کارساز نیست/وضع ناسالم آب و خاک

نگاه تزئینی به حفاظت از محیط زیست کارساز نیست/وضع ناسالم آب و خاک

اردبیل- مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست تاکید دارد که نگاه تزئینی به حفاظت از محیط زیست کارساز نیست و توجه به این حوزه باید جدی و عمیق باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش شامگاه چهارشنبه در نشست با دهیاران اردبیل با بیان اینکه متاسفانه در کشور هنوز نگاه لوکس و تزئینی به حوزه محیط زیست وجود دارد، تصریح کرد: قانونی در طبیعت وجود دارد که اگر آن را نشناسیم روزی سیلی آن را خواهیم خورد.

وی با ذکر مثالی به تغییر اکوسیستم دریاچه شورابیل در اردبیل به بهانه توسعه گردشگری اشاره کرد و متذکر شد: تلاش برای حفاظت از محیط زیست صرفا نباید تزئینی و با هدف درآمد زایی باشد بلکه باید با هدف حفظ و ارتقا کیفیت زندگی همراه شود.

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست با تاکید به اینکه نگاه به محیط زیست باید فراتر از تکلیف اداری باشد، بیان داشت: محیط زیست موضوعی ملی است و چنانچه مقام معظم رهبری به آن تاکید کردند محیط زیست مسئله اجناحی نیست و اگر فارغ از نگاه جناحی و به شکل ملی به آن نگاه شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

درویش با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته قوانین سفت و سختی برای حفاظت از محیط زیست به عنوان مثال پرتاب کردن زباله از خودرو در کانادا با دو هزار دلار طرح شده است، ادامه داد: در گام اول تولید کیسه های قابل بازیافت برخلاف کیسه های پلاستیکی که ۴۰۰ سال در طبیعت باقی می ماند را تاکید کردیم.

ضرورت تولید کمتر زباله

وی متذکر شد: مهمتری از جمع‌آوری زباله تولید کمتر زباله است چرا که به عنوان مثال با دقت و مراقبت در ژاپن هر دو دو هفته یکبار زباله جمع آوری می شود و در کشور ما رقم تولید زباله قابل توجه است.

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست تصریح کرد: در مدیریت پسماند همواره کمبود بودجه بهانه می شود در حالی که از سوی دیگر برای عوارض آن ده ها برابر پول پرداخت می کنیم و باید در گام نخست ژرفای تلاش خود را افزایش دهیم و در ادامه قوانین را شفاف سازی کنیم.

درویش با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی کشور بیان داشت: چطور در این اصل حفظ محیط زیست لازمه حیات اجتماعی رو به رشد مردم عنوان شده و متاسفانه این مفهوم نهادینه نشده است.

وی با بیان اینکه حل مشکلات زیست محیطی امکان پذیر است و در برخی مناطق کشور با هم افزایی مشکلات حل شده است، تاکید کرد: می توان با اندوخته های جامعه مدنی و کاهش نگاه امنیتی به مقوله محیط زیست نسبت به حل مشکلات اقدام کرد.

وی با اذعان به اینکه ایران کشوری است که در توسعه سرمایه انسانی کشوری بی رقیب است، اضافه کرد: ما نیازمند اصلاح نگاه به حوزه محیط زیست هستیم.

آموزش دهیاران در برنامه های محیط زیست

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست با تاکید به تاثیرگذاری نقش دهیاران در رفع مشکلات زیست محیطی با ذکر مثالی به تفکیک زباله تر و خشک در روستاهای استان گلستان اشاره کرد و افزود: در این استان قرار شد زباله های تر به ورمی کمپوست تبدیل شود و در واقع زباله برای مردم ساکن در روستا درآمد به همراه داشته باشد.

درویش با تاکید به ضرورت برگزاری کارگاه های آموزشی در این راستا اضافه کرد: استانداری اردبیل می تواند در سفرهای پژوهشی دهیاران را به کشورهای دیگر ببرد تا از نزدیک از تجربه این کشورها آشنا شوند.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی اردبیل ادامه داد: هر چند جمعیت این استان به نسبت وسعت وضعیت معقولی دارد اما در خود اردبیل به دلیل استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی و کشاورزی سنتی با مشکل نشست زمین مواجه هستیم و نمونه آن را می تواند در آبی بیگلو مشاهده کرد.

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست با تاکید به اینکه شاید مسئولان و حتی سمن های زیست محیطی متوجه سقوط شاخص های زیست محیطی در این استان نیستند، تصریح کرد: باید تجربه سایر مناطق درسی برای این استان باشد و قبل از اینکه شرایط بحرانی به وجود آید نسبت به حل مشکلات اقدام شود.

درویش با ذکر مثالی در تشریح عوارض صدمه به محیط زیست به اختلالات روانی در پی خشک شدن دریاچه پریشان اشاره کرد و افزود: متاسفانه بعد از خشک شدن این دریاچه شاهد افزایش بزهکاری، انواع اختلالات روانی و حتی کاهش ضریب هوشی دانش آموزان هستیم.

وی متذکر شد: نباید اجازه دهیم رود ارس و آهوی مغان نابود شوند و اگر آهوی مغان تهدید شود به منزله این است که این سرزمین استعداد پذیرایی از حیات وحش خود را ندارد و در آینده دچار مشکل خواهد شد.

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست به ضرورت نگاه جامع  به مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و افزود: بر اساس مطالعات انجام شده از ۱۰ عامل اول مرگ و میر ایرانیان عامل اول تغذیه ناسالم است چرا که مواد غذایی که به دست ما می رسد از استانداردهای لازم برخوردار نیست و آب و خاک در کشور ضعیف است.

مدارس طبیعت حمایت می شوند

درویش آموزش محیط زیست را از مهدهای کودک و مدارس ضروری دانست و تاکید کرد: اگر می خواهیم دورنمای توسعه پایدار داشته باشیم باید چنین نسلی را تربیت کنیم.

وی به انتشار منشور مدارس طبیعت در سایت سازمان محیط زیست اشاره کرد و افزود: افزایش مدارس به این شکل به جد حمایت می شود.

وی به ظرفیت های قابل توجه سمن های زیست محیطی تاکید و اضافه کرد: در خود استان فارس این سمن ها بودند که توانستند کمجان را احیا کنند و باید تاکید کنم هر کجا مردم باور داشته باشند محیط زیست به نفع جیبشان است برای احیای آن اقدام خواهند کرد.

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست به ضرورت انتقال دانش محیط زیست به مردم تاکید کرد و بیان داشت: در حوزه محیط زیست باید با نگاهی به وجدان خودمان عمل کنیم و آگاهی مردم را به حدی برسانیم که به جای مطالبه از دولت خود یاور و یاری گر دولت باشند.

کد خبر 2882320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha