۱۲ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۳۴

برنده جایزه رویان به مهر خبر داد:

درمان عوارض پوستی با سلول‌های بنیادی توسط محققان ایرانی

درمان عوارض پوستی با سلول‌های بنیادی توسط محققان ایرانی

محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق شدند به روشی فیزیکی عوارض پوستی را با فناوری نانو و از طریق سلول های بنیادی درمان کنند.

دکتر مرتضی محمودی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران  و از برگزیدگان شانزدهمین جشنواره بین المللی تحقیقاتی رویان در گفتکو با خبرنگار مهر گفت: رفتار هر سلول در بدن به پیام هایی بستگی دارد که از محیط پیرامون خود دریافت می کنند و بخشی از این پیام ها از طریق بستری منتقل می شود که سلول بر روی آن قرار گرفته است.

وی افزود: مواد سازنده این بستر در ارتباط تنگاتنگ با گیرنده های پیام سطح سلول قرار دارند که اینها  در تعیین رفتار و سرنوشت سلول نقش مهمی ایفا می کنند.(به محیطی که هر سلول را فرا گرفته و در سرنوشت آن موثر است ریز محیط یا کنام می گویند).

محمودی اظهار داشت: اگر تصور کنیم در شرایط آزمایشگاهی بتوان ریز محیط یک سلول تمایز یافته را تقلید کرد و یک سلول بنیادی را در آن محیط قرار داد، امکان تمایز سلول های بنیادی به سلولی که  ریز محیط آن فراهم شده، ایجاد می شود.

به گفته وی، در این پروژه موفق به  ساخت ماده ای شدیم که بستری مشابه با محیط فراگیرنده سلول های کراتینوست (سلول های واقع در پوست) را فراهم می کند.

همچنین با قرار دادن سلول های بنیادی مزانشیمی به دست آمده از چربی در بستر سلول های پوست، موفق شدیم  این سلول های بنیادی را به سلول های کراتینوست تمایز دهیم.

وی افزود: از نتایج این پژوهش می توانیم در تولید سلول های پوستی برای درمان عوارض پوستی استفاده کنیم.

محمودی با بیان اینکه  اکنون سلول های پوستی در درمان عوارض پوستی به صورت شیمیایی تولید می شوند و مشکلات زیادی دارند، عنوان کرد: در این طرح با روش فیزیکی به نتیجه رسیدیم که با تولید سلول های بنیادی پوستی به روش فیزیکی مشکلات روش شیمیایی را نخواهیم داشت.

وی گفت: اکنون نزدیک به ۹ سال است که در زمینه علوم فناوری نانو و سلول های بنیادی فعالیت می کنیم و نتیجه آن در این تحقیق که تلفیقی از نانو و سلول های بنیادی است به کار گرفته شده است.

به گزارش مهر، دکتر مرتضی محمودی از مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با طرحی با عنوان «تولید بسترهای سلولی با الهام از زیست شناسی برای تغییر سرنوشت سلولی» در شانزدهمین جشنواره بین المللی تحقیقاتی رویان جایزه بهترین پژوهش داخلی را در بخش سلول های بنیادی دریافت کرد.

شانزدهمین جشنواره بین المللی تحقیقاتی رویان به مدت سه روز در سالن همایش های رازی از دیروز کار خود را آغاز کرده و تا چهاردهم شهریور ماه ادامه دارد.

کد خبر 2902673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهدی ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۲
      0 0
      خدا خیرشون بده تموم اون افراد و سازمان هایی که برای سلامت جامعه تلاش میکنن. به خصوص این پژوهشگاه رویان.