۲ دی ۱۳۹۴، ۹:۴۹

با ارزان شدن قیمت در بازار جهانی رقم خورد؛

هر بشکه دوغ معادل ۳ بشکه نفت قیمت دارد!

هر بشکه دوغ معادل ۳ بشکه نفت قیمت دارد!

قیمت یک بشکه نفت امروز بسیار ارزان‌تر از یک بشکه آب معدنی یا دوغ است؛ بطوریکه صادر کردن دوغ و آب به صرفه‌تر از نفت خواهد بود.

مجله مهر - امیر محب ملکی: زمانی قرار بود که پول نفت سر سفره‌ها بیاید اما امروز دوغ و آب که در سبد غذایی اکثر خانواده‎‌ها پیدا می‌شود، از نفت بسیار گران‌تر است. حالا اگر به فروشگاه مواد غذایی محله خود سر بزنید و یک بطری دوغ یا آب معدنی بخرید، انگار سه بطری نفت را به خانه خود می‌برید.

هرچند با ارزان‌ شدن قیمت نفت در بازار جهانی باعث ارزشمندتر شدن دوغ یا آب شده است اما همین موضوع را می‌توان به بحران جهانی آب هم متصل کرد و آن را آغازی بر رقابت قیمت نفت و آب در عرصه بین‌المللی برشمرد.

یک بشکه دوغ معادل ۳ بشکه نفت

«کروزن» کلمه‌ای است که شاید تا به امروز آن را نشنیده باشید اما نام علمی «نفت سفید» است؛ ماده‌ای که در گذشته کاربرد گسترده‌ای به عنوان سوخت وسایل گرمایشی و پخت و پز داشت اما حالا جایش را به گاز شهری و گاز مایع داده است.

در اصطلاح عامیانه و پس از گرانی‌های گذشته برخی چیزها را می‌شد به نفت تشبیه کرد، مثلا ماست، دوغ یا شیر را نفت سفید نامید اما امروز معادله کاملا برعکس شده زیرا قیمت یک بشکه دوغ یا یک بطری آب معدنی از یک بشکه یا یک قوطی نفت گرا‌نتر است.

قیمت امروز نفت، بشکه‌ای حدود ۳۰ دلار است، بشکه‌ای که حدودا ۱۶۰ لیتر گنجایش دارد. حالا با در نظر گرفتن قیمت دلار که حدود ۳۶۰۰ است، هر بشکه ۱۰۸ هزار تومان می‌شود، یعنی هر لیتر ۶۷۵ تومان و یک بطری ۱.۵ لیتری آن ارزشی حدودا معادل ۱۰۱۵ تومان است.

در فروشگاه محصولات غذایی برای بطری ۱.۵ لیتری دوغ باید حدود ۲۵۰۰ تومان پرداخت کرد یعنی چیزی حدود ۲.۵ برابر قیمت یک بطری نفت یک و نیم لیتری. در این شرایط می‌توان گفت دوغ لیتری ۱۶۷۰ تومان است و یک بشکه ۱۶۰ لیتری آن را می‌توان حدود ۲۶۷ هزار تومان است.

البته قیمت آب در بازار هم بسیار تغییر است زیرا یک بطری ۱.۵ لیتری آب معدنی از ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ تومن فروخته می‌شود. در بدترین شرایط، یک لیتر آب از یک نفت بیشتر می‌شود که این موضوع را می‌توان آغاز روزهای رقابت این دو ماده زیر زمینی برشمرد.

نفت مقابل بحران آب بازنده می‌شود

کارشناسان می‌گویند در سال ۱۴۰۰ سرانه آب به کمتر از ۱۴۰۰ مترمکعب برای هر فرد می‌رسد و این به معنی ورود به بحران آبی است. طبق آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان، ایران درآستانه بحران آب به سر می‌برد و طی سال‌های آینده تامین آب به یکی از بزرگترین چالش‌های کشور دربسیاری از استان‌ها، شهرها و مناطق تبدیل خواهد شد.

ایران از نظر جغرافیایی در بخش نیمه خشک و خشک جهان قرارگرفته و میانگین بارش در سراسر محدود جغرافیایی آن حدود ۲۵۰ میلیمتر است، درحالیکه میانگین جهانی حدود ۸۵۰ میلیمتر است که بیش از ۳ برابر میزان بارش در ایران است.

در چنین شرایطی افزایش قیمت آب، در سال‌های آینده هم می‌تواند امری بدیهی باشد و شاید با پایان یافتن روزهای تلخ فروش نفت ایران در بازار جهانی و افزایش قیمت آن، باز هم شاهد بیشتر بودن رقم فروش یک بطری آب نسبت به یک بطری نفت بود!

کد خبر 3005583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمدعلی ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      درسته که یه بشکه دوغ از یه بشکه نفت گران تر است، اما سود حاصل از فروش نفت از سود حاصل از فروش دوغ همچنان بیش تر است! هر بشکه نفت اگه 30 دلار باشد، حدود 2 دلار صرف هزینه ی استخراج و... شده است و مابقی آن همگی سود است! اما دوغ چطور؟!
    • علی ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      ما که به هر حال همین حالا هم نفت گران می خریم. آن برای کشورهای دیگه ارزون است نه برای مردم ایران بیچاره
    • رضا ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      بالا وپايين اومدن نفت فرقي براي فقرا نداره چون درامد نفت ميره تو جيب امثال ب ز
    • م ح ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      انصافا مطلبش لایک داره! لایک.....
    • م ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      خوب دوغ صادر كنيد جاي نفت!!!!!!!
    • saeed ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      متاسفانه حقیقت داره ، در زمان ریاست جمهوری قبل یکی از اساتید ایرانی در دانشگاه کلمبیا به ایران آمد و ایشان با مطالعاتی که تو حوزه کشاورزی و دامپروری داشتند اظهار داشتند ایران توانایی تولید غذا و مایحتاج غذایی را برای 700 میلیون نفر بر اساس پهنای سرزمین و موقعیت های جغرافیایی دارد و حتی اگه یه روزی نفت هم نداشتیم با توسعه کشاورزی و دامداری میشه کشور رو آباد کرد.مثال ایشان قیمت یک بشکه رب گوجه بود در مقابل یک بشکه نفت که عدد فوق العاده سرسام آوری میشد که در اسپانیا فروخته میشه.
    • رامین ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۲
      0 0
      رونوشت : وزیر عاقل! نفت.
    • محسن ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۳
      0 0
      فروش نفت همش سود نيست غير از هزينه بهره برداري هزينه هاي حمل و نقل، بيمه و ... هم داره البته اگر هم مشتري نقد داشته باشيم که نداريم. به نظر من با اين اقتصاد بيمار فعلاً نفت همش ضرره تا منفعت. بهتره به فکر توليد و توسعه باشيم تا فروش نفت که يه روز تموم ميشه، ولي مشکلات اقتصادي تموم نميشه
    • محمد . م ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
      0 0
      سیاست های دوغکی همین در میاد دیگه !!
    • وحید ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
      0 0
      خب دوغ بدیم نفت بگیرم...
    • علی ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
      0 0
      خام فروشی نفت تا کی چرا نفتو تبدیل به یک مواد پر سودتر نمیکنن
    • سعید امام زاده بوشهری ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
      0 0
      در سال 1357 یک لیتر نفت 1.3 ریال بوده است و یک لیتر ماست 20 ریال! یعنی نفت لیتری یک قران و 3دهم و ماست دو تومن(بیست ریال) این تازگی ندارد .حالا چرا الان با آب و تاب به یادشان امده نمی دانم. ضمنا هندونه بوته ای است و خرما درخت دارد گفته باشم بهو این هم جز کشفیات نشه
    • شايان - ت ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۶
      0 0
      تا وقتي قوانين دست و پاگير تو اين مملكت هست من توليدكننده چطور صادرات انجام بده . يعني وقتي ميري تو اين ادارات دولتي از توليدكردن هم پشيمون ميشي چه برسه به صادرات . اونقدر ازت مدرك و سند هاي بيخود ميخوان كه ميري پشت سرت رو هم نگاه نميكني