به گزارش خبرنگار مهر، در شماره نخسست این نشریه و در «خط شروع» مهدی حجوانی، مدیرمسئول نشریه، هدف از انتشار ماهنامه «لاکپشت پرنده» را ارزیابی، بررسی و معرفی محصولات فرهنگی کودکانه بیان کرده و گفته که مخاطب این نشریه پدر و مادرها، معلمها، مسئولان مهدکودکها، مدیران فرهنگی، کتابدارها، و بهطورکلی همهی کسانی که با انتخاب و خرید محصولات فرهنگی برای بچهها سروکار دارند، خواهند بود.
وی با تأکید بر اینکه «هیچ مجلهای در ایران منتشر نشده و نمیشود که بر معرفی محصولات فرهنگی کودکانه تمرکز کرده باشد و برای این کار گروههای متخصص داوری تشکیل داده باشد و سابقه و اعتبار ما را داشته باشد»، به سی سال تجربه تئوری و نظری و میدانی و عملیاش در زمینه ادبیات و هنر کودک و نوجوان و سابقه انتشار فصلنامه پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان (از سال ۱۳۷۴) و فهرست لاکپشت پرنده (از سال ۱۳۹۰) اشاره کرده است. این نشریه پایدارترین نشریهی نظری در تاریخ ادبیات کودک و نوجوان بوده است.
«هندوانه شب یلدا» قصه تصویری یک خانواده ایرانی با عکاسی محسن علیشیری و دیدار بچهها با لیلی گلستان در گالری او، از مطالب متفاوت این نشریه است که به چرایی و چگونگی گالریگردی با کودکان، در قالب گزارش اراده شده؛ همچنین «لاکپشت پرنده» در هر شماره خود به معرفی بهترینهای اسباببازی، فیلم و انیمیشن، کتاب، فضای دیجیتال، موسیقی و محصولات شنیداری میپردازد.
«تفریح فراموششده» از لیلی رشیدی؛ «موسیقیهایی برای همه» از فرزان فرنیا؛ «قصه، پلی برای زندهماندن کودکی درون» از شکوه حاجینصرالله؛ «اسباببازیها و ساخت دنیای فردا» از آزاده بیات؛ «دنیای خمیری» از نوید فرشچی؛ «پدینگتون، شادمانی تمامعیار» از مهرک میرابزاده؛ «طبیعت سرنوشتِ من است» گفتوگو با علی گلشن، نویسنده و پژوهشگر؛ «وقتی باد در گندمزارها وزید» گفتوگو با محمدرضا صادقی، خواننده»؛ «چرا کودکان باید از موزهها و گالریهای هنری دیدن کنند؟» از فاطمه کاوندی عناوین دیگر مطالب این شماره هستند.
در پرونده شماره نخست ماهنامه «لاکپشت پرنده» نیز مطالبی متنوع با عناوین «از عروسک ۷۰۰ ساله تا باربی و لامیلی»، «گشتی در بازار عروسک»، «عروسکهای موفق ایرانی»، «عروسکهای دستکشی» و «مهمانی عروسکهای ایران و جهان» و... از بنفشه محمودی و پوپک عظیمپور و گفتوگوهایی با امیر سهرابی، پوریا عالمی، بهرنگ تنکابنی، آزاده روستا و هاله مؤدبیان منتشر شده است.
«بازارگردی»، عنوان یکی دیگر از بخشهای این نشریه است که در این شماره شامل دو گزارش درباره اسباببازی با عناوین «از شمال تا جنوب تهران در جستوجوی یک اسباببازی خوب» و «اسباببازیفروشیها در تسخیر تفنگ»؛ یک گزارش درباره بازار پوشاک و رشد ۱۱ درصدی تولید داخلی پوشاک کودکان؛ و یک گزارش دربارهی بازار نوشتافزار است.
در پرونده» همه چیز درباره همه جور عروسک» همچنین به عروسکهای پرفروش ایرانی چون مجموعه «شکرستان» و «شهر موشها» و «کلاه قرمزی» اشاره شده؛ عروسکهای پرطرفدار، آن عروسکهایی هستند که بچهها فیلم و کارتن آن را دیدهاند.
در بخش «گوزن زرد» هم، که شامل نوشتهها و تجربههای مشترک بچهها و پدرها و مادرها است، یادداشتهایی از مریم حسینیان، امیلی امرایی، رامین مولایی، سیده ربابه میرغیاثی، معصومه میرابوطالبی، حمید اباذری، مریم تقیبیگی، سمیه توحیدلو، فرزانه رحمانی، مروارید انصاریپور، مهیا اسلامینظری، ستاره بابایی، زهرا عباسی، آزاده شکوریراد، فاطمه جناب اصفهانی، زینب بحرینی، نیکو کلینی، سارا دریاییپور و... منتشر شده است.
نخستین شماره از ماهنامه «لاکپشت پرنده» در ۱۱۲ صفحهی تمام رنگی و با قیمت ۸۰۰۰ تومان روی پیشخان کیوسکهای مطبوعات و در کتابفروشیهای معتبر عرضه میشود.
نظر شما