۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۲:۳۴

معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی اعلام کرد:

اجرای طرح غربال‌گری اختلالات ژنتیک و معلولیت‌ها در استان مرکزی

اجرای طرح غربال‌گری اختلالات ژنتیک و معلولیت‌ها در استان مرکزی

اراک- معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی گفت: طرح غربالگری اختلالات ژنتیک و مشاوره ژنتیکی خانواده های دارای معلولیت، در دو مرکز تخصصی مشاوره ژنتیک در استان در حال اجرا است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بهزیستی استان مرکزی، کیانوش امینی اظهار داشت: اجرای طرح غربال‌گری اختلالات ژنتیک و مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج در راستای کاهش معلولیت‌ها ضروری است.

وی افزود: طرح مشاوره ژنتیك خانواده های دارای دو یا چند معلول تحت پوشش اداره كل بهزیستی استان مركزی،  از ۱۵ فروردین ماه سال جاری با هدف شناسایی میزان شیوع و بررسی معلولیت های ناشی از علل ژنتیكی در استان اجرا شده است.

امینی گفت: ترویج فرهنگ مشاوره، آگاه کردن و حساس‌سازی جوانان قبل از ازدواج و شناسایی ناقلان از مزیت‌های مشاوره ژنتیک به‌شمار می‌رود، چون پیشگیری از ازدواج‌های پرخطر نقش به‌سزایی در کاهش معلولیت‌ها دارد.

معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی با تأکید بر ضرورت شناسایی گروه‌های پرخطر، افزود: پس از شناسایی، ارجاع به مراکز مشاوره ژنتیک برای بررسی، تشخیص نوع بیماری ژنتیکی و اقدامات لازم برای پیشگیری بیماری در نسل‌های بعدی صورت می‌گیرد.

امینی بیان داشت: در واقع اجرای طرح غربال‌گری اختلالات ژنتیک در افراد ۱۵ تا ۲۵ سال برای کاهش درصد معلولیت در جامعه مهم و ضروری است و زوجین نیز پیش از ازدواج بهتر است حتما به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: مراکز مشاوره ژنتیک روش‌های به ارث رسیدن بیماری، خطر تکرار آن در سایر افراد خانواده، روش‌های تشخیص قبل از تولد و... را به مراجعه‌کنندگان توضیح می‌دهد تا با انتخاب روش‌های صحیح بتوانند مشکلات را به نحو مطلوبی برطرف کنند.

معاون پیشگیری بهزیستی استان یادآور شد: سابقه‌ عقب‌ماندگی ذهنی، نقایص مادرزادی، ناشنوایی، نابینایی و معلولیت یا اختلال و ناهنجاری در خانواده یا بستگان نزدیک، نازایی، سقط‌های مکرر، مرده‌زایی و حاملگی در سنین بیش از ۳۵ سال را می‌توان از جمله موارد ضروری برای انجام مشاوره ژنتیک نام برد، البته بیماری‌های ژنتیکی فقط در خویشاوندان بروز نمی‌کند به عنوان مثال تالاسمی اغلب در افراد غیر خویشاوند دیده می‌شود.

امینی خاطرنشان ساخت: برای اجرای برنامه مذكور در استان مركزی، دو مركز تخصصی مشاوره ژنتیك با همكاری دو موسسه غیر دولتی پیشگیری از معلولیت ها در استان  فعال هستند، كه هزینه اجرای این طرح از محل اعتبارات سال ۹۵ بهزیستی استان مرکزی تامین خواهدشد.

کد خبر 3613483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha