به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا نعمتزاده در مراسم اقتتاحیه مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا در آلمان گفت: این مرکز میتواند شروع خوبی برای احیای همکاری جدید با آلمان باشد، چراکه ما در گذشته رابطه بازرگانی بسیار خوبی با آلمان داشتیم و حجم مبادلات تجاری دو کشور در قبل از تحریمهای بین ۷ تا ۸ میلیارد یورو بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با توافق هستهای که یک توافق برد- برد بود، ما میتوانیم دور جدیدی از همکاری بین ایران و کشورهای غربی بویژه آلمان را احیا کنیم. در مذاکرات هستهای کشورهای بزرگ صنعتی نیز که در گروه۱+ ۵ بودند بعد از سال ها مذاکرات متوجه شدند که ما صادقانه عمل میکنیم.
وی تصریح کرد: امیدوارم که این مرکز همکاری اقتصادی بتواند شرکتهای دو طرف را به هم نزدیک کند، البته اکنون با هیچ نوع محدودیت سیاسی مواجه نیستیم و شرکتهای اروپایی و برخی از بانکهای اروپایی که خویشتنداری کرده بودند، متوجه شدند که هیچ مشکلی وجود ندارد و ما میتوانیم به راحتی با هم همکاری کنیم.
نعمت زاده افزود: تقریباً هر هفته بین دو تا سه هیات بازرگانی از کل جهان به ایران سفر میکنند. ما میتوانیم با همدیگر در حوزه های مختلف مانند صنایع ماشینسازی، روابط بانکی و دیگر حیطههای اقتصادی همکاری داشته باشیم. اکنون وقت برای یک همکاری جدید فرا رسیده است که در آن ما همدیگر را به عنوان یک شریک راهبردی درازمدت قبول داشته باشیم. ایران میتواند مرکزی برای همکاری تجاری اروپا در منطقه باشد.
همچنین در این مراسم مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: افتتاح این مرکز یک شروع خیلی خوبی است و ایده ایجاد این مرکز هم توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ارایه شده است. ما آماده هستیم که دفاتر شرکتهای بزرگ ایرانی را برای فعالیت در این مرکز افتتاح کنیم.
در همین رابطه علی ماجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان نیز گفت: افتتاح این مرکز جو خوبی را برای تعمیق رابطه اروپا و ایران بهویژه آلمان بهوجود آورده است و یک حرکت معناداری است. ایران و آلمان همیشه همکاری تنگاتنگی با هم داشتهاند. و این کشور همواره شریک اول یا دوم تهران بوده است و پیشبینی میشود که در سه تا چهار سال آینده آلمان دوباره به شریک اول یا دوم ایران تبدیل خواهد شد.
ماجدی با تاکید بر این که فرصتهای خوبی برای همکاریهای اقتصادی دو کشور وجود دارد، گفت: ما در حال حاضر شاهد فصل جدیدی از همکار و روابط بین ایران و کشورهای غربی، اروپا و بویژه آلمان هستیم.
مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا متشکل از یک هزار متر مربع در یکی از طبقات در داخل ساختمان اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان واقع شده است.
نظر شما