واعظی:

دولت هیچ سایت خبری را فیلتر نکرده است

دولت هیچ سایت خبری را فیلتر نکرده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: دولت هیچ سایتی را فیلتر نکرده است آنچه روزهای گذشته مسدو شده سایت های خبری بود که از سوی قوه قضاییه صورت گرفته است

به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی امروز در حاشیه همایش حمایت از شبکه های اجتماعی بومی در پاسخ به دلایل فیلتر چند سایت خبری و ارتباط آن با وجود سرورهای این سایت ها در ایران گفت: دولت هیچ سایتی را فیلتر نکرده و ما مخالف فیلتر سایت ها هستیم اما آنچه روزهای گذشته مسدود شده توسط قوه قضاییه صورت گرفته و مربوط به سایت های خبری است.

وی ادامه داد: این موضوع هیچ ارتباطی به شبکه ملی اطلاعات و شبکه های اجتماعی  و بحث میزبانی سایت های داخلی ندارد. در این زمینه معاونت حقوقی رئیس جمهور نیز پیگیر این موضوع است و دولت به هیچ عنوان با این فضا موافق نیست.

انتقال سرور تلگرام به ایران هیچ گاه مطرح نبود

وزیر ارتباطات در مورد الزام برای انتقال سرور شبکه اجتماعی تلگرام به ایران که پیش از این در مصوبه شورای عالی فضای مجازی مطرح شده بود، تاکید کرد: هیچ گونه مصوبه ای در این باره وجود ندارد و این موضوع تنها به عنوان یک بحث در جلسه شورای عالی فضای مجازی مطرح شده بود.

وی ادامه داد:شورای عالی فضای مجازی در این رابطه مصوبه ای نداشته و قرار بود مرکز ملی فضای مجازی که این بحث را مطرح کرده این طرح را کامل‌تر کند و بار دیگر موضوع در شورای عالی مطرح شود.

اجازه تبلیغات تلگرامی داده نمی شود

وزیر ارتباطات با اشاره به سیاست های جدید دولت در مورد فعالیت شبکه های اجتماعی خارجی تاکید کرد: به زودی طرح حمایتی از سرویس دهنده های داخلی را به شورای عالی فضای مجازی می بریم تا به تمامی دستگاه ها و نهادهای دولتی ابلاغ شود که از خدمات سرویس دهنده های داخلی در حوزه سایت ها و شبکه های اجتماعی استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید به تولیدات داخلی احترام گذاشت، اضافه کرد: اگرچه معتقدیم که مردم باید از سرویس های داخلی استفاده کنند اما باید فضایی فراهم شود تا این سرویس دهندگان بتوانند پاسخگوی نیاز مردم باشند و بتوانیم اعتماد مردم را در این زمینه جلب کنیم.

وی با بیان اینکه در دستور کار داریم مقررات را از سوی دولت و قوه قضاییه برای شبکه های اجتماعی داخلی تسهیل کنیم، ادامه داد: علاوه بر امکانات فنی و کمک های مالی در نوع خدماتی که این شبکه ها می دهند می توانیم نقش حمایت کننده داشته باشیم.

واعظی خاطرنشان کرد: در این راستا هم اکنون هیچ یک از شبکه های اجتماعی خارجی اجازه فعالیت  و تبلیغات در ایران را ندارند و نمی توانند خدمات مربوط به دولت را ارائه دهند. در این راستا با آگاهی رسانی و جلب اعتماد مردم شبکه های اجتماعی داخلی می توانند بسیاری از خدمات مورد نیاز مردم را ارائه دهند و علاوه بر تضمین امنیت اطلاعات در داخل کشور، کیفیت تبادل محتوا و سرعت خدمات نیز افزایش خواهد یافت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مراسم افتتاح همایش توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی در مورد سیاست دولت در خصوص برخورد با شبکه‌های اجتماعی خارجی توضیح داد.

مسدود کردن تلگرام جواب نمی‌دهد

واعظی با بیان اینکه فراگیری پدیده شبکه‌های اجتماعی مربوط به ایران، اجتماع و فرهنگ ایرانی نیست، گفت: این پدیده طی سال‌های اخیر در تمام دنیا فراگیر شده است و ما معتقدیم که راه‌حل مسدود کردن این شبکه‌ها از جمله تلگرام جواب نمی‌دهد. نباید با نیازهای ضروری مردم برخورد سلبی داشت.

وی با بیان اینکه در آموزه‌های دینی نیز همیشه تلاش بر این بوده است که به جای مقابله بتوان موضوعات را بومی و اسلامی کرد و تغییر داد، اضافه کرد: باید به نحوی با موضوعات برخورد کنیم که با روش، اعتقادات و اندیشه ما، سازگاری داشته باشد. اما اینکه نخواهیم در مقابل این پدیده فرهنگ‌سازی کنیم و فقط بخواهیم جلوی آن بایستیم، جواب نمی‌دهد.

واعظی با بیان اینکه در حوزه راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی داخلی بر مبنای تصمیم‌گیری مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی، اقدام خواهیم کرد، افزود: قطعاً می‌توان با افزایش فرصت‌ها در حوزه شبکه‌های اجتماعی، تهدیدات این بخش را کم کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت معتقد نیست که پدیده شبکه‌های اجتماعی تهدید نبوده و نقص ندارد، بلکه همواره بر این عقیده است که این پدیده تهدید و فرصت را با هم آورده است و می‌توان با حفظ اصل آن برای تهدیدات راه‌حل پیدا کرد و فرصت‌ها را افزایش داد.

وی با انتقاد از اینکه جامعه با شبکه‌های اجتماعی متعدد وارداتی روبرو است، گفت: این‌طور نیست که بخواهیم بگوییم تلگرام و اینستاگرام فیلتر شود و موضوع تمام می‌شود، بلکه اگر این شبکه‌ها مسدود شود، ۱۰ برابر آنها شبکه‌های دیگری به وجود خواهد آمد، بنابراین بهتر است به جای مسدود کردن این شبکه‌ها، مردم را متقاعد به استفاده از شبکه‌های اجتماعی بومی کنیم که هم مزایای شبکه‌های اجتماعی خارجی را دارند و هم تهدیدات امنیتی این شبکه‌ها را نخواهند داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر نگاه دولت به ارتقای حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات، تاکید کرد: ما نمی‌توانیم جلوی دسترسی مردم به اطلاعات آزاد را بگیریم و هیچ‌وقت دنبال این نبودیم که مردم را محدود کنیم تا از محتوای سالم بین‌المللی استفاده نکنند.

واعظی گفت: البته بعضی انتظار دارند که دسترسی به اطلاعات آزاد و رها باشد، اما اکثریت اجتماع چیز دیگری می‌خواهند و بر نهادینه بودن اخلاق در این فضا تأکید دارند؛ به نحوی که خانواده‌ها می‌خواهند فرزندانشان در فضایی امن از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری برای پالایش هوشمند «فیلترینگ هوشمند» در راستای جلوگیری از استفاده از صفحات نامناسب انجام شده است، خاطرنشان کرد: نگاه دولت، محدودیت برای استفاده از محتوای سالم بین‌الملل نیست اما قصد داریم شبکه‌های اجتماعی داخلی به وجود بیاوریم که مردم بتوانند استفاده مفید کنند.

نگاه غلط مردم به استفاده از شبکه‌های اجتماعی بومی

واعظی با بیان اینکه عده‌ای به غلط فکر می‌کنند که در استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی هیچ‌گونه نظارتی وجود ندارد اما شبکه‌های اجتماعی بومی تحت نظارت است، تأکید کرد: باید بگوییم که در هر دوی اینها سیاست دولت بر این نیست که آنها را تحت نظارت قرار دهد.

وی با بیان اینکه ۷۰ میلیون سیم‌کارت فعال در کشور وجود دارد اضافه کرد: مگر می‌توان بر روی ۷۰ میلیون سیم‌کارت نظارت داشت؛ البته با حکم قانون در شبکه‌های اجتماعی، اینترنت و موبایل چنانچه لازم باشد نظارت از سوی دستگاه‌های امنیتی صورت می‌گیرد، پس هیچ فرقی نمی‌کند که این شبکه‌ها داخلی باشند و یا خارجی، اما چنانچه داخلی باشند، پهنای باند داخلی با سرعت و کیفیت بهتر و قیمت ارزان‌تر در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

شکست دو شبکه اجتماعی داخلی در ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه دولت با حمایت از پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز ارائه تسهیلات درصدد راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی بومی قوی است، گفت: نمی‌خواهیم تجربه تلخ دو سال قبل در زمینه راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی داخلی را داشته باشیم، چرا که دو سال گذشته دو شبکه اجتماعی که مورد حمایت قرار گرفتند، کمتر از یک میلیون کاربر داشتند که در نهایت نیز شکست خوردند اما ما می‌خواهیم یک شبکه اجتماعی بومی راه‌اندازی کنیم که ۲۰ میلیون کاربر را پوشش دهد.

وی تاکید کرد: مردم اگر یکبار به این شبکه‌ها مهاجرت کنند اما راضی نباشند، دیگر اعتماد نمی‌کنند و ما باید طوری سرویس دهیم که این اتفاق نیفتد.

کد خبر 3762532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha