خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مریم اصغری: غروب پنج شنبه هجدهمین یادمان «شیون فومنی» شاعر گیلک زبان نام آشنای ایران در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن برگزار شد.
در این مراسم که با قرائت پیام استاندار گیلان آغاز شد نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی ضمن خیر مقدم به مهمانان، اظهار کرد: شیون فومنی تلاش کرد تا با اشعار خود سختی و مشکلات و رنج جامعه را بیان کند.
حجت الاسلام محمدمهدی افتخاری بابیان اینکه شیون با شعر گام در این عرصه گذاشت، افزود: شیون فومنی با تلفیق اشعارش به مضامین مختلف مشکلات مردم را مطرح می کرد.
نماینده فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «شیون» اندیشه های شگرف و عمیق خود را در قالب شعر بیان می کرد، گفت: شعر «شیون» موجب انتقال پیام و ایجاد ارتباط بین همگان می شد.
وی با بیان اینکه شیون سرودن شعر را بهترین و شادترین لحظات زندگی می دانست، تصریح کرد: شعر در نگاه شیون فومنی واسطه ای برای بیان عاطفه و اندیشه، تخیل و زبان بود.
حجت الاسلام افتخاری ادامه داد: شیون شعر را لذتبخش و موسیقی واژه ها می دانست و با اشعار گیلکی و فارسی خود به بیان مشکلات جامعه و مردم می پرداخت.
نماینده فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی دغدغه اصلی اشعار شیون فومنی را بیان درد و رنج های مردم جامعه اش دانست و افزود: امروز ما نیز به عنوان مسئول باید بتوانیم مشکلات و دغدغه های مردم همانند بیکاری را رفع کنیم.
ردپای شیون فومنی در هرنوع سبک شعری
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه گیلان با ۱۴ هزار و ۴۲ کیلومتر جزو سه استان کوچک کشور محسوب می شود، اظهار کرد: شهرستان فومن نیز ۹۳۶ کیلومتر مساحت داشته و ششمین شهرستان از بین ۱۶ شهرستان استان است.
فیروز فاضلی افزود: به رغم مساحت اندک فومن این شهرستان مفاخر بزرگی به جهان اسلام، جامعه هنری، علمی وسیاسی کشور معرفی کرده است.
وی آیت الله بهجت در زمینه دینی و مذهبی، کیومرث صابری متخلص به گل آقا در حوزه طنز روزنامه ای، احمد سید فخری نژاد یا همان شیون فومنی و بسیاری دیگر از شاعران، سیاست مداران و دانش پژوهان را ازجمله این مفاخر اعلام کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اشعار شیون فومنی، گفت: در هر نوع سبک شعری که نظر می اندازیم ردپایی از شیون فومنی در آن مشهود است.
وی به انتخاب شهر رشت از سوی یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی اشاره و خاطرنشان کرد: سال ها پیش شیون فومنی در شعرها خود به انواع و اقسام خوراکی ها اشاره کرده است.
فاضلی ادامه داد: این نشان می دهد که این شاعر نام آوازه گیلانی به تمامی زوایایی آداب و رسوم و ویژگی های منطقه و استان خود توجه داشته و از آن در اشعار خود بهره برده است.
گیلان خاستگاه ادبیان و شاعران بزرگ ایران
در ادامه مراسم نیز رئیس شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: استان گیلان خاستگاه ادیبان و شاعران بزرگ ایران است.
محمدعلی بهمنی افزود: شهرستان فومن نیز با معرفی شیون فومنی و کیومرث صابری و... نشان داده که از پتانسیل خوبی در این زمینه برخوردار است.
وی به دلیل کسالت از ادامه سخنرانی خودداری کرد و با خوانش دو غزل از سروده های خود به سخنانش پایان داد که با تشویق چند دقیقه ای حاضران مواجه شد.
همچنین در این مراسم ناصر مسعودی، اکبر اکسیر، سید امیر فخرموسوی و تعداد دیگری از شاعران نام آشنایی گیلانی به قرائت اشعار شیون فومنی پرداختند.
حامد فومنی و آنک فومنی- فرزندان شیون فومنی- نیز یکی از اشعار این شاعر بزرگ را به زبان انگلیسی قرائت کردند.
اجرای موسیقی سنتی، برپایی نمایشگاه نقاشی، خوشنویسی و هنرهای تجسمی با موضوع شیون فومنی نیز از برنامه های دیگر این یادمان بود.
هجدهمین مراسم یادمان «شیون فومنی» امسال شاهد حضور چهره های سیاسی مهم کشور از جمله سیدکاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان، آیت الله مصطفی حائری فومنی مشاور وزیر امور خارجه، حجت الاسلام مرسلی، همسر و فرزندان مرحون شیون فومنی، منوچهر جمالی نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی، سید کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در مجلس، میرشمس مومنی زاده فرماندار فومن و جمع کثیری از روسای دستگاه های اجرایی شهرستان فومن و شاعران استانی و شهرستانی بود.
نظر شما