۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۷

وزیر ارشاد مطرح کرد؛

نیاز بسته بندی ما با وجود ظرفیت داخلی از خارج تامین می شود

نیاز بسته بندی ما با وجود ظرفیت داخلی از خارج تامین می شود

وزیر ارشاد در اختتامیه جشنواره صنعت چاپ گفت: با وجود ظرفیت داخلی، نیازهای کشور به چاپ و بسته بندی از خارج کشور تامین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران، پیش از ظهر امروز یکشنبه ۱۱ مهر با حضور وزیر ارشاد در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این برنامه محمدحسن فکری دبیر جشنواره گفت: برگزاری این جشنواره و توجهاتی که به صنعت چاپ وجود دارد، نشان داد که این صنعت زنده و پویاست و به حیات خود افتخار می کند. صنعت چاپ در ایران، فقط نفس نمی کشد بلکه برای حضور در همه عرصه ها تلاش می کند. در دوره چهاردهمین این جشنواره بود که مراسم اختتامیه در ۱۰ استان و در پانزدهمین دوره هم در ۱۶ استان کشور برگزار شد.

وی افزود: امسال دبیرخانه این جشنواره از تمام استان هایی که اعلام آمادگی کرده بودند، برای برگزاری مراسم جشنواره صنعت چاپ دعوت کرد. برنامه های مربوط به جشنواره هم از ۱۱ شهریور که روز ملی چاپ بود تا ۱۱ مهر برگزار شدند. برای این دوره جشنواره ۱۰۵ پیشکسوت به دبیرخانه معرفی شدند که ۳۱ تن آن ها از تهران و ۷۴ تن آن ها از شهرستان های کشور بودند. به علاوه ۱۶ نفر هم کاندیدای بخش نوآور خلاق این دوره جشنواره بودند.

دبیر جشنواره ملی صنعت چاپ گفت: ۴ یا ۵ داور هم بخش های مختلف جشنواره را داوری کردند و در نهایت ۴ پیشکسوت از تهران، ۸ نفر از دیگر استان ها و ۲ نفر را به عنوان خلاق نوآور حائز امتیاز برشمردند. در مجموع هم ۴۲۶ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به عنوان سخنران اصلی این مراسم گفت: صنعت چاپ ایران به عنوان یکی از صنایع پیشگام دارای فراز و نشیب فراوانی بوده است. زمان شکل‌گیری یا تولد صنعت چاپ به شکل فعلی آن مصادف بود با جریان‌های سیاسی ـ اجتماعی جامعه ایران. تحولات اجتماعی و سیاسی ایران قبل از سال ۱۳۵۷ در حوزه چاپ و نشر تاثیرات عمیقی بر نوع نگاه حاکمان وقت بر صنعت چاپ کشور داشت. از این رو پیش از انقلاب جمهوری اسلامی ایران، نگاه امنیتی بر این صنعت غلبه داشت. متاسفانه، این نگاه منجر به تدوین قوانینی شد که دست و پای صنعت چاپ کشور را بست و امکان همراهی این صنعت با تحولات تکنولوژیکی مدرن سلب شد.

وی افزود: در گذر زمان برای رهایی از دشواری‌های مضاعف و قوانین دست و پاگیر این صنعت تلاش‌های بایسته‌ای انجام نشد و در حال حاضر این قوانین همچنان دست و پای فعالان این بخش را بسته است و مانع از تحرک و پوایی این صنف شده است. اگرچه با پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه امنیتی به نگاه‌های فرهنگی در حوزه چاپ تغییر پیدا کرده است، اما برخی از قوانین دست و پاگیر همچنان مانع از شکوفایی این صنعت شده است. نگاه صرف صنعتی و آماتوری به هنر ـ صنعت چاپ یکی از موانع جدی رشد و توسعه این صنعت در ایران محسوب می‌شود.تاکنون عمده توجه فعالان، برنامه‌ریزان و سیاست‌گذران معطوف به تقویت نگاه مهارتی به این صنعت بوده است و این در حالی است که سرعت تغییرات مدرن و تکنولوژیکی صنعت گرایش دانش بنیان پیدا کرده است.

وزیر ارشاد در ادامه گفت: به نظر می‌رسد در این عرصه با رویکرد دانش بنیان فاصله بسیاری وجود دارد و مانع از بهره‌وری مطلوب در جهت توسعه صنعت چاپ بوده است. وجود بیش از پنج هزار و ۵۰۰ واحد چاپی در کشور و فعالیت قریب به ۲۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این عرصه ظرفیت قابل اعتنایی است که می‌تواند در به ثمر رساندن آرمان‌های اقتصاد مقاومتی در صنعت چاپ، نقش آفرین باشد.

جنتی ادامه داد: در این حوزه کارشناسان بر این باورند که توجه اصولی به زیربناهای بنیادین صنعت چاپ کشور می‌تواند در عدم وابستگی کشور به واردات کالاهای چاپی موثر واقع شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جایگاه نظارتی و حمایتی از بخش فرهنگی صنعت چاپ تاکنون از ظرفیت‌های در اختیار به نحو مطلوب استفاده کرده و با انسجام بخشی به صنوف مرتبط برای ایجاد و تبیین شورای سیاست‌گذاری و تلاش جهت راه‌اندازی بانک‌های جامع اطلاعات نقش آفرین بوده است. تشویق فعالان این صنعت به ایجاد نهادهای صنفی، ارایه آموزش‌های مهارتی به فعالان این بخش و هماهنگی با مجموعه‌های متناظر در دولت جهت پاسخگویی به مطالبات رسوب شده از جمله اقدامات این وزارتخانه طی سال‌های اخیر بوده است.

وی گفت: اما ظرفیت صنعتی چاپ کشور به گونه‌ای است که صرفا نمی‌توان به حوزه‌های حمایتی و نظارتی بسنده کرد. این یک واقعیت غیرقابل انکار است که صنعت چاپ بخش عمده‌ای از زیربخش صنایع کشور محسوب می‌شود و نقش سازمان‌های متولی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت در بهبود فضای کسب و کار این حوزه بر کسی پوشیده نیست. زمان آن رسیده است که بعد از یک دوره فترت طولانی در بخش صنعت چاپ، نگاه ویژه‌ای به این صنعت شود تا از این منظر ضمن تغییر نگاه‌های مهارتی به دانش بنیان، سهم ایران در بخش چاپ جهان بهتر دیده شود. گذر سریع از فضای سنتی به کار و کسب در فضای تکنولوزیکی، طراحی نقشه راه، جانمایی واقع‌بینانه جایگاه صنعت چاپ ایران در سند ۱۴۰۴ می‌تواند شاخص اطمینان بخشی جهت ریل‌گذاری فعالیت‌های نوین صنعت چاپ کشور باشد.

جنتی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از اهداف مهم جشنواره صنعت چاپ، معرفی پیشکسوتان این حوزه است. وزارت ارشاد برای پیشرفت صنعت چاپ در کشور، فعالیت های مختلف حمایتی و رونق اقتصادی را انجام داده و برای آموزش این صنعت نیز تلاش چشمگیری داشته است. در حال حاضر، نیازهای چاپ و بسته بندی ما، خارج از کشور برطرف می شود در حالی که ظرفیت برطرف کردن این نیازها در داخل کشور موجود است.

کد خبر 3784210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha