به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی پنج شنبه شب در گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی صدا و سیمای مرکز کردستان اظهار داشت: کردستان در حوزه ارتباطات و راه می تواند به یکی از محورهای اصلی در کشور تبدیل شود و به همین دلیل توسعه کریدور شمال به جنوب در غرب کشور در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به نقش حیاتی کریدور شمال به جنوب در حوزه ارتباطات داخلی و بین المللی، بیان کرد: با بهره برداری کامل از این طرح که طول آن بیش از هزار و ۴۵۰ کیلومتر است، نه تنها بخش زیادی از تردد داخلی، حتی موضوع اتصال بندر امام خمینی(ره) به مرز بازرگان عملی می شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود ۳۲۰ کیلومتر از طول این مسیر در استان کردستان واقع شده که قطعات متعددی از آن احداث و به بهره برداری رسیده است و تلاش خواهیم کرد که زمینه برای تسریع و افتتاح سایر قطعات این پروژه نیز فراهم شود.
وی به وضعیت جاده سنندج - مریوان به عنوان یکی دیگر از راه های ارتباطی مهم در استان کردستان اشاره کرد و افزود: با توجه به ترانزیتی بودن این مسیر لازم است که این پروژه نیز در کوتاهترین زمان ممکن به بهره برداری برسد و خوشبختانه مسیر جدید سنندج - مریوان نیز هم اکنون پیشرفت خوبی دارد.
شاخص بهره مندی از راه آسفالت روستایی در کردستان پایین است
وی به وضعیت دیگر جاده های بین شهری در استان کردستان اشاره کرد و گفت: در سنندج - همدان نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و قرار است که با واگذاری شماری دیگر از قطعات آن به پیمانکار هر چه سریعتر این پروژه نیز به صورت کامل به بهره برداری رسیده و زیر بار ترافیک برود.
آخوندی به وضعیت راه های روستایی در استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به نا امنی ها و همچنین هشت سال دفاع مقدس متاسفانه در حوزه آسفالت راه روستایی در کردستان وضعیت چندان خوب نیست و به همین دلیل جبران این وضعیت نیازمند تلاش و پیگیری بیشتر است.
وی افزود: در حوزه راه روستایی هم اکنون دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستاهای بالای ۵۰ خانوار نیازمند آسفالت است که هزار کیلومتر آن امسال در دستور کار قرار گرفته و در صورت افتتاح آن، کردستان به میانگین کشوری در حوزه بهره برداری از راه روستایی می رسد.
وزیر راه و شهرسازی به وضعیت راه آهن تهران - سنندج اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از نیازهای اصلی در حوزه راه آهن این است که باید به صورت شبکه ای اجرا شود و به همین دلیل مسیر تهران – همدان تا بهار سال آینده تکمیل شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای جدید در کشور
وی گفت: با بهره برداری از مسیر تهران – همدان، موضوع احداث خط راه آهن همدان – سنندج نیز در دستور کار قرار می گیرد و به همین دلیل در کنار احداث خط راه آهن موضوع ایجاد ایستگاه راه آهن در خود شهر سنندج نیز در دستور کار قرار گرفته و قرار است مطالعات مورد نیاز در این بخش نیز صورت گیرد.
وی همچنین به وضعیت حمل و نقل هوایی در استان کردستان اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی کشور در حوزه حمل و نقل هوایی، به ناوگان این بخش مربوط می شود و به همین دلیل یکی از اولویت های اصلی دولت خرید هواپیماهای جدید برای تقویت این بخش است.
آخوندی عنوان کرد: با خرید هواپیماهای جدید می توان نه تنها بخشی از مشکلات کردستان که دیگر فرودگاه های کشور را نیز حل کرد و به همین دلیل ما اولویت خرید هواپیما را به هواپیماهای سبک اختصاص داده ایم و قرار است ۱۰۰ فروند هواپیما خریداری شود.
وی گفت: هم اکنون از مجموع ۶۰ فرودگاه در سطح کشور حدود ۸۰ درصد از بار ترافیکی در ۱۰ فرودگاه انجام می شود و ظرفیت دیگر فرودگاه ها در کشور نادیده گرفته شده که یکی از سیاست وزارت راه و شهرسازی بهره برداری مناسب از تمامی ظرفیت های فرودگاهی در کشور است.
وی شبکه ای کردن تمامی فرودگاه های کشور را یکی از اولویت های اصلی عنوان کرد و اظهار داشت: با اجرایی کردن این طرح می توان از تمامی ظرفیت های فرودگاهی استفاده کرد و مسیرهای جدید پروازی از فرودگاه سنندج به دیگر شهرهای کشور را نیز برقرار کرد.
تردد تانکرهای عراقی در جاده های کردستان محدود نمی شود
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که سرنوشت تردد تانکرهای عراقی در جاده های کردستان به کجا کشیده می شود، بیان کرد: به هر حال ترانزیت بین کشورمان در عراق یک قرارداد بین المللی است و این کار بهره مندی خوبی برای مردم کردستان و دیگر مناطق کشور دارد و نمی توان مانع از انجام این کار شد.
وی گفت: ما به دنبال محدود کردن ترانزیت نیستیم و به همین دلیل باید در کنار تلاش برای احداث مسیر جدید به ویژه در سنندج - مریوان، باید نظارت بهتری در جاده از سوی سازمان های مسئول اعمال شود تا زمینه برای کاهش تصادفات و سوانح نیز فراهم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت مسکن مهر اشاره کرد و افزود: متاسفانه مسکن مهر زیرساخت های شهری را نداشته و امروز یکی از مهمترین مشکلات ما مربوط به این بخش است که البته قرار است با همکاری شهرداری ها و همچنین اختصاص اعتبار از سوی وزارت، این موارد و مشکلات را رفع کنیم.
آخوندی اظهار داشت: کل سهمیه مسکن مهر در استان کردستان ۴۰ هزار واحد بود که هم اکنون حدود ۳۰ هزار واحد آن تحویل شده و ۱۰ هزار واحد باقی مانده است و باید تلاش کنیم که این واحد باقی مانده نیز تا سال آینده تحویل داده شود.
وی گفت: در کنار تلاش برای تحویل مسکن مهر، موضوع برنامه ریزی برای خروج مسکن از حالت رکود نیز در اولویت قرار گرفته و تلاش می شود که با اتخاذ سیاست های مناسب اقدامات بهتری در این بخش اجرایی و عملیاتی شود.
وی یادآور شد: راه اندازی صندوق یکم در راستای حمایت از مردم برای صاحب خانه شدن در اولویت قرار گرفته و خوشبختانه استقبال خوبی نیز از سوی مردم از آن صورت گرفته است و پیش بینی می شود که سال آینده بتوانیم بدون دخالت مستقیم دولت، زمینه برای خروج مسکن از حالت رکود خارج شود.
نظر شما