۸ آبان ۱۳۹۵، ۲۳:۴۹

رئیس‌کل بانک مرکزی خبرداد؛

جزئیات منابع ارزی ورودی به ایران/اجتناب از به‌کارگیری دلار

جزئیات منابع ارزی ورودی به ایران/اجتناب از به‌کارگیری دلار

رئیس‌کل بانک مرکزی با تشریح جزئیات منابع ارزی ورودی به ایران گفت:منابع ارزی برای واردات کالا، بر اساس ارز کشورهایی است که نفت یا کالا به آنجا صادر شده و مازاد آن نیز به یورو دریافت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، ولی‌الله سیف در جلسه با چن‌سینگینگ رئیس بانک چین گفت: روابط ایران و چین، روابطی استراتژیک و بلندمدت است و ایران، چین را در تمام دوران ها، شریک استراتژیک خود قلمداد کرده است؛ ضمن اینکه در سفر رئیس‌جمهور چین به ایران، بر گسترش همکاری‌های اقتصادی تاکید شد؛ در حالیکه پیش‌نیاز گسترش این همکاری‌ها، روابط بانکی است.

رئیس‌کل بانک مرکزی با انتقاد از رفتار متفاوت آمریکا در میان کشورهای مذاکره‌کننده با ایران، خاطرنشان کرد: کشورهای ۱+۵ پس از برجام بر افزایش روابط اقتصادی تاکید داشته و علاقه‌مند هستند از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران بهره‌مند شوند تا بتوانند در بازار منطقه حضور داشته باشند؛ اما در این میان، کشور آمریکا مانع‌تراشی می‌کند؛ چراکه از روابط ایران با دیگر کشورها، نفعی نمی‌برد.

وی تصریح کرد: در میان کشورهای ۱+۵، ارتباط کشور چین با ایران بیشتر از سایرین است و بر همین اساس، شناخت بهتری از بازار ایران وجود دارد؛ البته دفتر نمایندگی برای بانک چینی در ایران نیز نقش بسزایی خواهد داشت و می‌تواند اطلاعات دقیق و شفافی درخصوص ریسک‌های محتمل بر بازار و اقتصاد ایران ارایه کند.

سیف در خصوص منابع ارزی ورودی به کشور گفت: با توجه به اجتناب ما از به کار بردن دلار در مبادلات بین‌المللی، در حال حاضر منابع ارزی ما در حد نیاز برای واردات کالا به همان ارز کشورهایی است که نفت یا کالاهای غیرنفتی به آنجا صادر کردیم؛ مازاد آن را نیز با ارز ثالث که معمولا یورو است، دریافت می‌کنیم؛ در مورد کشور چین نیز شیوه ما بدین‌گونه است.

وی حمایت مالی از شرکت‌های چینی فعال در ایران را منوط به داشتن روابط کارگزاری مناسب بین دو کشور دانست و افزود: برای شروع کار با «بانک چین» پیشنهاد ما این است که در مرحله اول، بانک مرکزی و بانک‌های دولتی ایران در این بانک، حساب کارگزاری افتتاح کنند.

همچنین در این دیدار چن‌سینگینگ، رئیس «بانک چین»، هدف از این دیدار را گسترش همکاری‌های مالی بین ایران و چین دانست و افزود: ما با هدف افزایش همکاری‌ها به دنبال تشکیل دفتر نمایندگی در ایران هستیم و در مرحله بعد می‌توانیم نسبت به افتتاح شعبه اقدام کنیم. در این میان گسترش همکاری‌ها به نفع هر دو طرف است؛ چراکه ظرفیت‌های اقتصادی ایران و چین، زمینه مناسبی برای گسترش همکاری‌های بانکی فراهم می‌کند و ما نیز این هدف را دنبال می‌کنیم.

وی در خصوص تمایل این بانک به حضور در ایران گفت: ایران، کشوری بزرگ با جمعیت زیاد و اقتصاد قوی است و این موضوع پیامدهای مثبت فراوانی را در پی دارد؛ در این میان پشتیبانی بانک مرکزی از افتتاح شعبه و دفتر نمایندگی «بانک چین» در ایران شایسته تقدیر است و برقراری روابط کارگزاری می‌تواند مقدمه‌ای برای افتتاح شعبه در ایران باشد و در این خصوص باید با استانداردهای بین‌المللی، انطباق داشته باشیم.

به گزارش مهر، «بانک چین» در سال ۱۹۱۲ پایه‌گذاری شده و با دارایی ۱۸ تریلیون یوآن در میان چهار بانک بزرگ چین قرار دارد و مهمترین بانک بین المللی این کشور است.در حال حاضر، بانک‌های ژاپنی، کره‌ای، هندی، چینی و برخی از کشورهای اروپایی در ایران شعبه یا دفتر نمایندگی دارند.

کد خبر 3809602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha