۱ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۰۷

اختصاصی مهر؛

حکم اخراج برای متخلفان علمی صادر شد

حکم اخراج برای متخلفان علمی صادر شد

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نتیجه رسیدگی به تخلفات استادان علوم پزشکی در موضوع نشریه نیچر را اعلام کرد که بر اساس آن رای به اخراج ۵ عضو هیات علمی داده شد.

دکتر شاهین آخوند زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جلسات متعددی در دانشگاه های علوم پزشکی در کمیته های اخلاق برگزار و تصمیماتی در این زمینه گرفته شد. این تصمیمات با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونان و یا روسای دانشگاه های علوم پزشکی در این موضوع ذیربط بودند اتخاذ شد.

وی گفت: به طور مشخص ۵ عضو هیات علمی با رای هیات رسیدگی تخلفات اداری فعلا از سمت هیات علمی منفک شدند و هیات رسیدگی به تخلفات اعضای هیات علمی به اخراج آنها رای داده اند. البته این رای اولیه است اما از سوی این افراد قابل اعتراض است.

آخوندزاده یادآور شد: همچنین یک معاون پژوهشی که بیشترین تخلف در دانشگاه مربوطه انجام گرفته است از سمت اش برکنار شد.

وی اظهار داشت: از میان ۵۸ مقاله ای که به دلیل تخلف علمی از سوی نشریه اشپرینگر رد شده است نیمی از مقالات در حوزه پزشکی و مربوط به دانشگاه های وزارت بهداشت بودند اما همه آنها ناشی از کارهای تحقیقاتی بوده اند و پایان نامه ای با این مقالات مرتبط نیست.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: در حقیقت دانشجویی در این زمینه فعالیت نداشته است که مدرک دانشجو یا دانش آموخته با این مقالات مورد خدشه واقع شود.

وی افزود: همچنین دو نفر از اعضای هیات علمی که نویسنده اول و مسئول مقالات نبودند اما با این مقالات ارتقاء پیدا کردند، ارتقاء شان لغو شد.

آخوندزاده همچنین با اشاره به برخورد شدید وزارت بهداشت درباره تخلفات پژوهشی و هماهنگی با وزارت علوم و دانشگاه آزاد در این زمینه گفت: روز گذشته جلسه ای در دفتر وزیر بهداشت با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاد به همین منظور برگزار شد و بر اساس هماهنگی به عمل آمده قرار شد برخورد مشابه ای در دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم نیز انجام گیرد. 

وی افزود: در همین زمینه راهکارهایی که می توانیم درصد تخلفات پژوهشی را کاهش بدهیم را بدست آوردیم. در همین زمینه مقرر شد، قوانین ارتقاء اعضای هیات علمی اصلاح شوند، ثبت پایان نامه رصد شوند و همچنین مقالات پژوهشی منتشر شده و رعایت اخلاق حرفه ای نشر در آنها نیز رصد خواهد شد.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: پررنگ شدن کمیته های اخلاق در دانشگاه های علوم پزشکی نیز یکی از این راهکارها است که مقرر شد در وزارت علوم و دانشگاه آزاد هم کمیته های اخلاق شکل بگیرند.

وی افزود: البته در وزارت علوم و دانشگاه آزاد برنامه ها و نرم افزارهای برای شناسایی تخلفات عددی تهیه کرده اند که آن دسته از مقالات که دارای مشابهت هستند را بهتر بتوان یافت.

آخوندزاده یادآور شد: برخورد یکسانی در سه نهاد وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد در مورد ۵۸ مقاله ای که دارای تخلف علمی بودند انجام می گیرد.

وی تاکید کرد: جامعه در این زمینه باید متوجه باشد که علاوه بر برخورد شدید با متخلفان به این موضوع هم توجه کنند که در همه جای دنیا یک درصدی از مشکلات پژوهشی وجود دارد و ما نیز از این مسئله به عنوان یک فرصت برای رفع مشکلات پژوهشی استفاده کردیم. 

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: همچنین در این زمینه نتایج نظرسنجی از دانشگاهیان که چه مشکلاتی به تخلفات پژوهشی منجر می شود، مشخص شده است.

کد خبر 3856402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سقراط حکیم IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
      0 0
      شامل وزرا و معاونین ایشان هم میشه؟
    • مریم DE ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۲
      0 0
      چرا اسامی این اساتید گرانقدر رو اعلام نمی کنند؟
    • مریم DE ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۲
      0 0
      نمیدونین چقدر اساتید دانشجو رو سر این مقالات و ارتقا اذیت میکنند.تمام کار رو دانشجو انجام میده ،تمام اصلاحات مقاله رو انجام میده...اما استاد مجبور میکنه اسم خود استاد رو بعنوان نویسنده مسئول و اول بزنه.صدای دانشجو به جایی نمیرسه.تازه هیچ کمکی تو پایان نامه نمیکنه. فضای خیلی بدی شده این مسابقه و رقابت پژوهشی غیرحرفه ای و غیر مسئولانه اعضای علمی دانشگاهها.فقط دانشجوی بی اعصاب و داغون و میگرنی خروجی میدین...تا جامعه روانش پریش تر بشه...
    • مهران JP ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۴
      0 0
      احتمالا چند تا بدبخت که زورشون به جایی نمیرسه رو برکنار میکنن ولی دانه درشت ها و وزرا و ... راحت در میرن و طلبکار هم میشن. ضمنا در این موارد نباید فرقی بین نویسنده اول و نویسنده مسئول و سایر نویسنده ها قایل شد. کسی که اسمش توی مقاله میاد باید مسئولیت درستی محتوی رو بر عهده بگیره. قابل توجه به اصطلاح اساتیدی که هر سال اسمشون در ده ها مقاله میاد بدون این که کوچکترین نقشی در مقاله داشته باشند.
    • عضو هیات علمی IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۴
      0 0
      وقتی دانشگاهها حتی تمدید قرارداد یک عضو هیات علمی را منوط به بالا بردن تعداد مقالات می کند نتیجه ای غیر از این حاصل نمی شود.
    • سیما IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۴
      0 0
      دوست عزیر مریم خانم. اسامی اعلام شده و موجوده (به تفکیک رشته ، دانشگاه و به طور کامل)
    • زهرا یونسی IR ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
      0 0
      سیما خانم اسامی اعلام شده در کدام سایت میتوان مشاهده کرد؟با تشکر
    • سلام IR ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
      0 0
      چرا اسامی رو نمیگن: البته طبق امار نیچر دانشگاه بقیه الله بالاترین تخلف رو داشته پس میشه نتیجه گرفت که معاون پژوهشی این دانشگاه اخراج شده باشه؟؟؟؟!!!!! اما هنوز میان سرکار.......!!!! آخوندزاده یادآور شد: همچنین یک معاون پژوهشی که بیشترین تخلف در دانشگاه مربوطه انجام گرفته است از سمت اش برکنار شد. پس یا آخوندزاده دروغ گفته یا معاون پژوهشیه
    • شریفی زهرا IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
      0 0
      با سلام، صد افرین بر وزارت بهداشت، با اتخاذ بررسی باعث دلگرمی مردم شد که هنوز نهادها خودبازرسی دارند. اینجاست که خلاهای قانونی یا تصمیم گیری های بدون کارشناسی مشخص میشه. لطفا وزارت علوم بقیه دانشگاهها را هم زیر ذره بین بگذارد.