به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس ارزیابی سازمان ملل متحد، نزدیک به ۳ میلیارد نفر یا نیمی از جمعیت جهان، نیازهای زندگی خود را از طریق شرکتهای تعاونی تامین میکنند؛ این شرکتها و موسسات، نقشهای اقتصادی و اجتماعی بسیار چشمگیری در جوامع خود ایفا میکنند.
طبق پایش جهانی تعاونیها، تعداد کل تعاونیهایی که اطلاعات آنها موجود است، ۲۰۰۰ تعاونی از ۶۵ کشور جهان است که گرش مالی آنها، ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود. بر این اساس، تعاونیها بنگاههای انعطاف پذیری هستند که در پایداری اقتصادی کشورها موثر واقع میشوند. این بنگاههای اقتصادی، ۱۲ درصد از اشتغالزایی کشورهای عضو G۲۰ را دربرمی گیرند.
همچنین میزان گردش مالی ۳۰۰ تعاونی برتر در دنیا، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام شده که این میزان، برابر با تولید ناخالص داخلی کشور برزیل است.
بر اساس این گزارش، طبق هدفگذاری اتحادیه بینالمللی تعاون (I.C.A) تا سال ۲۰۲۰ تعاونیها به عنوان بهترین بنگاههای اقتصادی در سطح بینالمللی معرفی میشوند. بنگاههایی که دارای هویت بینالمللی و به لحاظ موضوعات اخلاقی و اعتماد مشتریان، در رتبه نخست بنگاههای اقتصادی قرار دارند.
بررسیهای جهان نشان میدهد مشارکت بانوان در نظام تعاون در حال افزایش است. بررسی مشترک بین اتحادیه بین المللی تعاون و سازمان جهانی کار، حکایت از آن دارد که نقش بانوان در بخش تعاون افزایش یافته است و از لحاظ نیاز نیز، بیشتر مورد توجه مقامات دولتی قرار گرفته است. در این بررسی که به صورت اینترنتی انجام شده، ۷۵ درصد از شرکت کنندگان بر این باور بودند که نقش بانوان طی ۲۰ سال گذشته در تعاونیها افزایش یافته است.
در راستای افزایش نقش بانوان در عرصه بینالمللی، اتاق تعاون ایران کارگاه آموزشی «ظرفیت سازی مدیریت بانوان» را با همکاری دفتر منطقهای آسیا و اقیانوسیه اتحادیه بین المللی تعاون، جهت تقویت تعاونیهای بانوان کشور به منظور ارتقای فعالیتهای اقتصادی آنها در قالب انجام فعالیتهای منطقهای و جهانی، برگزار کرده است.
نظر شما