به گزارش خبرنگار مهر، سیصد و چهل و یکمین جلسه رسمی و علنی شورای شهر گرگان با حضور حداکثری اعضاء در حالی برگزار شد که شهردار گرگان که پیش از این توسط شورای شهر عزل شده بود و معاونین شهرداری بعد از مدت ها در این جلسه حضور داشتند.
رئیس شورای شهر گرگان در ابتدای جلسه با یادی از آتش نشان های حادثه ساختمان پلاسکو تهران اظهار کرد: باید بیشتر از قبل متوجه مسئولیت خود باشیم و اگر کمبود وسایلی در آتش نشانی وجود دارد برطرف کنیم.
سید محمد قدس مفیدی با بیان اینکه باید در مقاوم سازی ساختمان تلاش کنیم، افزود: اگر نیاز است در ساختمان ها دستگاه اطفاء و اعلام حریق را به اجرا بگذاریم و ملاحظات اجرایی ساختمان با اسکلت فلزی بیشتر است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در ابعاد فنی و مهندسی، مدیریت بحران و امکانات باید توجه بیشتری داشته باشیم.
در ادامه جلسه، اسدالله کبیر با بیان اینکه اتفاقی که برای آتش نشان های این مرزوبوم افتاد، همه را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: مراسم هفتمی در مسجد جامع برای این عزیزان برگزار کنیم چرا که آن ها از خانواده شهرداری هستند و نیاز است که این کار برای سپاس و قدردانی آن ها انجام شود.
قابل توجه است که ابراهیم جرجانی و ناصر گرزین هم درباره حادثه ساختمان پلاسکو سخن گفتند اما ابتدا حضور شهردار در شورای شهرگرگان را تبریک گفته و به فال نیک گرفتند.
لزوم آشنایی مردم با فرهنگ بیمه
در ادامه جلسه، سخنگوی شورای شهر گرگان اظهار کرد: این اتفاق عمق کار آتش نشانی را نشان می دهد و تازه متوجه می شویم که آن ها در کار خود درگیر هستند و در آتش غرق می شوند.
صفرعلی پایین محلی ادامه داد: این اتفاق برای همه ما در هر کاری که هستیم تلنگری است تا کار خودمان را به نحو احسنت انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از مغازه های این حادثه بیمه نبودند، تصریح کرد: مردم ما با فرهنگ بیمه آشنایی ندارند در صورتی که بیمه هزینه نیست و سرمایه گذاری است.
پایین محلی با تاکید بر اینکه باید بیمه را توسعه دهیم، افزود: تمام ۷۰ هزار واحد مسکونی گرگان بیمه هستند و خوب است که اماکن و مراکز تجاری هم بیمه کنیم یا حتی اجبار کنیم تا آن ها خودشان را بیمه کنند تا از این مزیت برخوردار شوند.
سخنگوی شورای شهر گرگان با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مردم بلد نیستند از کپسول های آتش نشانی استفاده کنند، گفت: در گرگان سه هزار و ۸۰۰ راننده تاکسی وجود دارد و چه خوب است با در اختیار قرار دادن کپسول به آن ها و آموزش اطفاء حریق به تعداد رانندگان تاکسی، آتش نشان سیار و فعال در شهر داشته باشیم.
گرگان از نظر ایستگاه های آتش نشانی استاندارد است
درادامه جلسه، یکی دیگر از اعضاء شورای شهر گرگان اظهار کرد: گرگان از نظر ایستگاه های آتش نشانی استاندارد است و برای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه آتش نشانی در این شهر وجود دارد ضمن اینکه هفتمین ایستگاه آتش نشانی نیز در ویلاشهر در حال احداث است و از این نظر باید به مدیریت شهری تبریک گفت.
سبطی با بیان اینکه پلاسکوهای زیادی هم در گرگان وجود دارد، ادامه داد: نیروی انسانی در آتش نشانی مهم است و آمادگی جسمانی این نیروها نیز اهمیت ویژه ای دارد.
وی افزود: ۷۰ درصد مشکلات ما در گرگان از حوادث ضایعات و آسانسور است و آمارهای تکان دهنده ای از باب این نوع حوادث داریم که منجر به حادثه می شود.
بد از صحبت های اولیه اعضاء شورای شهر گرگان که بیشتر در خصوص حادثه ساختمان پلاسکو تهران و توجه به مسایلی در شهر گرگان بود خواندن لوایح شروع شد. لوایح تسهیلات اجرایی و کاهش عوارض صدور پروانه ساختمان به صورت آزمایشی تا پایان سال ۹۵ بحث زیادی را در بین اعضاء شورای شهر گرگان به وجود آورد.
علیرضا پزشکپور معتقد بود که همه تعرفه های عوارض با توجه به اشتغال، رکود به ویژه در بخش ساختمان و معیشت مردم در جهت کاهش باشد تا به مردم خدمت بیشتری شود و عوارض حمل زباله برای مناطق مسکونی حذف شود.
وی ادامه داد: شهرداری برای افزایش بودجه خودش کوتاه ترین راه را انتخاب کرده است و آن هم افزایش عوارض است در صورتی که باید به دنبال درآمدهای پایدار برویم.
حاکمیت شهرداری برای گرفتن عوارض از شهروندان اجازه نمی گیرد
شهردار گرگان که از ابتدای جلسه ساکت بود در خصوص بحث عوارض و درآمدهای شهرداری و دفاع از شهرداری اظهار کرد: دولت برای گرفتن مالیات از مردم اجازه نمی گیرد و حاکمیت شهرداری نیز برای گرفتن عوارض از شهروندان اجازه نمی گیرد و تشخیص می دهد هزینه های شهرداری چیست و عوارض را تعیین می کند.
حسین صادقلو با بیان اینکه شهروندان موظف بر پرداخت عوارض هستند، افزود: شتر سواری دولا دولا نمی شود چرا که نمی توان شهر خوب و مکانیزه و شهری مثل اصفهان بخواهیم و بگوییم این را نگیر، آن را نگیر پس چه چیز را بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه داشتن شهر خوب هزینه دارد، ادامه داد: دولت یک ریال تزریق مالی به شهرداری ندارد و ما با جان کندن پول وصول می کنیم.
صادقلو با تاکید دوباره به اینکه دولت پول نمی دهد: گفت: شهروندان شهرهای دیگر هم که قرار نیست از روی لطف یا ترحم به ما پولی بدهند.
لایحه خرید هتل ناهارخوران ۵ ماه و ۲۸ روز در شورا بلاتکلیف مانده است
شهردار گرگان تصریح کرد: لایحه خرید هتل ناهارخوران ۵ ماه و ۲۸ روز در این شورا بلاتکلیف مانده است و اگر شما این لایحه را زودتر تصویب می کردید امروز انتشار آگهی سرمایه گذاری انجام شده بود.
وی تصریح کرد: به همین خاطر ۶ ماه در رسیدن به درآمد پایدار عقب هستیم چرا که درآمد پایداری که آقای پزشکپور از آن صحبت می کند به دلیل وجود سرمایه گذاری بخش خصوصی اتفاق می افتد.
شهردار گرگان تاکید کرد که باید زمینه رغبت سرمایه گذار در گرگان را ایجاد کنیم نه اینکه کاری کنیم زمینه وحشت در سرمایه گذار ایجاد شود.
وی از پروژه های پنچ آذر، سروش جنگل و میناگل به عنوان درآمدهایی که در آینده می تواند دهها میلیارد تومان درآمد برای شهرداری ایجاد کند یاد کرد و افزود: برای به دست آوردن درآمد پایدار باید جرات داشته باشیم و ریسک کنیم.
صادقلو با بیان اینکه درآمد پایدار به وحدت نیاز دارد، ادامه داد: اگر می خواهید بترسید و یا سرمایه گذار را بترسانید نمی توانید توقع درآمد پایدار داشته باشید.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت همراهی و همدلی می خواهد افزود: سرمایه گذار اگر ببیند که بین من و همکاران محترم من در شورا دوگانگی وجود دارد اینجا نمی ماند و پولی سرمایه گذاری نمی کند.
شهردار گرگان ادامه داد: شما اگر دل نگران افزایش عوارض هستید، همان قیمت منطقه ای ماده ۶۴ سال ۹۳ را تصویب کنید که برای من کافی است و من با همان بودجه۲۲۰ میلیارد تومانی امسالم را که به شما پیشنهاد خواهم داد وصول خواهم کرد.
صادقلو با بیان اینکه اندکی به پایان عمر شورایی شما و شهرداری من مانده است، گفت: مثل این لایحه را اول سال به همین شورا داده بودم که بدهی های مردم را برای روان سازی در صنعت ساختمان با تواتر با مدل هایی که گفتیم انجام دهیم اما شما با آن مخالفت کردید و گفتید که اگر این اختیار را به شهرداری بدهیم شورا دیگر بی اختیار است.
وی ادامه داد: حال جای سوال است که کدام توافق و تواتر را انجام داده ایم که مصوبه شورای شهر نداشته باشد پس چه دل نگرانی برای شما وجود دارد.
شهردار گرگان تاکید کرد: اگر تمایل دارید چرخ صنعت ساختمان را روان سازی کنید یا علی بگویید و به سمت جلو پیش برویم.
صادقلو ادامه داد: من شهردار که باید لایحه بدهم خبری نیست و شورا برای خودش کمیسیون های درآمدی گذاشته است و تا من لایحه ندهم شورای شهر در بحث عوارض نمی تواند یک ریال بالا یا پایین کند.
شهردار گرگان تصریح کرد: سالی ۲۰ میلیارد تومان خدمات سنگین زباله می دهیم؛ بعد از مردم پول نگیریم! چرا نگیریم؟ مردم هم وظیفه دارند بابت این پول بدهند.
شورای شهرگرگان ماشین امضاء لوایح شهرداری نیست
یکی دیگر ار اعضاء شورای شهر گرگان در پاسخ به صحبت های شهردار گرگان اظهار کرد: اینکه شهردار هنوز لایحه نداده شورا نمی تواند موارد را بررسی کند؛ فکر می کنم شورا هم ماشین امضاء نیست که هرچه از سمت شهرداری بیاید بدون چون و چرا همان را تصویب کند. قطعا شورا هم نظر دارد. همان طور که تا لایحه شما در شورای شهر مصوب نشود شما هم نمی توانید کاری کنید.
زهرا نورا افزود: شهردار گرگان حرف از تعامل می زند و از طرفی به این شدت حرف می زند که شورا حق ندارد، پس کمیسون های شورا را جمع کنیم و بنشینیم هر لایحه ای که می آید رای بدهیم.
وی با بیان اینکه در خیلی از کمسیون ها کسی از شهرداری حضور پیدا نمی کند، افزود: واقعا جایگاه شورا تا این حد تضعیف شده است؟ اولین وظیفه اعضا شورا تثبیت جایگاه شورا است و این مساله در شورای اسلامی شهر گرگان نادیده گرفته می شود.
نورا با بیان اینکه عضو شورای شهر به نفع مردم نظر می دهد افزود: جلوی یک سری ریخت و پاش ها را بگیریم در عین حال باید جلوی یکسری از این عوارض که کمر شکن هم شده است را بگیریم.
نظر شما