به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری، در دیدار با یوخن فلاشبارت معاون وزیر محیط زیست آلمان، نقش کشور در عرصه تولید انرژی را سازنده برشمرد و گفت: رونق کسب و کارهای فناورانه نوپا یکی از زمینههای مساعد برای همکاری میان دو کشور است.
وی گفت: سرمایه عظیم و ارزشمند استعدادهای جوان ایران با تربیت بیش از ۵ میلیون دانشجوی فارغالتحصیل رشتههای فنی و مهندسی توانسته است زمینهساز ظهور استارتآپهای آمدزا و پر رونق به خصوص در حوزه IT باشد که این عرصه میتواند یکی از محورهای همکاری اقتصادی میان دو کشور باشد.
ستاری با اشاره به حوزه بهینه سازی انرژی، ایران علاوه بر قرار داشتن در جایگاه نخستینهای تولیدکننده انرژی، کشورمان را بازاری گسترده و بکر برای شرکتهای دانشبنیان حوزه انرژی عنوان کرد و گفت: ایران به عنوان سومین کشور دارای سیستم سوزاندن گازهای هدر سوز فلر، بعد از کشورهای روسیه و آمریکا با ظرفیت جمعیتی ۸۰ میلیون نفری و شکل گرفتن فضای جدی کسب و کار دانشبنیان، بازاری ارزشمند برای شرکتهای فعال در حوزههای گوناگون از جمله انرژی به شمار میرود.
ضرورت همکاری دو جانبه ایران و آلمان
در ادامه این نشست، معاون وزیر محیط زیست و انرژی آلمان با اشاره به ظرفیت دو کشور برای همکاریهای دوجانبه در حوزه راهکارهای نوین محیط زیستی و انرژی گفت: ایران کشورهای توانمند در حوزه تولید انرژی به شمار میرود و میتواند در حوزههایی چون پژوهش و شرکتهای بهینه سازی انرژی با کشور آلمان همکاریهای گستردهای را صورت دهد، زیرا امروزه جهان علاوه بر نیاز روافزون به انرژی، نیازمند است که به راهکارهای نو و پیشرفته برای تأمین انرژی و حفظ منابع انرژی روی آورد .
وی افزود: ایران و آلمان میتوانند در زمینه کاهش اثرات نامطلوب انرژیهای فسیلی و همچنین بهرهمندی از فناوریهای نو با تکیه به توانمندی دانشگاهی و علمی در حوزه انرژی همکاری کنند و برای حفاظت از محیط زیست جهانی گام بردارند.
تفاهمنامه همکاری در حوزه «اقتصادهای سازگار با محیط زیست و کم کربن» در بخش دیگری از دیدار میان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان و معاون انرژی و محیط زیست آلمان، به امضای سبوحی دبیر ستاد توسعه فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و یوخن فلاشبارت معاون وزیر محیط زیست آلمان امضا شد.
تبادل تجربیات در خصوص ایجاد و مدیریت بازارهای رقابتی، توسعه اقتصاد کم کربن، ایجاد مکانیزمهای کاهش گازهای گلخانهای در کنار توسعه چارچوبها، سیاستها و گسترش فناوریهای سازگار با محیط زیست از محورهای اساسی این تفاهمنامه همکاری بود.
نظر شما