۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۵۰

 مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار:

غلظت بالای گرد و غبار خوزستان برای کارشناسان غیرقابل باور است

غلظت بالای گرد و غبار خوزستان برای کارشناسان غیرقابل باور است

اهواز - مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: کسی باور نمی کند که در منطقه ای گرد و غبار با غلظت ۱۰ هزار میکروگرم داشته باشیم و افراد کارشناس به سختی این رقم را باور می کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، ضیاء الدین شعاعی پیش از ظهر امروز پنج شنبه در سمینار آموزشی مقابله با ریزگرد و سیلاب با حضور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کل کشور اظهار کرد: چه اتفاقی افتاده که شاهد وقوع گرد و خاکی هستیم که در حال نرمال نباید اتفاق می افتاد. تا قبل از دهه ۸۰ شاید سالی ۲۲ بار در خوزستان شاهد گرد و غبار بودیم ولی این رقم به ۷۴ بار در سال هم رسیده است که البته هرچند سال گذشته ۲۵ بار وقوع گرد و غبار را در خوزستان داریم.

شعاعی بیان کرد: کسی باور نمی کند که در منطقه ای گرد و غبار با غلظت ۱۰ هزار میکروگرم داشته باشیم و افراد کارشناس به سختی این رقم را باور می کردند. به هر حال با وقوع طوفان شن، انتظار هر غلظتی را داریم ولی این ۱۰ هزار برای گرد و غبار خیلی بالا است. برای وقوع گرد و خاک باید زمین مساعد باشد و در عین حال باد مناسبی وزیدن بگیرد.

وی بیان کرد: شیوع بیماری های ریوی، اپیدمی، حساسی های پوستی، چشمی و نارسایی های خونی از جمله تأثیرات گرد و غبار بر سلامتی مردم است. در زمینه حمل و نقل نیز شاهد افزایش تصادفات جاده ای، کنسلی پروازها، اختلال در حمل و نقل دریایی بوده ایم. در حوزه صنعتی نیز اختلال در فضاهای صنعتی روباز را شاهد و در کاهش میزان تولید واحدهای صنعتی نیز مؤثر بوده است.

شعاعی عنوان کرد: کاهش تولیدات کشاورزی، طغیان آفات، کاهش کیفیت محصولات، کاهش تولیدات دامی، شیل و عسل و توسعه بیماری های دامی از جمله تأثیرات منفی گرد و غبار در حوزه کشاورزی است. خوشه های اصلی تولید گرد و غبار در غرب آسیا (تأثیرگذار بر ایران) می توان به عراق، سوریه، اردن، عربستان، بخشی از کویت، افغانستان و پاکستان اشاره کرد.

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار عنوان کرد: آنچه که امروز شاهد آن هستیم به دلیل خشک شدن تالاب ها و تبخیر آبگیرها در استان ها است که طوفان های شن را به گرد و غبار تبدیل کرده است. در زمینه عوامل طبیعی وقوع گرد و غبار می توان به تغییرات اقلیمی و خشکسالی، ناپایداری های جوی، فقدان پوشش گیاهی، کاهش میزان رطوبت هوا، تخریب مناطق جنگی و مراتع، تغییرات فشار هوا و وزش باد شدید از سمت اراضی خشک بیابانی اشاره کرد. در زمینه عوامل انسانی نیز می توان به مدیریت غلط منابع آب و انتقال آب، بهره وری پایین فعالیت های زراعی و افزایش سطح زیرکشت و سدسازی بی رویه اشاره کرد.

شعاعی بیان کرد: وقوع خشکسالی بلند مدت در ایران و منطقه، عدم اعمال مدیریت صحیح آب در حوضه ها و عدم تخصیص حق آبه تالاب ها از جمله علل اصلی تشدید طوفان های گرد و غبار در جهان و شرق آسیا هست. در خوزستان ۲۷ نوبت وقوع پدیده گرد و غبار در سالهای ۹۶-۹۵ داشتیم که منشأ ۲۵ حادثه خارجی بوده است.

وی با تأکید بر اینکه نقشه منشأ گرد و غبار هر ساله باید بازنگری شده و به صورت لایو باشد، گفت: کمبود آب، خشک شدن تالاب هندیجان، شادگان و هورالعظیم از جمله علت های بروز گرد و غبار و منشأ این پدیده در خوزستان هستند. تقویت همکاری میان کشورهای منطقه و کاهش خسارت های وارد به این کشورها از جمله اهداف تعیین شده برای توسعه همکاری های منطقه ای در زمینه بروز گرد و غبار است.

شعاعی گفت: گرد و غبار را با فرآیندهای کلی طوفان های شن و ماسه باید تفکیک کنیم و انشاالله در بلند مدت هم با اتکا به مجامع بین المللی موفق به تصویب قانونی برای ادامه همکاری های بین المللی در راستای کاهش گرد و غبار شویم.

کد خبر 3969722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha