خبرگزاری مهر- گروه استانها: این روزها شهرهای مختلف کشور در تبوتاب انتخابات است، اگر به تبلیغات انتخاباتی در جایجای کشور نظری بیندازیم این تنوع شعارهاست که توجه مردم را جلب میکند، شعارهایی که گاه محور اقتصادی دارد و گاه سیاسی و اجتماعی.
هفتههای گذشته در استانهای مختلف کشور هفتههای پر التهابی بود. سفرهای استانی کاندیداها و فعالیت ستادهای انتخاباتی یکی پس از دیگری به تیتر اخبار تبدیلشده و فعالیتها برای انتخابات در استانها با مناظره ها، سخنرانی تبلیغاتی کاندیداها و حامیان شاخص آنها اوج گرفت.
در این راستا در سلسله گزارشهایی فضای تبلیغات انتخابات در استانهای مختلف کشور رصد میشود که تاکنون در قالب سه گزارش بخشی از وضعیت تبلیغات انتخاباتی تشریح شده است. این گزارشها را میتوانید در لینکهای «کوچِ ستادها به فضای مجازی؛ کاندیداها به پاستور «کانال» میزنند»، «شهر خالی از پوسترهای شعاری؛ ستادها در تلگرام و اینستاگرام برپاست» و «تجارت «مِمبر» تقلبی برای جلب آرای واقعی؛ تبلیغات از شالیزار تا قبرستان» بخوانید.
در این گزارش هم به برخی استانهای شرقی و مرکزی کشور از جمله زادگاه برخی کاندیداهای ریاست جمهوری سر میزنیم و فضای تبلیغات انتخاباتی در این استانها را مرور میکنیم.
اصفهان، رشد قارچ گونه کانال ها
در شرایطی که تنها یک هفته دیگر تا رقم زدن انتخابات پرشور دیگری بر صفحه انقلاب ایران باقی است، تبلیغات فضای مجازی کاندیداهای شورای شهر رشد قارچگونهای دارد بهنوعی که ساعتی یکبار که تلگرام را باز کنیم دهها کانال تلگرامی بر بار این فضای مجازی اضافه شده است که هر یک شعار حمایت از کاندیدای خاصی را سر دادهاند.
نکته جالبتوجه اینکه در هر یک از این کانالها شیوه یکسانی در حمایت از این کاندیداها وجود دارد بهنوعی که افراد مختلف بدون بیان ویژگیهای خاص کاندیدای موردنظر با عبارت یکسان «رأی ما تنها مهندس فلان» یا «تنها دکتر بهمان شایسته ورود به شورای شهر است» گویی ناخودآگاه این نکته را تبلیغ میکنند که شورا باید دو دستی به فرد موردنظر تقدیم شود؛ این افراد البته گاهی نیز لطف کرده و اجازه ورود افراد دیگری به شورای شهر را صادر میکنند اما درعینحال مدعی هستند که فقط کاندیدای آنها لیاقت ریاست بر شورای شهر را دارد.
در کانالهای تلگرامی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری نیز بیاخلاقی تبلیغاتی موج میزند بهنوعی که گاهی فراموش میکنیم همه ما هموطن یکدیگر هستیم و از تهمتهای ناروا و بدون مدرک تا سوءاستفاده از کوچکترین اشتباه ناخودآگاه افراد سوژه دست ما شده است.
البته در این میان گروههایی نیز هستند که با حفظ جو دوستانه به نقد یا تحلیل عملکرد کاندیداهای شورای شهر یا ریاست جمهوری میپردازند و با دلیل و مدرک در راستای کمک به انتخاب فرد اصلح و حضور پرشور مردم تلاش میکنند.
به گفته پلیس فتای اصفهان به دلیل اینکه برای نظارت بر گروهها و کانالها لازم است نیروهای مربوطه پلیس نیز عضو این گروهها باشد نظارت بر این همه کانال و گروه تلگرامی سخت است اما درعینحال این فضا با دقت تمام مورد رصد پلیس فتای اصفهان است بهنوعی که سردار آقاخانی فرمانده انتظامی استان اصفهان به گروههای مختلف سیاسی تذکر داده است که پلیس فتا برای برخورد با تخلفات انتخاباتی بر فضای مجازی اشرافیت خواهد داشت.
توجه اصفهانیها همانند بسیاری از مردم کشور به مناظرهها و گفتوگوهای تلویزیونی کاندیداها جلب شده است در عوض شاید توجه اصفهانیها همانند بسیاری از مردم کشور به مناظرهها و گفتوگوهای تلویزیونی کاندیداها جلب شده است و سخنان نامزدهای تبلیغاتی در مناظرهها هرروز و هر شب علاوه بر فضای مجازی از اینستاگرام تا تلگرام در گروهها دوستانه چندنفری در دانشگاهها، مدارس، خیابان و ادارات به بحث و نقد گذاشته میشود.
اما از مشکلات کلی کشور مانند وضعیت معیشت و اقتصاد که دغدغه تمام ایرانیهاست که بگذریم مهمترین مشکلات مردم اصفهان که در حال تبدیل به چالشی بزرگ است موضوع فصلی بودن زایندهرود است.
یک شهروند اصفهانی مشکلات اقتصادی ازجمله تعطیل شدن بسیاری از کارخانهها را از دیگر دغدغههای مردم میداند و میگوید: کارخانه پلی اکریل نمونهای از تولید موفق داخلی است که مسئولان یا آقازادهها با تولیدات خارجی تیشه به ریشه آن زدند و بسیاری از کارگران یکی از موفقترین کارخانهها درزمینهٔ تولید داخلی و صادرات را بیکار کردند و اصلاً هم ناراحت نشدند بلکه چشم و گوش بر این واقعیتها بستهاند.
وی اضافه کرد: برنامه عملیاتی این کاندیداها برای رفع مشکلات مردم چیست؟ با متهم کردن یکدیگر مشکلی از ما رفع نمیشود.
تهران؛ شب زنده داری انتخاباتی
تبلیغات نامزدهای انتخاباتی شوراهای اسلامی شهر و روستا، از ساعت ۲۴ چهارشنبه ۲۰ اردیبهشتماه آغاز شد و کاندیداها برای اینکه گام اول تبلیغات قانونی را محکم برداشته و خودی نشان دهند برای ساعت «صفر» آمادهشده و منتظر سوت داور برای آغاز مسابقه بودند.
هرچند اکثریت قریب بهاتفاق کاندیداها، برخلاف قوانین اقدام به نشستهای انتخاباتی، تشکیل گروههای تلگرامی، پیج های اینستاگرامی و دیگر اقدامات تبلیغاتی کرده بودند اما دو روز گذشته حال و هوای دیگری داشت، حامیان نامزدها در ستادها جمع شده و برنامهریزی میکردند و لیدرها در حال تقسیم فضاهای شهری بین جوانان بودند، ابتدای شهر با « احمد» و آن خیابان اصلی سر چهارراه با «کامران» و ...
گویی یک حسی در مردم و نامزدها وجود دارد که هرچقدر در فضای مجازی و رسانههای الکترونیک مطرح شوند تا عکس خود را روی کاغذ نبینند و فضاهای تبلیغاتی شهر را با تصاویر خود کاغذدیواری نکنند، راضی نمیشوند، به همین دلیل شب را تا صبح شبزندهداری انتخاباتی کردند تا « راند» اول را قدرتمند آغاز کرده و حریف را ضربه کنند.
حس آرامشی که از پر کردن دیوارهای شهر در فضای حقیقی به نامزدها میدهد را با حس ممبرهای «فیک» در کانالها و گروههای تلگرامی میتوان در یک ردیف و از یک جنس دانست.
در این انتخابات، با توجه به اینکه انتخابات در بسیاری از شهرها بهصورت تمام الکترونیک برگزار میشود، بدون ورود کد نامزد موردنظر نمیتوان به وی رأی داد و این امر اهمیت درج کد نامزدها در تبلیغات انتخاباتی را بیشازپیش میکرد، از طرفی عدم آماده بودن کد نامزدهای شوراها تا ظهر چهارشنبه در سراسر کشور، برای نامزدها ایجاد نگرانی مفرط کرده بود، جلسات خانگی، سخنرانیها، میتینگها و دیگر برنامهها هم از سویی دیگر آشفتگی خاص و سردرگمی در تیمهای نامزدها ایجاد کرد.
چاپخانهها مترصد دریافت کدها بودند و با آمدن کدها چاپ پوسترها آغاز شد و شعارهای تبلیغاتی متعدد روی کاغذها ثبت میشدچاپخانهها مترصد دریافت کدها بودند و با آمدن کدها چاپ پوسترها آغاز شد و شعارهای تبلیغاتی متعدد روی کاغذها ثبت میشد، این پوسترها تا ۸ صبح ۲۸ اردیبهشت اجازه دارند روی دیوارها چسبانده شوند.
موج انصرافها نیز از چند روز پیش آغازشده و برخی افراد با صدور بیانیههای مختلف به نفع فرد و یا گروهی خاص کنار میروند که تا امروز توازن بین نفرات انصراف داده رعایت شده و برخی به نفع تفکرات اصولگرایی و برخی دیگر به سود نظریات امید انصراف دادند.
انتظار میرود هرچه به پایان ماراتن انتخابات نزدیکتر شویم تعداد انصرافیهای بیشتری را شاهد باشیم، انصرافهایی که هرکدام دلایلی اعم از مالی، عدم توان رقابت، ائتلاف با شخص و یا گروهی حاضر در صحنه و یا دلایل دیگر دارند.
خراسان جنوبی، ماراتن تبلیغاتی
زنگ آغاز تبلیغات پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا از نخستین ساعات روز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشتماه همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی نواخته شده و کاندیداها سعی دارند در این ماراتن تبلیغاتی از یکدیگر سبقتگیرند.
نصب بنرهای تبلیغاتی چهره شهر را دگرگون کرده و خبر از داغ شدن تنور انتخابات پیش رو را میدهد. تبلیغات فضای مجازی هم هرچند از ماهها قبل آغازشده بود اما با آغاز رسمی تبلیغات رنگ و بوی بیشتری به خود گرفته و کانالهای زیادی از شب گذشته تاکنون راهاندازی شدهاند که اینها نشان میدهد تبوتاب انتخابات در استان بالا رفته است.
تبلیغات گسترده مردمی بهخصوص در فضای مجازی نشان از این دارد موجی عظیم از انتخابات در شهر به راه افتاده و هرکدام برای به کرسی نشاندن نامزد موردعلاقهشان در تکاپو هستند.
علیرغم اینکه فضای شهر از تبلیغات نامزدها و بنرها پر شده اما هنوز هم کاندیداها خطمشی سیاسی خود را مشخص نکردند و مردم نیز از این نظر نسبت به آنها شناخت کافی ندارند.
به دلیل همزمانی آغاز تبلیغات با آئین سنتی «چراغ برات» بیشترین تمرکز کاندیداها در آرامستان های شهرها و روستاها برای تبلیغات بودروز پنج شنبه حال و هوای تبلیغاتی در خراسان جنوبی متفاوتتر از سایر استانها بود، به دلیل همزمانی آغاز تبلیغات با آئین سنتی «چراغ برات» بیشترین تمرکز کاندیداها در آرامستان های شهرها و روستاها برای تبلیغات بود چراکه خیل عظیم جمعیت بر سر قبور موجب شده بود تا کاندیداها و طرفدارانشان از این ظرفیت با تمام توان برای تبلیغ استفاده کنند.
در خراسان جنوبی ۵۳۶۹ کاندیدا برای حضور در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و برای تصاحب دو هزار و ۹۵۵ کرسی از امروز رقابت انتخاباتی خود را شروع کردهاند.
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار مهر، گفت: دو هزار و ۹۵۵عضو شورای اسلامی در استان خواهیم داشت.
علی جزندری تعداد کل داوطلبان ثبتنامشده استان را ۵ هزار و ۶۷۸ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد چهار هزار و ۹۹۵ نفر برای انتخابات شوراهای روستایی و ۶۸۳ نفر برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر ثبتنام کردند.
زادگاه رئیسی و قالیباف، پیشتازی اصولگرایان
این روزها خراسان رضوی نیز مانند دیگر استانهای کشور درگیر موضوعات انتخاباتی شده به صورتی که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، ستادهای انتخاباتی در شهرهای مختلف استان و مشهد در حال شکلگیری هستند.
اگرچه هنوز هیچیک از کاندیداها برای سخنرانی به خراسان رضوی سفر نکردهاند و این اقدام را به هفته آخر تبلیغات موکول کردهاند،اما بازار مناظرهها در بین طرفداران نامزدها داغ داغ است.
فعالیت ستادهای دو نامزد اصولگرا شامل آقایان قالیباف و رئیسی در مشهد بیشتر به چشم میخورد زیرا این افراد به دلیل مشهدی بودن دارای طرفداران زیادی در این شهر هستندفعالیت ستادهای دو نامزد اصولگرا شامل آقایان قالیباف و رئیسی در مشهد بیشتر به چشم میخورد زیرا این افراد به دلیل مشهدی بودن دارای طرفداران زیادی در این شهر هستند و به نظر میرسد در انتخابات نیز آرای این دو نامزد بیش از دیگر کاندیداها باشد.
ستاد انتخاباتی حجتالاسلام روحانی نیز در مشهد و دیگر شهرستانهای استان بهصورت فعال دایر شده به صورتی که چهرههای شاخص اصلاحطلب طرفدار این نامزد به سخنرانی در ستادهای وی میپردازند.
در این میان دیگر نامزدهای انتخاباتی هنوز بهصورت جدی وارد عرصه تبلیغات مستقیم نشدهاند و ترجیح دادهاند از طریق رسانه ملی و فضای مجازی برنامههای خود را تشریح نمایند.
فعالیت ستاد نامزدهای انتخابات در مشهد هرروز از اوایل بعدازظهر شروعشده و تا پاسی از شب ادامه می یابد به صورتی که طرفداران هریک از نامزدها در مقابل ستاد انتخاباتی تجمع کرده و به توزیع پوستر و مباحثه با علاقهمندان میپردازند.
پخش سرودهای حماسی و فیلمهای تبلیغاتی نامزدها ازجمله دیگر مواردی است که باعث شده تا شورونشاط انتخاباتی در برخی خیابانهای مشهد بهوضوح دیده شود.
مطابق معمول انتخابات گذشته یکی از برنامههای پرطرفدار این ایام، مناظرههای دانشگاهی است که معمولاً با حضور چهرههای شناختهشده سیاسی از دو جناح کشور برگزار میشود. در این راستا از چند هفته گذشته در دانشگاههای مشهد ازجمله فردوسی و آزاد اسلامی تنور مناظرهها داغ بوده و همچنان ادامه دارد.
در این دوره علاوه بر مناظره افراد سرشناس،مناظرههای به چهرههای فعال دانشجویی نیز کشیده شده به صورتی که نمایندگان جریانهای اصولگرا و اصلاحطلب در فضایی مهیج به حمایت از نامزد خود و نقد رقبا میپردازند.
همچنین برای گرمتر شدن فضای انتخاباتی، طی روزهای گذشته ششمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی نیز در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار و از نفرات برتر تقدیر به عمل آمد.
وضعیت تبلیغات در زادگاه روحانی و تلاش اصولگرایان
رد پای تبلیغات انتخاباتی این روزها درجای جای استان سمنان دیده میشود، از شرقیترین شهرستان تا غربیترین آنها همهجا سخن از انتخابات است اما در سطح خیابانها، این شعارهای انتخاباتی هستند که بارنگها و طرحهای مختلف سخن میگویند.
تبلیغات انتخاباتی در استان سمنان را به آتش زیر خاکستر میتوان معنا کرد تا هفته گذشته اینجا هیچ خبری از انتخابات نبود اما با افتتاح دو ستاد انتخاباتی در مرکز استان، همهچیز دگرگون شد و بهیکباره ابر انتخابات بر سطح استان باریدن گرفت، امروز اما موجی از رنگها را میتوان در سطح خیابانها دید.
برای رصد این هیاهو باید به سطح شهرها گام نهاد، خیابانهای مشرفبه میدان امام(ره) و فلکه جمهوری شاهرود، آنجا که صدای خشخش جاروی رفتگر پیر شهرداری که زیر لب غرولند میکند، لیوانهای یکبارمصرف پلاستیکی را از چپ به راست بانظم خاصی از پاهایش دور میسازد و میگوید: شبها شربت میدهند، میآیند و میخورند و میریزند و ما باید اینجا را جارو کنیم. آخر این انصاف است؟ صبح پوسترمی چسبانند، شب پاره میکنند، صبح روز دیگر نصیب من میشود.
در غالب نقاط استان سمنان رقابت بیشتر بین قالیباف، روحانی و رئیسی استاین داستان همه جای دیار قومس است در قلب شهر شاهرود اما موجی از آدمها بالا و پائین میشوند در خیابان فردوسی یکسو سالار عقیلی میخواند «وطنم ای شکوه پابرجا...» و در دیگر جا سخنرانی قالیباف بهصورت ضبطشده در فضا طنینانداز میشود که میگوید: «امروز نیاز به مدیرانی که مردم را درک کنند، بیش از گذشته در کشور احساس میشود» اینجا در غالب نقاط استان سمنان رقابت بیشتر بین قالیباف، روحانی و رئیسی است.
بازار حرفها و بحثها نیز داغ است از اتوبوس و تاکسی تا نانوایی و بنگاه املاک همه در تکاپوی قانع کردن یکدیگر برای رأی دادن به گزینه موردعلاقهشان هستند ما ازآنجاکه اینجا زادگاه روحانی است، طبیعتاً تبلیغات او بیشتر از دیگران به چشم میخورد اما قالیباف هم اینجا طرفداران خود را دارد حتی بیشتر از رئیسی.
علی جوان فعال در ستاد روحانی در شاهرود میگوید: تبلیغات محیطی هنوز در شاهرود شکل نگرفته و فعالیتهای انتخاباتی بیشتر به جلسات مؤثران شهر، دانشجویان و ستاد جوانان خلاصه میشود عمده میتینگها در مرکز استان پیگیری میشوند.
یکی از حامیان رئیسی نیز معتقد است: ما میگوییم عملکرد ضعیف آقای روحانی در شاهرود و اشتغال بد این منطقه، خود بزرگترین تبلیغ برای رئیسی، مرد روزهای سخت است و نیازی به فعالیت بیشتر نمیبینیم اما در آنسو قالیباف نیز فعالیتهای خوبی را دارد من در جریان نشستها در مساجد و محلهای از پیش تعیینشده هستم درنهایت باید گفت استراتژی اصولگرایان در این انتخابات ابتدا رصد شرایط و سپس جلب آرای مردمی است نه هیاهو و تبلیغات پرزرقوبرق؛ این داستان اغلب نقاط شاهرود است تبوتاب اینجا به اوج نرسیده چراکه هنوز خبری از میتینگ و سخنرانی نیست اما روزهای آتی آبستن شرایط دگرگونی است.
در مرکز استان اما فعالیتهای انتخاباتی با آغاز به کار ستاد تبلیغاتی رئیسی رونق گرفته است، این تنها حربه اصولگرایان نبود، آنها با دستپر به میدان آمدهاند چراکه میدانند سمنان، استان روحانی است و پیروزی در آن بهمنزله پیروزی بر مکتب اوست، کار را با ستاد قالیباف ادامه دادند.
از زمان ایراد سخنرانیهای مختلف در سطح استان سمنان تنور انتخابات داغتر شد این را میتوان در بیان مردم دید، رسانهها نیز این روزها دست از فعالیت برنمیدارند و فضای مجازی محلی برای بیان نظرات است بنا به اعلام دادستان مرکز استان، ۴۰۰ گروه تلگرامی در انتخابات اجازه فعالیت دارند و اگر در هرکدام تنها ۵۰۰نفر عضو باشند، میتوان گفت جمع کثیر واجدان شرایط رأی دادن از اخبار سطح استان آگاه هستند.
زادگاه رئیسجمهور اما این روزها غوغاست و پرواضح است در شهرستان ۱۰هزار نفری، غالباً طرفدار روحانی باشند ستاد مرکزی او در سرخه راهاندازی شده و تصاویر رئیسجمهور بر دستان مردم است، اینجا بنفشها حکم رانی میکنند لذا نامزدهای دیگر اصلاً زحمت تبلیغات را هم در این شهرستان به خود ندادهاند.
فضای انتخاباتی در استان سمنان مشخص است اینجا گوی و میدان بین مثلث قالیباف، رئیسی و روحانی میچرخد اما هنوز مشخص نیست این گوی جلوی پای کدام فرد بایستد. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد مردمی هستند که هنوز تصمیم خود را نگرفتهاند این عده غالباً افرادی هستند که در دوره قبل به روحانی رأی دادند و این دوره در تکرار آن شک دارند.
توجه کاندیداها به پهناورترین استان
سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استانهای کشور بوده که دارای شرایط خاص و منحصربهفردی است که یکی از مهمترین آنها ظرفیتهای بالقوه این استان در زمینههای مختلف است که هنوز بهدرستی از آن استفادهنشده است از همین رو از محرومیتهایی تاریخی رنج میبرد.
وجود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی در سواحل مکران یکی از ظرفیتهای خاص استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی این منطقه از کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است بهویژه بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران و آسانترین و بهترین راه دسترسی به کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد است.
به دلیل وجود همین ظرفیتها و بافت خاص جمعیتی سیستان و بلوچستان همیشه این استان مدنظر ویژه احزاب و گروههای مختلف سیاسی در انتخابات مختلف بوده است.
البته نکته حائز اهمیت دیگر، میزان مشارکت بالا و گسترده مردم همیشه در صحنه سیستان و بلوچستان در عرصههای مختلف پس از انقلاب خصوصاً انتخابات است که این موضوع نیز موجب شده تا گروههای مختلف سیاسی نگاه ویژهتری به این استان داشته باشند.
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ جمعیت استان سیستان و بلوچستان به ۲میلیون و ۷۷۵ هزار و ۱۴ نفر شامل ۷۰۴ هزار و ۸۸۸ خانوار رسیده است که بیش از یکمیلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این استان واجد شرایط رأی دادن هستند.
درصد مشارکت آخرین دوره ریاست جمهوری در سیستان و بلوچستان نزدیک به ۷۲ درصد بوده که این قابلیت رأی موجب شده تا در این دوره نیز نامزدهای مختلف ریاست جمهوری برای رأی مردم سیستان و بلوچستان حساب ویژهای باز کنند.
به همین دلیل از مدتها قبل ستادهای تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری در استان سیستان و بلوچستان کار خود را آغاز کردند بهنحویکه حتی برخی از این ستادها از ستادهای مرکز کشور نیز زودتر تشکیل شد.
اما مهمترین نکته در انتخابات مختلف استان سیستان و بلوچستان حضور حداکثری مردمان شیعه و سنی استان دوشادوش یکدیگر است که نشان از وحدت بین مذاهب و اقوام و میزان پایبندی آنها به نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
خوشبختانه این روزها در سطح شهرهای این استان شورونشاط خاص انتخاباتی بهخوبی مشاهده میشود و همه در حال فعالیت و تبلیغ برای کاندیدا مدنظر خود هستند اما موضوع دیگری که انتخابات سال ۹۶ را ویژهتر کرده است همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
برخی از کاندیداها با راهاندازی گروهها و کانالهای مختلف در نرمافزارهای تلفن همراه تحت عنوان «حامیان» تبلیغات خود را برخلاف قانون شروع کردهاند و حتی باوجوداینکه چندی پیش تعدادی از کاندیداها به دلیل تبلیغات پیش از موعد توسط مراجع ذیصلاح احضار شدند اما اینگونه تبلیغات همچنان ادامه دارد و این روزها کار به ساختن استیکر و عکس نوشته رسیده است.
وجه مشترک بسیار از این کانالها و گروههای تلگرامی عدم وجود برنامه مشخص در آنها است و تنها به ارسال چند شعار، عکس و استیکر اکتفا میکنند و جالبتر اینکه اغلب این کاندیداها سعی میکنند خود را از جریانهای سیاسی حاکم کشور جدا کنند.
علیاصغر جمشید نژاد رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ۱۸ هزار و ۴۱۸ نامزد برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سیستان و بلوچستان نامنویسی کردند که از این تعداد ۱۷ هزار و ۹۹۲ نفر تاکنون در هیات های اجرایی و نظارت تأیید صلاحیت شدند.
قم، مراجع با کاندیداها دیدار نمی کنند
قم شهری است که به دلیل وجه مذهبی و البته سیاسی جایگاه بسیار مهمی در کشور دارد، وجود حوزه علمیه و در کنار آن حضور مراجع عظام تقلید در این شهر باعث شده تا قم همواره موردتوجه سیاسیون در ردههای مختلف باشد و رفتوآمدهای فراوانی از گروههای مختلف سیاسی در طول سال در این شهر در جریان باشد.
همین امر موجب شده تا در انتخابات مختلف کشور بخصوص انتخابات ریاست جمهوری، کاندیداها قم را بهعنوان مقصدی برای سفرهای انتخاباتی خود در لیست داشته باشند و البته تبلیغات و ستادهای انتخاباتی خود را در این شهر به شکل گستردهتری دنبال کنند.
سید ابراهیم رئیسی، سید مصطفی میرسلیم، حسن روحانی و محمدباقر قالیباف به ترتیب بیشترین تبلیغات محیطی و پوستری را در کنار فضای مجازی در شهر قم دارندگرچه در این دوره از انتخابات به دلیل گستردگی فضای مجازی اقبال به سمت تبلیغات سنتی کاهشیافته اما به نظر میرسد بر اساس آنچه درودیوار شهر از آن حکایت دارند برخی از کاندیداها تبلیغات محیطی را همپای تبلیغات مجازی دنبال میکنند. سید ابراهیم رئیسی، سید مصطفی میرسلیم، حسن روحانی و محمدباقر قالیباف به ترتیب بیشترین تبلیغات محیطی و پوستری را در کنار فضای مجازی در شهر قم دارند و دو کاندیدای دیگر به نظر میرسد که بیشترین تمرکز را در همان فضای مجازی و البته در مناظرهها دنبال میکنند.
بر اساس آنچه در شهر قم مشاهده میشود به نظر میرسد بیشتر رقابت در این شهر بین دکتر حسن روحانی و سید ابراهیم رئیسی باشد و با توجه به اعلام حمایتی که طی چند روز اخیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از رئیسی داشته این رقابت چشمگیرتر شده است.
ابراهیم رئیسی سومین کاندیدایی بود که بعد از مصطفی میرسلیم و محمدباقر قالیباف به شهر قم سفر کرد.
قالیباف دوشنبه چهارم اردیبهشت در اولین روزهای تبلیغات انتخاباتی و بهعنوان نخستین سفر استانی به قم آمد. وی در این سفر ابتدا به گلزار شهدای قم رفت و سپس دیداری با جمعی از علما و اساتید حوزه داشت.
سفر میرسلیم که با روز کارگر مصادف شده بود با بازدید وی از یکی از کارگاههای تولیدی در قم آغاز شد. کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سپس با حضور در حرم حضرت معصومه(س) ضریح این بانوی کرامت را زیارت کرد و بعدازآن در جمع اعضای حزب مؤتلفه استان قم حاضر شد.
و در ادامه سفرهای انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی سومین کاندیدایی بود که مهمان قمیها شد، وی اجتماع طرفدارانش را در مصلای قم برگزار کرد، اجتماعی که مطابق آنچه از تصاویر و مشاهدات قابل استناد بود با استقبال گسترده مردم قم روبهرو شد.
البته دراینبین درس خارج فقه مراجع هم تحت تأثیر فضای انتخاباتی قرار دارد و در روزهای چهارشنبه که روز مهمی در برگزاری دروس خارج مراجع است همواره بر حضور پرشور مردم در انتخابات تأکید میشود و البته دراینبین نصیحتهایی به کاندیداها و طرفداران آنها هم صورت میگیرد.
البته باید برای این نکته هم تأکید کرد که مراجع تقلید در دوران تبلیغات انتخابات هرگونه دیداری را که شائبه تبلیغات داشته باشد را نمیپذیرند و کاندیداهایی که به قم سفر میکنند نمیتوانند با مراجع دیدار داشته باشند.
کرمان، تلاش اصولگرایان در زادگاه جهانگیری
با آغاز موعد قانونی تبلیغات ریاست جمهوری در کشور ستاد چهار کاندید شامل روحانی، رئیسی، قالیباف و میرسلیم در کرمان راهاندازی شده است و مسئولان این ستادها در تلاش هستند ستادهای شهرستانی را نیز راهاندازی کنند.
در این میان دو رئیس ستاد نخستین مصاحبههای مطبوعاتی خود را برگزار کردهاند و همچنین رئیسجمهور که کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم است دیدار خود را با مردم کرمان در تالار تلاش برگزار کرده است.
این تمام تحرکات آشکار ستادهای انتخاباتی است اما در زیرپوست شهر و فضای مجازی نیز کانالها و گروههای متعددی تشکیلشده و مدیران این کانالها برای عضوگیری در این کانالها و تحت تأثیر قرار دادن مردم با یکدیگر رقابت میکنند در این گروهها نیز خبری از برنامه کاندیداها نیست بلکه فقط سعی میکنند در تنور مناظرهها بدمند.
مسئولان اجرایی استان کرمان نیز از ماهها قبل اقدامات خود را برای برگزاری انتخاباتی باشکوه آغاز کردهاند و اطلاعرسانی در این خصوص انجامشده، همچنین ستادهای نظارتی نیز فضای انتخاباتی را رصد میکنند و تذکرهای لازم را نیز به فعالان ستادها در خصوص رعایت قوانین تبلیغات ارائه میکنند.
اما در کنار تمام اقداماتی که مسئولان انجام دادهاند تصمیم نهایی با مردم است هماکنون در برخی از خیابانهای شهر کرمان ستادهای محدودی از یکی از کاندیداها راهاندازی شده است و بنرهای بزرگ تبلیغاتی با رنگ خاص این ستاد هم نصبشده است.
سایر رقبا اما حضوری کمرنگ در تبلیغات میدانی دارند و بهصورت بسیار محدود شاهد پوستر چسبانی ستادها هستیم.
شهرداری کرمان نیز سعی دارد با ایجاد مکانهای رسمی تبلیغ، این فضا را ساماندهی کند و از نصب شدن پوسترها بر درودیوار شهر بهصورت بیضابطه جلوگیری کند، امری که به نظر میرسد بهزودی و با شروع تبلیغات شورای شهر اجرا نخواهد شد.
اما سروشکل رسانههای مختلف استان کرمان نیز جهت انتخاباتی گرفته است و هر رسانه سعی میکند با استفاده از گروههای تلگرامی و تیترهای مخصوص به خود رأیدهندگان را تحت تأثیر خود قرار دهد. در این میان به نظر میرسد اصولگرایان استان برنامهریزی ویژهای برای جذب رأی شهرستانها و مناطق محروم استان کردهاند و اصلاحطلبان برنامهشان را روی جذب رأی شهرها انجام دادهاند.
اما مردم استان کرمان بیش از اینکه تحت تأثیر تبلیغات میدانی باشند تحت تأثیر مناظرهها و گفتگوهای پینگپونگی بین کاندیداها هستند.
اگر در جمع مردم استان حضور یابید نخستین محور جمعها و دور همیهای مردم کرمان انتخابات ریاست جمهوری است و نیمنگاهی هم به انتخابات شوراها دارند.
مردم در این مقطع زمانی بیشتر از اینکه تحت تأثیر جناحبندیهای سیاسی قرار بگیرند اوضاع اقتصادی را متناسب با شعارهای کاندیداها بررسی میکنند محمد سلیمانی یکی از اهالی شهرستان رابر است که در گفتگو با مهر میگوید: مسئولان باید بدانند مردم در این مقطع زمانی بیشتر از اینکه تحت تأثیر جناحبندیهای سیاسی قرار بگیرند اوضاع اقتصادی را متناسب با شعارهایی که کاندیداها میدهند را بررسی میکنند و انتخابشان بر مبنای تأثیر اجرایی شدن و یا حتی قابلیت اجرایی شدن شعارهای کاندیداها تنظیم میکنند. و عملکرد گذشته کاندیداها نیز بسیار مورد قضاوت قرار میگیرد.
علی ضایی نیز کارگر یکی از ارگانهای دولتی است که به گفته خودش بعد از خصوصیسازی حقوقش از یکمیلیون و هشتصد هزار تومان به یکمیلیون و صد هزار تومان کاهش پیداکرده است و نگران اوضاع به وجود آمده است. وی امیدوار است بعد از انتخابات وضعیت اقتصادی خانوادهاش بهتر شود.
هرمزگان، صحنه تبلیغات ۳ انتخابات
انتخابات در استان هرمزگان از رنگ و بوی دیگری برخوردار است. سه انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا و میاندورهای مجلس در غرب استان هرمزگان برگزار میشود. ازاینرو شاهد تبلیغات کاندیداهای میاندوره مجلس در سه شهرستان غرب استان هرمزگان هم هستیم.
تبلیغات انتخاباتی با سفر دکتر حسن روحانی در قامت کاندیدای انتخاباتی و ریاست جمهوری به هرمزگان آغاز شد. دکتر حسن روحانی در ابتدای ورود به استان با حضور در سالن فجر با مردم دیدار و گفتگو کرد و سپس با حضور در پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیجفارس بهعنوان رئیسجمهوری این پروژه بزرگ ملی که به دست توانمند قرارگاه خاتمالانبیا سپاه ساختهشده است را مورد بهرهبرداری قرارداد.
به فاصله کمتر از ۲۴ ساعت از سفر روحانی، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی دیگر کاندیدای ریاست جمهوری به استان هرمزگان سفر کرد و در ابتدای ورود به محله دو هزار یکی از محلات حاشیهنشین و بافت فرسوده شهر رفت و سپس با علمای شیعه و سنی استان دیدار و گفتگو کرد.
حضور دو کاندیدای سرشناس و مطرح انتخابات ریاست جمهوری فضای انتخاباتی استان را از ابتدای روزهای انتخابات وارد فضای هیجانی کردحجتالاسلام رئیسی همچنین مانند حسن روحانی با حضور در سالن فجر بندرعباس در دیدار با طرفدارانش به بیان دیدگاهها و نظراتش پرداخت. حضور دو کاندیدای سرشناس و مطرح انتخابات ریاست جمهوری فضای انتخاباتی استان را از ابتدایی روزهای انتخابات وارد فضای هیجانی کرد.
دراینبین ۱۸۰ کاندیدای شوراهای شهر و روستا هم با حضور در تجمعات مردمی و حضور در محل سخنرانی دو کاندید ریاست جمهوری بهنوعی مشغول به تبلیغات زیرپوستی و نامحسوس بودهاند. طرفداران این کاندیداهای شورای شهر بهصورت چهره به چهره از فضای به وجود آمده انتخابات ریاست جمهوری بهرهبرداری کردند.
از دو ماه پیش کانالها و گروههای تبلیغاتی کاندیداهای شورای شهر و روستا در فضای مجازی با عناوین مختلف همچون حامیان راهاندازی شد و با انتشار استیکرها و پوسترهای تبلیغاتی بهنوعی تبلیغات غیررسمی و به گفته مسئولان قضایی و هیئت اجرایی و هیئت نظارت استان تبلیغات غیرقانونی را شروع کردهاند.
از سوی دیگر مطالب، تصاویر و فیلمهای تبلیغاتی کاندیداها در این فضا دستبهدست میشود و متأسفانه تخریب رقبا هم بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در این فضا کلید خورده است. تا جایی که رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از دریافت ۹ تخلف انتخاباتی و تذکر به ۷۳ کاندیدای شوراهای شهر و روستا در استان خبر داد.
در جدول زیر سرخط برخی اخبار انتخاباتی در استانها را میخوانیم.
استانها |
سر خط اخبار انتخابات در برخی استانهای کشور |
اصفهان |
* دبیر ستاد انتخاباتی روحانی در اصفهان: حجتالاسلام روحانی ۲۴ اردیبهشت به اصفهان سفر میکند |
* فرماندار اصفهان: طرفداران نامزدها نباید درصدد تخریب و تحقیر دیگر نامزدها باشند |
|
* در مسجد سید اصفهان؛ قالیباف روز یکشنبه در جمع مردم اصفهان سخنرانی میکند قرار است قالیباف پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد سید، در جمع مردم اصفهان به سخنرانی بپردازد. گفتنی است حسن روحانی رئیسجمهور کشور و دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز در همین روز از ساعت ۱۷ در میدان نقشجهان در جمع اصفهانیها سخنرانی کند. |
|
* رئیس ستاد تبلیغاتی قالیباف در اصفهان: رئیسی و قالیباف قصد کنارهگیری از انتخابات را ندارند باقرصاد با تصریح بر این نکته که برنامههای مختلف ستاد این کاندیدا در تمامی استانها و شهرهای کشور بر دوری از بیاخلاقی و توجه به اخلاق انتخاباتی متمرکزشده است، گفت: ما آرامش بدون هیجان کاذب را مدنظر داریم و همچنین توجه بهتمامی رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مانند تأکید بر حضور حداکثری مردم در انتخابات یکی از اصول مهمی است که در برنامه خودداریم. |
|
تهران |
* فضا و بستر مناسب برای برگزاری انتخابات در قرچک مسعود مرسلپور در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات شهرستان قرچک اظهار داشت: در حال حاضر هیچ دغدغهای برای برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا در سطح شهرستان قرچک وجود ندارد. وی با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیک شورای اسلامی شهر قرچک بیان داشت: امکانات و تجهیزات مناسب و همچنین برنامههای آموزشی لازم توسط ستاد انتخابات شهرستان قرچک به شهروندان و اعضای شعب اخذ رأی برای برگزاری انتخابات الکترونیک در سطح این شهرها تأمین و ارائهشده است. مرسلپور افزود: رقابت کاندیداها باید بر اساس برنامه و تفکر عقلانی، انقلابی، دینی و بر مبنای اصل قانون باشد و از هرگونه رقابت بهصورت تخریبی پرهیز کنند؛ فضای انتخابات کاملاً تحت کنترل است و اقدامات لازم از سوی نهادهای درگیر در امر تخلفاتی انتخاباتی در حال پیگیری و رصد است. |
* رئیس حوزه انتخابیه شهرستان پردیس: اجازه کوچکترین تخلفات انتخاباتی در پردیس را نخواهیم داد وی گفت: با حضور نیروهای امنیتی، انتظامی، قضایی، هیئتهای نظارت و اجرایی اجازه کوچکترین تخلف را نخواهیم داد. |
|
* امامجمعه پردیس: کاندیداها از وعدههای دروغ و سیاه نمایی اجتناب کنند امامجمعه شهرستان پردیس اظهار کرد: دشمن تلاش میکند امنیت و اقتدار ملی ما را از بین ببرد و آن را هدف گرفت و ما با آگاهی و هوشیاری باید جلوی آنها را بگیریم. |
|
* حجتالاسلام رئیسی با آیتالله محمودی گلپایگانی دیدار کرد آیتالله محمودی در این دیدار حضور حداکثری مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت را بسیار بااهمیت دانست و بر آن تأکید کرد. |
|
* سخنگوی جمنا در ورامین در سفر حجت الاسلام رییسی: مردم ورامین در ۱۵ خرداد ۴۲ و ۹ دی ۸۸ افتخار آفریدند وی ادامه داد: مردم دشت ورامین در ۱۵ خرداد ۴۲ جان خود را در دفاع از ولایت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم فدا کردند و در فتنه ۸۸ نیز نشان دادند همچنان در دفاع از مرجعیت و ولایت فقیه و نظام اسلامی ثابت قدم خواهند بود. |
|
خراسان جنوبی |
* تمام داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستای فردوس تأیید صلاحیت شدند رئیس ستاد انتخابات شهرستان فردوس گفت: تمام داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستا در این شهرستان تأیید صلاحیت شدند. حسین اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ۱۴۷ نفر از شهرستان فردوس برای پنجمین دوره از انتخابات شورای اسلامی ثبتنام کردهاند. وی با بیان اینکه تاکنون هفت نفر از این افراد انصراف دادهاند، افزود: همچنین ۵۶ نفر برای این دورهای انتخابات شورای اسلامی شهر داوطلب شدهاند. رئیس ستاد انتخابات شهرستان فردوس ادامه داد: تمام داوطلبان شورای اسلامی شهر و روستا در این شهرستان تأیید صلاحیت شدند. اسماعیلی اظهار کرد: برای انتخابات پیش رو ۱۱۳ صندوق اخذ رأی در شهرستان فردوس پیشبینیشده است. وی از پیشبینی ۵۵ شعبه اخذ رأی شهری و روستایی در فردوس خبر داد و افزود: از این تعداد، ۴۸ شعبه ثابت و هفت شعبه نیز سیار هستند. |
* رقابت ۱۲۱ کاندیدای شورای شهر در شهرستان طبس فرماندار طبس از رقابت ۱۲۱ کاندیدای شورای شهر در شهرستان طبس خبر داد و گفت: ۱۷۸ صندوق اخذ رأی برای انتخابات پیش رو در طبس پیشبینیشده است. سید مهدی طلائی مقدم در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به ثبتنام ۱۰۸ نفر برای انتخابات شورای شهر طبس، اظهار داشت: از این تعداد تاکنون صلاحیت ۹۹۹ کاندیدا تأییدشده است. وی همچنین از ثبتنام ۲۵ نفر برای انتخابات شورای شهر عشقآباد خبر داد و افزود: از این تعداد نیز صلاحیت ۱۴ نفر تأییدشده است. فرماندار طبس اضافه کرد: در انتخابات شورای شهر دیهوک نیز ۱۴ داوطلب ثبتنام کردهاند که صلاحیت همه آنها احرازشده است. به گفته طلائی مقدم تاکنون شش نفر از داوطلبین انتخابات شورای شهر این شهرستان از ادامه رقابت انصراف دادهاند. وی همچنین به پیش بینی ۷۴ شعبه اخذ رأی در سطح شهرستان اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۳۰ شعبه ثابت و ۴۴ شعبه نیز سیار خواهند بود. |
|
* یکمیلیون و ۴۲۵ هزار تعرفه اخذ رأی در خراسان جنوبی توزیع شد دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی گفت: برای انتخابات پیش رو یکمیلیون و ۴۲۵ هزار تعرفه اخذ رأی در استان توزیع شد. علی جزندری در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد: برای برگزاری انتخابات پیش رو یکمیلیون و ۴۲۵ هزار تعرفه اخذ رأی در اختیار فرمانداریها قرارگرفته است. وی ادامه داد: از این میزان، ۷۱۵ هزار تعرفه برای انتخابات ریاست جمهوری پیشبینیشده است. وی ادامه داد: همچنین ۷۱۰ هزار تعرفه اخذ رأی برای برگزاری انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در اختیار فرمانداریها قرار دادهایم. جزندری جمعیت واجد شرایط برای رأی دادن در استان را ۵۵۲ هزار و ۲۸۸ نفر عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۵ هزار و ۹۲۶ نفر برای اولی هستند. * ۱۴۰۰ نفر در برگزاری انتخابات خوسف همکاری میکنند جانشین ستاد انتخابات شهرستان خوسف از همکاری یک هزار و ۴۰۰ نفر برای برگزاری انتخابات پیش رو خبر داد. مسعود قلی زاده در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال ۲۸ داوطلب برای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر خوسف ثبتنام کردهاند. وی با بیان اینکه از این تعداد یک نفر قبل از به بررسی تأیید صلاحیت در هیئت اجرایی انصراف داد، بیان کرد: بعد از بررسی صلاحیتها نیز صلاحیت ۲۷ کاندید در هیئت اجرایی شهرستان تأیید شد. معاون فرماندار خوسف ادامه داد: همچنین بعد از اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان تاکنون دو نفر از کاندیداها انصراف دادند و در حال حاضر تعداد کاندیداهای انتخابات شورهای شهر خوسف به ۲۵ نفر رسیده است. قلی زاده همچنین از ثبتنام ۴۲۴ نفر برای انتخابات شورهای اسلامی روستاها در سطح شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۵۵ نفر مربوط به بخش مرکزی بودند که تاکنون از این تعداد هشت نفر انصراف داده و بقیه داوطلبین نیز همه در هیئتهای اجرایی تأیید صلاحیت شدند. وی ادامه داد: همچنین در بخش ماژان ۲۶۹ داوطلب ثبتنام کرده بودند که تاکنون ۱۲ نفر آنها انصراف دادهاند. |
|
* امامجمعه بشرویه: پیروز حقیقی در انتخابات مردم هستند |
|
خراسان رضوی |
* ضرورت تلاش رسانهها برای حضور حداکثری مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی گفت:باید از ظرفیت رسانههای استان برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت استفاده کرد. رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در نخستین نشست رسانههای تراز انقلاب اسلامی اظهار کرد:رسانهها مرجع مشارکت حداکثری در انتخابات هستند و لازم است برنامهریزی منسجمی در راستای معرفی انتخاب اصلح به مردم داشته باشند. عباس محمدیان افزود: تشریح ویژگیها، رویکردها و سوابق اجرایی کاندیداهای ریاستجمهوری و البته شورای اسلامی شهر و روستا باید بر اساس مؤلفههای اصلی انقلاب اسلامی درزمینهٔ مدیریت انقلابی باشد که میتواند به تشخیص انتخاب اصلح از سوی مردم کمک کند. وی ادامه داد: در آستانه انتخابات، رسانهها میتوانند با رعایت اخلاق رسانهای بهصورت آگاهانه به نقش اطلاعرسانی و خبررسانی خود از طریق معرفی گروههای سیاسی، معرفی برنامه نامزدها و ایجاد شور سازنده پرداخته و مردم را برای افزایش مشارکت آگاهانه در این عرصه سرنوشتساز ترغیب کنند. محمدیان اظهار کرد: با نگاهی به محتوای شبکههای اجتماعی فعال در فضای مجازی میتوانیم مطالبات و درخواستهای متنوع مردم را موردبررسی قرار دهیم و حتی با آنها تعاملات سازنده برقرار کنیم تا از این مسیر، مردم را بهسوی یک انتخاب آگاهانه و بهدوراز هیاهوهای پوچ سیاسی سوق دهیم. |
* امامجمعه مشهد: نمیتوان با تکیهبر شعارهای ضد ارزشی به دنبال کسب رأی بود آیتالله سید علمالهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد با اشاره به برخی شعارهای که این روزها در کشور به گوش میرسد اظهار کرد: آن آزادی که برخی شعار میدهند، آزادی ضد استقلال است و قرار است حاکمیت قطعی مردمی را از ما بگیرد و دشمن را بر ما مسلط کند، ما طرفدار آزادی و فرهنگ مقاومتی هستیم که در قالب دولتی مقاومتی تجلی مییابد. امامجمعه مشهد خاطرنشان کرد: چند روز دیگر قرار است مردم در تعیین سرنوشت آینده کشور مشارکت کنند که برای انتخاب درست، سخنان رهبری میتواند مدنظر قرار گیرد که ایشان نیز بر شکلگیری دولتی بر پایه اصل مقاومت تأکیددارند. |
|
* رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی عنوان کرد؛ پیشبینی ۹میلیون تعرفه رأی در خراسان رضوی معاون استاندار خراسان رضوی گفت: چهار هزار و ۶۳۵ شعبه اخذ رأی، بیش از پنج هزار خودرو، بیش از پنج هزار لپتاپ، بیش از ۷۵ هزار نیروی اجرایی، نظارتی، بازرسی و امنیتی آموزشدیده، بیش از ۹ میلیون تعرفه اخذ رأی و یک هزار و ۸۰۰ ماشین الکترونیکی اخذ رأی برای انتخابات ۲۹ اردیبهشتماه جاری در این استان در نظر گرفتهشده است. |
|
سمنان |
* ائمه جمعه در انتخابات بیطرف هستند/ زمینه حضور فراهم شود نماینده ولیفقیه در استان هرمزگان گفت: برخی به دنبال شائبه حمایت امامان جمعه از شخص خاصی در انتخابات هستند که صراحتاً میگوییم این قشر در انتخابات بیطرف هستند. آیتالله غلامعلی نعیمآبادی در مجمع علمای دامغان به میزبانی حوزه علمیه امام صادق (ع) این شهر بابیان اینکه همه ما باید در انتخابات ۲۹ اردیبهشت حضور باشکوه داشته باشیم و از روی تمایلات نفسانی و احساسی در انتخابات تصمیم نگیریم، تأکید کرد: در دنیای امروز بحث انتخابات بزرگترین موضوع و محور است و باید در پای صندوقهای اخذ رأی مشارکتی فعال داشته باشیم لذا نباید به برخی شائبه افکنیها توسط دشمنان و بدخواهان نظام توجه کرد. وی بابیان اینکه حضور و مشارکت فعال در انتخابات پاسخ به ندای مقام معظم رهبری است، افزود: در انتخاب کاندیدای اصلح برای انتخابات شوراها و ریاست جمهوری باید با دقت و توجه بیشتری اقدام کنیم، از سوی دیگر باید گفت مردم در تمام عرصهها و صحنهها نقشی مهم و تأثیرگذار دارند. امامجمعه بندرعباس تأکید کرد: علما و روحانیان در بحث دعوت مردم برای مشارکت بیشتر در انتخابات و حضور در پای صندوقهای اخذ رأی باید نقش خود را بهخوبی ظهور و بروز دهند و بر باشکوه برگزار شدن انتخابات تلاش کنند. |
* ۵۰ شعبه عهدهدار آرای مردم در میامی/ صلاحیت ۳۱۵ نفر تائید شد فرماندار میامی بابیان اینکه ۵۰ شعبه عهدهدار آرای مردم در این شهرستان خواهند بود، گفت: صلاحیت ۳۱۵نفر در انتخابات شورای شهر و روستا در سطح شهرستان تائید شده است. محمدمهدی کریمی در نشست خبری با محوریت انتخابات به میزبانی فرمانداری میامی بابیان اینکه انتخابات بهروزهای اوج خود نزدیک میشود و آمادگی کامل برای برگزاری این حماسه ملی وجود دارد، ابراز داشت: ۳۳۹ نفر در حوزههای مختلف شهرستان ثبتنام کردند که از این تعداد ۳۱۵ نفر تائید صلاحیت شدند. وی بابیان اینکه ۵۰ شعبه اخذ رأی در میامی پیشبینیشده است که از این تعداد ۳۵ شعبه ثابت و ۱۵ شعبه سیار خواهند بود، افزود: در حوزه برگزاری انتخابات پنج هیئت اجرایی متشکل از ۶۰ نفر کار اجرای عملیات انتخابات را رصد و۶۳۰ نفر سر صندوقها حاضر هستند. فرماندار میامی بابیان اینکه در انتخابات پیش رو ۷۱ ناظر و ۵۸ بازرس از عوامل اجرایی در انتخابات مشارکت دارند که درمجموع ۹۴۴ نفر امور اجرایی انتخابات در شهرستان را عهدهدار هستند، ابراز داشت: امنیت انتخابات بهخوبی ارزیابیشده و بهطور ۱۰۰ درصدی آماده استقبال از این حماسه ملی هستیم. وی افزود: شهر میامی پنج صندوق اخذ رأی شامل و چهار صندوق ثابت و یک صندوق سیار، بخش مرکزی ۲۸ صندوق ۱۷ثابت و ۱۱ سیار، بخش کالپوش ۱۷ صندوق شامل ۱۴ ثابت و سه سیار دارد و باید گفت میامی تنها شهرستانی در استان است که حوزه انتخاباتی ویژه بانوان نیز دارد. |
|
* مشارکت بالا در انتخابات نشانه قدرت ملی و مایه دلسردی دشمنان است نماینده ولیفقیه در استان هرمزگان با اشاره اینکه باید در انتخابات حضوری فعال داشته باشیم، گفت: مشارکت بالا در انتخابات نشانه قدرت ملی و مایه دلسردی دشمنان است. آیتالله غلامعلی نعیمآبادی در گردهمایی روحانیان و مبلغان طرحهای هجرت، امین و بینات استان سمنان با اشاره به برگزاری دو رویداد سیاسی کشور در روز جمعه ۲۹ اردیبهشتماه سال جاری و اهمیت حضور و مشارکت آحاد مردم، بیان داشت: انتخابات امری بسیار مهم به شمار میرود و در این میان رهبر معظم انقلاب معیارهای نامزد اصلح را بارها مطرح کردند و ما نیز موظف هستیم موازین معظم له را در انتخاب نامزدها بهخوبی لحاظ و به آن عمل کنیم. رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان با بیان اینکه نامزدهای انتخابات شوراها و ریاست جمهوری و طرفداران آنها باید از توهین و تخریب یکدیگر پرهیز و واقعیتها را برای مردم بیان کنند، تأکید کرد: رئیسجمهور آینده باید تابع و پیرو رهبری و ولایتفقیه باشد و سیاستها و راهبردهای ایشان را در جامعه پیاده کرده و در راستای افزایش تولید و صادرات محصولات داخلی تلاش کند. وی با بیان اینکه حضور حداکثری در انتخابات موجب پیشرفت و امنیت کشور میشود و ازاینرو، موضوع انتخابات بااهمیت است، تأکید کرد:روحانیان و مبلغان با دعوت از مردم و بیان معیارهای یک نامزد اصلح شرایط حضور و مشارکت فعال مردم را در پای صندوقهای اخذ رأی فراهم کنند. |
|
|
|
امام جمعه شاهرود: نامزدها ازشیوه تبلیغاتی صحیح استفاده کنند/انتخابات آبروی کشور است |
|
سیستان و بلوچستان |
وی با تأکید به لزوم حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی، خاطرنشان کرد: همه کاندیداها باید فرمایشات رهبر معظم انقلاب را آویزه گوش خود قرار دهند و به نصیحتهای عالمانه ایشان عمل کنند. وی گفت: کاندیداها باید صداقت داشته باشند و رابطه نزدیکی با مردم داشته باشند و برای سالم برگزار شدن انتخابات تلاش کنند. |
قم |
* کاندیداهای انتخابات باید به وعدههای خود عمل کنند یکی از مراجع تقلید با تأکید بر اینکه معیارهای کاندیدای اصلح برای مردم بیان شود، گفت: نامزدهای انتخابات اگر به وعدههای خود عمل نکنند در قیامت باید پاسخگو باشند. آیتاللهالعظمی سید محمدعلی علوی گرگانی در دیدار رئیس قرارگاه اعزام مبلغ گفتمان انقلاب اسلامی اظهار داشت: هر حرکتی که انسان انجام میدهد فردی باشد یا اجتماعی اگر با اخلاص توأم باشد بیشک خداوند کمک میکند؛ این مطلبی است که بهصورت صریح در قرآن ذکرشده است. وی با بیان اینکه اخلاص در کارهای اجتماعی سختتر از فردی است زیرا فرد در کار جمعی اختیار خود را دارد اما دیگران را ندارد، گفت: یکی از مصادیق کار اجتماعی انتخابات است. این استاد سطوح عالی حوزه ابراز کرد: نباید افرادی بیایند و در زمان انتخابات فردی را بهعنوان کاندیدای شایسته معرفی کنند بهطوریکه فرد دیگر که صالحتر است حقوقش ضایع شود. این افراد باید معیارهای فرد اصلح را بیان کنند نه معرفی فرد موردنظرشان؛ تا مردم خود کاندیدای اصلح را برگزینند. وی در این زمینه ادامه داد: انتخابات زمانی مردمی است که مردم خودشان انتخاب کنند. نباید مردم در جامعه سرگردان شوند و کامشان را تلخ کرد. آیتالله علوی گرگانی تصریح کرد: کسی را که عدهای بهعنوان فرد اصلح معرفی میکنند اگر به وعدههایش عمل نکرد در قیامت باید پاسخگو باشند. |
* آیتالله حسینی بوشهری: حمایت از اقشار مستضعف باید اولویت اول دولت آینده باشد وی افزود: برقراری امنیت در قبل، حین و بعد از انتخابات باید در دستور کار باشد و رهبر معظم انقلاب نیز تأکید کردند اگر کسانی بخواهند در امنیت کشور اخلال ایجاد کنند سیلی محکمی خواهند خورد. |
|
کرمان |
۲۶۷۸ شعبه اخذ رأی در کرمان دایر میشود/انصراف ۷۳۵ کاندیدای شوراها رئیس ستاد انتخابات استان کرمان گفت: درمجموع دو هزار و ۶۷۸ شعبه اخذ رأی و شش هزار و ۴۳۶ صندوق اخذ رأی در استان کرمان دایر میشود. حمید ذکااسدی اظهار داشت: طبق برنامه زمانبندی، تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای شوراهای اسلامی شهر و روستا از امروز ۲۱۱ اردیبهشت آغازشده است و به مدت هفت روز تا ۲۷ اردیبهشت ادامه دارد. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان ادامه داد: بر اساس آخرین آمار یک هزار و ۸۹ شعبه اخذ رأی شهری شامل یک هزار و ۲۴ شعبه ثابت و ۶۵ شعبه سیار در استان کرمان دایر میشود. ذکااسدی همچنین شمار شعب اخذ رأی روستایی در استان کرمان را یک هزار و ۵۸۹ شعبه شامل یک هزار و ۱۰۱ شعبه سیار و ۴۸۸ شعبه ثابت ذکر کرد. رئیس ستاد انتخابات استان کرمان ابراز داشت: بر اساس آخرین آمار همچنین از مجموع ۱۷ هزار و ۴۰۲ نفر داوطلب انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان کرمان ۳۸۳ نفر توسط هیئت اجرایی رد شدهاند. ذکااسدی تصریح کرد: تعداد کل داوطلبین رد شده در هیئتهای نظارت و اجرایی نیز ۵۰۶ نفر است که ۲۷۱ نفر بعد از رسیدگی به اعتراضات در هیئتهای نظارت بالادستی تأیید شدند و تاکنون ۷۳۵ نفر از کاندیداها انصراف دادهاند. وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار دو میلیون و ۱۲۲ هزار و ۴۳۵ نفر واجد شرایط رأی دادن در استان کرمان داریم، ابراز داشت: ۵۲ هزار و ۸۶۷ رأی اولی در استان کرمان حضور دارند. |
* فرماندار رفسنجان: ۲۱۳ هزار نفر در شهرستان رفسنجان واجد شرایط رأی دادن هستند |
|
* رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف در کرمان: قالیباف سهشنبه به کرمان سفر میکند حسین فتاحی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محمدباقر قالیباف سهشنبه هفته آینده راهی استان کرمان میشود. وی ادامه داد: دیدار با نماینده ولیفقیه در استان کرمان ازجمله برنامههای قالیباف در این سفر است. فتاحی عنوان کرد: قالیباف همچنین رأس ساعت ۱۷ در سالن تلاش شهر کرمان در جمع مردم سخنرانی میکند. |
|
* رئیس جمنا در استان کرمان: جمنا لیستی برای شوراها در استان کرمان ندارد |
|
هرمزگان |
* اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای هرمزگان استعفا کردند با اعلام نهایی تأیید صلاحیت شدگان شورای شهر بندرعباس اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای هرمزگان و شهرستان بندرعباس استعفا کردند. احمد مرادی در جمع خبرنگاران با اعلام خبر استعفای دستهجمعی اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای هرمزگان و شهرستان بندرعباس بیان داشت: برخی با اعمالنفوذ و خارج از فرایندها اقدام به گرفتن تأیید صلاحیت یکی از کاندیداهای رد صلاحیت شده در حوزه شهر بندرعباس کردند. متأسفانه یک عضو هیئت نظارت بدون توجه به امر بیطرفی به دنبال گرفتن نتیجه تأیید صلاحیت یک کاندید بود. رئیس هیئت نظارت عالی بر انتخابات شوراهای استان هرمزگان گفت: این استعفا بهنوعی مقابله با رفتارهای خارج از منطق است. علی مجیدی زاده فینی، دبیر هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا استان هرمزگان به همراه پنج عضو هیئت نظارت شهرستان بندرعباس متشکل از غلامرضا خداپرستی، ایوب دبیری نژاد، عبدالرحیم سپهرتاج، محمد عسکری زاده و صمد حمزهای نیز طی نامهای استعفای خود را از مسئولیتشان اعلام کردهاند. |
همچنین سومین مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری حول محور اقتصاد برگزار شد که در آن کاندیداها ضمن ارائه برنامههای خود در این حوزه، ضعفهای موجود را به چالش کشیدند. این سومین مناظره برای انتخاب رئیس دولت دوازدهم بود؛ پیشازاین در دو حوزه اجتماعی و سیاسی- فرهنگی، هر یک از کاندیداها برنامههای خود را تشریح کرده بودند.
برای خواندن محورهای مهم مناظره سوم روی لینک های زیر کلیک کنید.
محورهای مناظره سوم کاندیداها |
|
|
|
|
|
حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی |
|
|
رشد ۸ درصدی در چین موجب حیرت همگان شد/ به رشد بالای ۸ درصد رسیدیم |
|
سند املاک نجومی روحانی و جهانگیری/دولت در مقابله با فساد ناکارآمد است |
سید مصطفی هاشمی طبا |
سخنرانی کاندیداها در جمع حامیان
اما این روزها علاوه بر تبلیغات در فضای مجازی برخی کاندیداهای ریاست جمهوری برای دیدار با هواداران خود راهی استانها و شهرستان ها میشوند که در این میان سفرها و برنامه های سخنرانی حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف و حسن روحانی ملموستر و بیشتر از سه کاندیدای دیگر است.
کاندیداهای ریاست جمهوری در مصاحبهها و سخنرانیها چه گفتند؟ |
||
استان |
نام کاندیدا |
بخشی از اظهارات |
تهران |
سیدمصطفی آقا میرسلیم |
مسئولان ساده زیستی را پیش بگیرند نامزد انتخابات ریاست جمهوری تجملگرایی را آفتی برای انقلاب دانست و گفت: مسئولان ساده زیستی را پیش بگیرند. سید مصطفی آقا میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه پرسش ۹۶ شبکه چهار، به سؤالات کارشناسان پاسخ گفت. میرسلیم در پاسخ به سؤالی در خصوص اعتقاد به ساده زیستی و دوری از اشرافی گری بابیان اینکه اشرافی گری در همه انقلابها رخداده و به آنها آسیبزده است، گفت: قدرت، افراد انقلابی را گرفتار کرده است. امام (ره) بارها فرمودند؛ ساده زیستی را فراموش نکنید. مسئولان باید از تشریفات زائد دوری کرده و مانند دیگر مردم زندگی کنند. وی روش مناسب برای برخورداری محرومین از مسکن مناسب را نیازمند چند اقدام اساسی دانست و گفت : اولین اقدام زمین رایگان است مرحله دوم ساخت مسکن مناسب و باکیفیت بالاست که بتواند در مقابل زلزله مقاومت کند، روش بعد اجاره بهشرط تمکین است. وی درباره مسئله اشتغال بیان داشت: بحران بیکاری از زمان دولت دهم شروع و در دولت یازدهم ادامه پیدا کرد، بیکاری بحرانهای فراوانی برای جامعه در پی خواهد داشت. بسیاری از کارگاههای تولیدی که به مشکل خوردهاند را باید فعال کنیم و با برنامهریزی درست، بهرهوری آنها را بالاتر ببریم. این کاندیدای ریاست جمهوری در ادامه به تشریح برنامههای دولت خود برای ازدواج و افزایش تولیدمثل گفت: ما باید شرایط ازدواج جوانان را فراهم کنیم زیرا تأخیر در ازدواج، جوانان را با مشکلات فراوانی روبهرو میکند. در سطح محلات باید با تشکیل صندوقهای قرضالحسنه شرایط کمک به جوانان را فراهم کنیم. |
تهران |
محمدباقر قالیباف |
اموالم را با نصف منزل روحانی عوض میکنم/ آقایان ظاهراً نگران شدند قالیباف با بیان اینکه حاضر است اموال خود و خانوادهاش را با نصف خانه روحانی معاوضه کند، گفت: ظاهراً آقایان برای اینکه لیست اموالشان را اعلام کنند نگران شدهاند. محمدباقر قالیباف در گفتگویی عنوان کرد: من فقط یک پیشنهاد ساده دادم که کاندیداها بیایند لیست اموالشان را به مردم اعلام کنند نمیدانم این پیشنهاد ساده چه بود که اینقدر سروصدا کردند. وی گفت: بنده هم روز جمعه لیست اموالم را اعلام خواهم کرد آنوقت معلوم خواهد شد چقدر ضرر خواهند کرد. این کاندیدای ریاست جمهوری عنوان کرد: البته بااینکه تمکن مالی بیشازاندازه را برای یک مسئول اجرایی مفید نمیدانم اما چون میدانم آقای روحانی حاضر نیستند لیست اموالشان را اعلام کنند و به همین دلیل مسائل شفاف نمیشود، اعلام آمادگی میکنم منزل مسکونی و همه اموال نهتنها خودم بلکه همه خانوادهام را فقط با نصف منزل آقای روحانی عوض کنم و همین الآن اعلام میکنم مبلغ اضافه آن با وضع موجودم را صرف قرارگاه جهادی امام رضا(ع) برای ایجاد شغل در مناطق محروم کشور خواهم کرد. |
افزایش یارانهها موجب گرانی نمیشود/امروز رونق اقتصادی وجود ندارد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: این موضوع که گفته میشود افزایش یارانهها باعث گرانی میشود را قبول ندارم. میشود کنترل کرد و جلوی گرانی را گرفت. محمدباقر قالیباف، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: کاری که در «دولت مردم» درزمینهٔ افزایش یارانهها انجام میدهیم از سیاستهای کلان نظام خارج نیست و در اجرای این کار چهارچوبها را رعایت میکنیم؛ حتماً کار را بر اساس برنامه چشمانداز ۲۰ ساله دنبال میکنیم و برنامههای ما نیز منطبق بر برنامه ششم خواهد بود. قالیباف تصریح کرد: منابع یارانهای که ما عنوان میکنیم، موجود است و مجوزهای قانونی آنهم وجود دارد؛ برای اجرای این کار تنها نیاز است وقت بگذاریم و حال و حوصله داشته باشیم؛ اگر دغدغه ما دغدغه مردم باشد، این کار قابل انجام است. وی گفت: حداقل باید یارانه افرادی که زندگی آنها تنها با یارانهها میچرخد را بهاندازه تورم افزایش دهیم؛ قانون هم این اجازه را به ما داده است. |
||
۴۰ درصد فرار مالیاتی در کشور متعلق به ۴ درصد است نامزد انتخابات ریاست جمهوری بابیان اینکه ۴۰ درصد فرار مالیاتی در کشور متعلق به این ۴ درصد است ،گفت: سیستمهای پولی و مالی ما نیازمند یک تحول اساسی هستند. محمدباقر قالیباف، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رادیو جوان در پاسخ به ایرانیان خارج از کشور گفت: هر ایرانی نسبت به جامعه خود و نسبت به روند اداره کشور خود نظرانی دارد، دوست دارد مردم ایران باافتخار و سرفراز باشند اما وقتی مشکلات را میبیند نسبت به آنها دغدغه مند میشود، طبیعی است که هر ایرانی قلبش برای ایران و مردم این سرزمین میتپد. هرکجا هستیم دلمان برای ایران میتپد. این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: اولین دغدغه بحران اقتصادی است که باعث چالشهای جدی در حوزه اجتماعی شده است، امروز شاهد بیکاری، گرانی و رکود را داریم، موضوعاتی مثل طلاق، اعتیاد، حاشیهنشینی و مهاجرت در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز مردم را عذاب میدهد. وی خاطرنشان کرد: یکی از اشکالاتی که بر دولت فعلی دارم این است که به خاطر کنترل تورم، رکود را بر جامعه و اقتصاد حاکم کرده است. این همانند ماشینی است که هیچ تحرکی نداشته باشد، بعد بگوییم بنزین منصرف نمیکند. وی اضافه کرد: موضوع صنعت گردشگری امروز یکی از پردرآمدترین صنعتها در دنیا است. اما کشور ما با همه ویژگیهای تاریخی و توریستی خود نتوانسته از این صنعت بهدرستی استفاده کند. قالیباف گفت: در دولت مردم مصمم هستیم بخشهایی از ایران که جنبه گردشگری و توریستی دارد را جزو مناطق آزاد توریستی محسوب کنیم تا گردشگران بتوانند با سفرهای هوایی، بدون ویزا وارد آن فرودگاه محل انتخابی شوند، در همان استان و محیط، گردشگری خودشان را انجام دهند و از همانجا برگردند. قالیباف گفت: بخشی از ایرانیان که در سالهای اخیر و در سه چهار دهه گذشته در خارج از کشور متولدشدهاند، شاید ایران را آنطور که بایدوشاید ندیدهاند و ایرانگردی نکردهاند این در حالی است که باید این فرصت را برای آنها فراهم کنیم. |
||
تهران |
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی |
* رئیسی در جمع مردم قرچک: دولت فعلی با ورود کالاهای چینی کارگران کشور را بیکار کرد وی با انتقاد از تعطیلی شهرکهای صنعتی و کارخانهها و واحدهای تولیدی در کشور، افزود: این مردم همواره پیرو فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری بودند و این مشکلات حق آنها نیست، دولت با ورود سالانه ده هزار میلیارد کالای چینی کارگران ما را بیکار کرده و کارگاهها را به تعطیلی کشاند. این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: چرا وامهایی که به عدهای خاص دادید را پس نمیگیرید؟ چرا به مردم دروغ میگویید که وام دهمیلیونی میدهید؟ پس چرا پانصد هزار نفر در نوبت وام هستند؟ |
* رئیسی در جمع مردم ورامین: آقایان توهین و افترا را شروع کردهاند وی گفت: حضور با بصیرت مردم ورامین در سال ٤٢ برای دفاع از امام و انقلاب بهیادماندنی است. نسل امروز از نسل آن روز ورامین با بصیرت تر و انقلابیتر است. نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بابیان اینکه آسیب اساسی امروز کشور نگاه دولت فعلی به بیگانگان است، گفت: مؤثر دانستن بیگانه در همه مسائل کشور نگاه دولت فعلی است که بر اساس آن ظرفیتهای کشور را ٤ سال معطل کردند. رئیسی ادامه داد: این نگاه آسیبها و نگرانیهای جدی را در کشور ایجاد کرده است. وی با اشاره به برخی کشورها که این سیاست در آنها اجراشده است، اظهار داشت: تمام تأسیسات هستهای لیبی را غربیها تعطیل کردند و پسازآن توان موشکی آنها را خنثی کردند که درنتیجه آن امروز شاهد یک مدیریت بیثبات در این کشور هستیم. |
||
تهران |
حجتالاسلام حسن روحانی |
فقط در بخش مسکن رکود داریم/مفاسد اقتصاد تولید را از بین میبرد نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: وجود رکود معنا ندارد در همه بخشها رشد داشتیم، فقط در بخش مسکن هنوز رکود داریم و از رکود خارج نشدهایم. حسن روحانی نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی ویژه خبری گفت: کشور ما در شرایطی است که نیازمند مدیریت قوی برای خروج شرایطی است که در سالهای گذشته ایجادشده بود. برای این کار نیازمند فردی است ک جهان و جامعه را بشناسد، تحرک دیپلماتیک داشته باشد و بتواند با همه احزاب و گروهها کار کند. روحانی گفت:برخی فکر میکند مسئله اشتغال با دادن پول حل میشود ولی با دادن قول که ما فلان قدر شغل ایجاد میکنیم، پمپاژ کردن پول در جامعه نتیجه خود را در سالهای گذشته نشان داده است. کشور از سال ۸۶ تا ۹۱ بدون اشتغال بوده است ما اشتغال خالص نداشتیم و بیکارها انباشته شدند وی اظهار داشت: یکی از برنامهها صدروزهام فعال کردن طرح کارورزی است. صادرات غیرنفتی ما در دولت یازدهم سالانه ۲۵ درصد رشد داشته که باید دامه یابد.تجربه ما در سال گذشته ۶۵۰هزار شغل بود و می توانیم تا ۹۵۵ هزار شغل طبق برنامه ششم افزایش دهیم. نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ارائه تسهیلات برای خانه اولی ها برنامه دیگر دولت است. ۱۶۰ میلیون تسهیلات به خانه اولی ها می دهیم این تسهیلات را می خواهیم به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش دهیم. وی اظهار با بیان اینکه مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و مدیریت است، گفت: برای اینکه مشکل تحریم حل شود اول مدیریت را تغییر دادیم دنیا با ما وارد مذاکره شد زیرا دیدند ما در شرایط تحریم می توانیم رشد اقتصادی داشته باشیم و تورم را کاهش دهیم و علی رغم کاهش قیمت نفت توانستیم روی پای خودمان بایستیم. غرب تسلیم شد زیرا دید که تحریم فایده ندارد .مهمترین مسئله مدیریت داخلی است که می تواد مانع تحریم مجدد باشد. روحانی گفت:مردم توجه داشته باشند، گرفتار شعار نشوند. وعده هایی داده اند که فریاد رئیس مجلس و نمایندگان را در آورده است و منبعی برای آن وجود ندارد. این به معنای گول زدن و فریب مردم است؛ باید برای اقشار مستضعف کاری کرد. |
تصاویری از برنامه های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری
بنابراین گزارش انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا و انتخابات میان دوره ای مجلس در ۴ حوزه انتخابیه همزمان با هم در ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار می شود. مطابق اعلام علیاصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر واجدان شرایط حضور در انتخابات ۲۹ اردیبهشت هستند که از این تعدادیک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۴ نفر رأی اولی خواهند بود.
نظر شما