۲۹ مرداد ۱۳۹۶، ۶:۲۱

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

تفاهم‌نامه پرداخت تسهیلات به تعاونی‌های زنان روی زمین ماند

تفاهم‌نامه پرداخت تسهیلات به تعاونی‌های زنان روی زمین ماند

رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران با انتقاد از سهم ناچیز اشتغال در تعاونی‌های بانوان گفت:مشکل بیکاری با نگاه کلان و آمار روی کاغذ حل نمی‌شود.

خاطره استادرضایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به نقش فعلی بانوان در تعاون به عنوان یکی از سه رکن اقتصادی کشور گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار تعاونی بانوان در رشته‌های مختلف فعالیت می‌کنند اما اینکه این حوزه در بخش اجرا خروجی مناسب و عملیاتی داشته باشد، در تعریف دچار شبهه است.

وی با اشاره به سهم نامناسب اشتغال زنان در تعاونی‌ها گفت: متاسفانه در آسیب شناسی صورت گرفته، طی سال‌های گذشته به شدت با تشکیل تعاونی‌های بدون هدف در بخش بانوان مواجه بودیم که در این زمینه به دنبال تهیه یک برنامه مدون با کمک فراکسیون بانوان مجلس برای آموزش تعاونی‌های بانوان با هدف رسیدن به نقطه اقتصادی مثبت هستیم چراکه اصلاح ساختاری تعاونی‌ها و اتحادیه‌های موجود نسبت به توسعه کمٌی در اولویت است.

رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران درباره مذاکرات برای توانمندسازی مالی تعاونی‌ها نیز گفت: سال گذشته تفاهم نامه‌ای بین وزارت تعاون و صندوق کارآفرینی امید مبنی بر تخصیص اعتبار به تعاونی‌ها و اتحادیه‌های زنان برای توانمندسازی مالی این تعاونی‌ها امضا شد اما  هنوز عملیاتی نشده است. 

وی افزود: مذاکرات مجدد خود را با صندوق کارآفرینی امید و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون آغاز کردیم و امیدواریم به زودی شاهد تخصیص اعتبارات به تعاونی‌های دارای طرح‌های اشتغالزا باشیم. نگاه ما این است تا این تسهیلات به طرح‌های دارای توجیه اقتصادی و ظرفیت توسعه با رویکرد اشتغال پرداخت شود که البته مذاکرات و رایزنی‌ها انجام شده و در حال حاضر منتظر تثبیت و اجرای توافقات هستیم.

استادرضایی با بیان اینکه البته بانک توسعه تعاون نیز از نظر تامین اعتبارات بخش رسالتی را بر عهده دارد که امیدواریم در این زمینه شاهد عملکرد بهتری باشیم ادامه داد: ظرفیت‌های بسیار خوبی با تنوع بسیار بالا در حوزه حضور زنان در بخش تعاون وجود دارد و انواع تعاونی‌ها در سطوح مختلف تشکیل شده است.

وی از شناسایی نقاط ضعف، نواقص، کمبود اعتبارات مالی و موانع فعالیت تعاونی‌های زنان طی ۴ سال گذشته خبر داد و گفت: این نقاط ضعف باید در دولت دوازدهم بررسی و رفع اشکال شود، ضمن اینکه باید تعریف ویژه‌ای برای توسعه تعاونی‌های زنان داشته باشیم.

رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران، تعاون را مهمترین بخش موثر اقتصاد برای رفع بیکاری عنوان کرد و افزود: انتظار و مطالبه بانوان از وزیر تعاون شناساندن و تقویت بخش تعاون و کار تعاونی و همچنین بها دادن به اتحادیه‌ها و تعاونی‌های بانوان برای فعالیت‌های اقتصادی و اشتغال است.

رشد نامناسب نرخ مشارکت زنان در بخش تعاون!

استادرضایی با اشاره به افزایش ۳ تا ۴ درصدی نرخ مشارکت زنان در بخش تعاون طی چند سال گذشته اظهار کرد: این میزان رشد، به هیچ وجه مناسب و قابل قبول و مورد انتظار نیست اما با توجه به شناسایی نواقص و کمبودها از این پس به دنبال رفع اشکالات  هستیم و تمام ظرفیت‌های لازم را برای توانمندسازی بخش تعاونی بانوان به کار می‌گیریم.

وی افزود: انتظار ما از وزیر تعاون در دولت دوازدهم این است که نگاه به توسعه بخش تعاون، عملیاتی باشد چرا که نگاه کلان و آمارهای روز کاغذ به هیچ وجه مشکل بیکاری را حل نمی کند.

کد خبر 4063736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha